Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Nikita » 28 gru 2013, 22:38

Znam troche wegetarian ale nikt z nich nie czuje sie lepszy od innych...raczej trudno im mowic o niejedzeniu miesa bo spotykaja sie z agresja ze strony tych, ktorzy jedza....ja juz kiedys kilka miesiecy nie jadlam miesa i moja rodzina bardzo dziwnie na mnie raagowala, a pare osob nawet agresywnie....dlatego nie jest to takie prostze...a Biblia zostala juz wiele razy zmieniana takze ja nie wierze w to co tam pisze....mistycy chrzescijanscy twierdza, ze Jezus nie jadl miesa....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Brutal Kołolsky » 28 gru 2013, 22:59

Hehe. Spoko. Gdzieś tam napisali że ludzie mają wolną wolę i są zdolni do własnych wniosków a biblia mogła być tak zmieniona jak moja wypowiedź którą skróciłaś dzięki czemu nabrała zupełnie innego znaczenia. Tyczy się to również wikipedii w której nawet Kołolsky może napisać co mu się podoba.
Wolę myśleć i czuć sam bo nie jestem robotem a pomoce naukowe nie zawsze muszą być w 100% wiarygodne.
Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: Brutal Kołolsky » 08 sty 2014, 17:48

Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: Nikita » 08 sty 2014, 19:21

to nienaturalne....ja postuluje powrot do malych gospodarstw i ograniczenie spozycia miesa....z tymi wynalazkami to nigdy nic nie wiadomo....czy na pewno tajkie zwierze nie bedzie nic czuc? A czy takie mieso jest wogole zdrowe?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Brutal Kołolsky » 08 sty 2014, 20:14

No właśnie z tym czuciem też się zastanawiałem. Może się kiedyś dowiemy że jednak czuły. A może nie dowiemy się tego...
Ludzie bawią się w Boga.
Aha i jeszcze jedno mnie zastanawia, ponoć zwierzęta mają jakąś duszę, niższą niby ale mają. Co z nią? Jeśli ciało żyje to może dusza dalej w nim jest i rejestruje cały ten proces?
Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: Xsenia » 09 sty 2014, 12:30

Brutal Kołolsky pisze:Ludzie bawią się w Boga.

:) To Bóg cię stworzył mięsożercą, tak zbudował nasz organizm, że potrzebujemy i trawimy białko zwierzęce. Czyżby Bóg się mylił? I kto tu chce poprawiać Boga?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 09 sty 2014, 13:22

No dobrze...z tym, czy czlowiek jest miesozerny czy roslinozerny mozna dyskutowac ale z tymi wsyzstkimi modyfikacjami genetycznymi to juz inna sprawa....czlowiek nie powinien mieszac sie do natury bo z tego moga wyniknac wielkie konsekwencje....np dzis wiemy, ze monokultury, zmodyfikowana genetycznie zywnosc oraz opryski na wielka skale powoduje masowe wymieranie pszczol...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 09 sty 2014, 16:55

Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Brutal Kołolsky » 09 sty 2014, 17:39

Xsenia pisze::) To Bóg cię stworzył mięsożercą, tak zbudował nasz organizm, że potrzebujemy i trawimy białko zwierzęce. Czyżby Bóg się mylił? I kto tu chce poprawiać Boga?

Yhmmm wiesz co by się stało gdybym nie przyswajał białka od lat tak jak tysiące ludzi? :lol: Poczytaj o tym zanim się wypowiesz ;) Poza tym nie chce wracać do początku dyskusji. Pytałem o coś innego.
Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: Xsenia » 09 sty 2014, 18:04

Brutalu :D czyżbyś uważał że ewolucja zrobi z nas roślinożerców?? :D a nasze organizmy zmutują do organizmów, którym wystarcza jedzenie roślin? ciekawy pogląd :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności