Prawo karmy..

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Prawo karmy..

Postautor: Nikita » 07 sty 2014, 13:07

jak dziala prawo karmy...czesto slyszy sie, ze dobrzy ludzie cierpia i sa nieszczesliwi a zli maja sie dobrze....ale czy jest to prawda?

Otoz w pracy dowiedzialam sie, ze jedna kolezanka...raczej malo sympatyczna i bardzo leniwa dostala w pysk na dworcu w Düsseldorfie od jakichs dwoch dziewczyn...i niestety zeby jej poluzowano....Absolutnie jej tego nie zycze ale w jakis sposob to do niej pasuje...ona swoim zachowaniem jakby prowokuje takie sytuacje....Inna kolezanka jak sie o tym dowiedziala, to powiedziala, ze jak ja widzi to tez ma ochote dac jej w pysk....

I tak dziala wlasnie prawo karmy...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: Prawo karmy..

Postautor: kalatala » 07 sty 2014, 13:46

Z jednej strony takie działania cechujące się przemocą są naganne, ale z drugiej... czasem ludzie tak bardzo są zapatrzeni w siebie, że potrzeba mocnych środków, by coś im w końcu przemówiło do rozumu. Pamiętam, jak jeszcze byłam nastolatką, miałam jakąś manię mówienia do ludzi "ty chamie". Teraz nawet nie potrafię tego zrozumieć. W każdym razie mój starszy brat wielokrotnie mnie prosił i ostrzegał, abym się do niego tak nie zwracała, co ja oczywiście zupełnie sobie olewałam. Ostrzegał, że jeszcze raz i da mi za to w twarz. W końcu dał. Nie mocno. Dopiero wtedy do mnie dotarło. Czasem tak bywa.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi