godzina i minuty takie same

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

godzina i minuty takie same

Postautor: Aga » 22 gru 2013, 07:49

Witam!! Mam pytanie? Praktycznie za kazdym razem czy w dzień czy w nocy, gdy sprawdzam która godzina... Godzina która widnieje na zegarkach jest jednakowa z minutami... Np: 17:17, 01:01, 23:23 itp.... Czy ma to jakieś odzwierciedlenie spirytystyczne???? Z góry dziękuje za odpowiedzi....
Aga

Re: godzina i minuty takie same

Postautor: kalatala » 22 gru 2013, 13:47

Co jest? Znowu takie samo pytanie???
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danvue » 24 gru 2013, 19:37

to nic nie znaczy, też tak miałem przez pewien czas ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Brutal Kołolsky » 24 gru 2013, 19:47

To może skoro mamy imieniny miesiąca (np. 12 grudzień albo 03 marzec) to może oznaczać imieniny godziny :o
Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: Darel » 30 kwie 2014, 23:23

Istotne, albo i nieistotne. Są dwie szkoły :)
Ta racjonalna sugeruje, że faktycznie nie ma tutaj niczego dziwnego. Druga natomiast, związana z ezoteryką, ściślej z angelologią i numerologią sugeruje, że za liczbami kryją się przekazy anielskie, a każda liczba niesie za sobą określony ładunek energetyczny.
Znam ludzi, którzy twierdzą że o godzinie 11:11 wszechświat bardziej niz zwykle otwiera się na nasze prośby i dobrze jest właśnie o tej określonej godzinie za pomocą sekwencji słów składać swoje prośby do "Góry".
Nie chce mi się dokładnie tego wałkować, poza tym forum spirytystyczne nie jest idealnym miejscem na dysputy o numerologii ale generalnie najprostsze przesłania jakie zazwyczaj odczytuje się jeśli prześladują nas konkretne liczby jest mniej więcej takie:
0 - Bóg przemawia do Ciebie. Zero jest symbolem nieskończoności, jest wieczne. Zupełnie jak Bóg. Duchy mogą zwracać swoją uwagę za pomocą słowa otuchy, przypominając o nieskończoności naszej egzystencji.
1- Wezwanie do pozytywnego nastawienia. Wszelkie obawy i troski możemy spokojnie przekazać Bogu, pamiętajmy że On jest i czuwa nad nami, wraz z Duchami Opiekuńczymi
2 - Skup się na swej intuicji i wewnętrznym głosie. Miej zaufanie do siebie i swoich Przewodników.
3 - Zazwyczaj symbolizuje pomoc mistrzów duchowych z którymi najbardziej się utożsamiamy jak Jezus czy innych postaci religijnych
4 - Liczba będąca informacją zwrotną od Opiekunów na zasadzie "Tak wiemy, spokojnie. Słyszymy cię i robimy co możemy"
5 - Symbol nadchodzącej zmiany, pewnej dokonującej się transformacji
6 - Przypomnienie, że to nie świat materialny jest tym dla którego żyjemy. Obawy zmniejszają skuteczność naszych modlitw błagalnych.
7 - Znak, że przyszedł czas na działanie, a rezultaty mogą nas samych zaskoczyć
8 - Symbol dostatku i pomyślności.
9 - Duchowe wezwanie do działania, nadszedł czas by teorię przekuć w praktykę i ruszyć się z miejsca

Generalnie tego typu rzeczy traktuję z bardzo dużym przymrużeniem oka, ale jeśli komuś kiedykolwiek przyszłoby do głowy ponownie zadać to pytanie, to tu ma podpowiedź :D
Powstały pewne publikacje, w których to stwierdza się że Anioły właśnie za pomocą liczb niosą nam swoje posłannictwo, a już Pitagoras twierdził, że cały świat i jego wiedza zaklęta jest w liczbach
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: WERONIKA9 » 03 maja 2014, 18:23

...też tak miałam i mam :)
jeśli masz ochotę poczytać to zerknij na :http://www.vismaya-maitreya.pl/swiat_energii_liczby_mowia.html
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Postautor: dana1104 » 06 maja 2014, 17:28

A mi się wydaje, że po prostu tak ustawił się twój organizm i budzi się o jakieś porze. Ja osobiście ostatnio budzę się po 4 rano. minuty prawie te same. Ale jakoś się tym nie przejmuje mamy zmienny klimat. zmienia się pora roku i są zachwiania w naturze. głowa do góry:)
dana1104

Wróć do Pytania i odpowiedzi