znak bestii - Apokalipsa św. Jana, - chip RFID ?

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: znak bestii - Apokalipsa św. Jana, - chip RFID ?

Postautor: Hilary » 15 paź 2012, 14:02

Wszystko można porównać do wszystkiego, rzecz tylko w tym, na ile krótka to trasa.
//Dajcie mi dwa wyrazy, a będą połączone. Każde dwa.

A znacie paypass? Ktoś prowadził chipy podskórne z paypassem, toteż uważajcie, z jednej strony przesada, z drugiej niezapowiadana inwazja. Aktualnie są już lekarze w stanie nie tylko chipami poszerzać zdolności pamięciowe, ale też decyzyjne.
Hilary

Postautor: luk1407 » 16 sie 2013, 18:17

te chipy mają zastąpić pieniądze, bez nich niczego ani nie sprzedasz ani nie kupisz ,

I sprawia, ze wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymuja znamię na prawa rękę lub na czoło i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. [Ap 13,16-13,18]
luk1407

Postautor: methyl » 03 sty 2014, 20:28

Dla zainteresowanych podaję linka do najbardziej jak dotąd w/g mnie sensownego spojrzenia na interpretację tego fragmentu:

http://www.youtube.com/watch?v=6iGjRISbunk.

O mało mi kapcie nie spadły jak to oglądałem.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Nikita » 07 sty 2014, 13:02

Moim zdaniem ta bestia juz byla...a byl nia Hitler....a Zydzi musieli nosic gwiazde dawida na rekawach ....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Religia i filozofia