Xsenia pisze:Ja mam wielki problem, bynajmniej nie z księżami, ale z dziećmi. Mój młodszy w maju powinien podejść do komunii. Nie wiem czy powinien. Ja nie wierzę w KK. Mąż nie wierzy w KK. Starszy syn był w komunii, my jesteśmy po ślubie kościelnym, ale czy młodszy powinien iść do komunii, o tym nie jestem przekonana. Powtarzam synowi, że to on decyduje, a on zmienia zdanie 20 razy na dzień. Z drugiej strony, jeśli nie będzie komunii, to chyba Świąt Bożego Narodzenia też nie powinno być. Hipokrytką raczej nie jestem, ale dzieci się buntują, bo nie będzie prezentów. I jak coś takiego rozwiązać?
Hansel pisze: tego co przeczytałem wynika że nie jest wcale przypadkiem to że urodziliśmy się członkami tego a nie innego naradu, więc jak najbardziej powinniśmy szanować jego kultrę i religię Chrześcijańską pod wpływem której ona się ukształtowała, więc jak najbardziej powinniśmy obchodzić Boże Narodzenie, Wielkanoc itp tak jak nakazuje nam nasza tradycja przekazania przez naszych przodków.
To że urodziliśmy się w tych a nie innych czasach też nie jest przypadkiem, więc przede wszystkim o tych których znaliśmy osobiście i ich pamiętamy.Xsenia pisze:Hm których przodków, bo chrześcijaństwo na tych terenach jest od ponad 1000 lat, ale wcześniej przez jakieś 5000 lat wierzono w inne bóstwa i innych bogów. To o których przodkach piszesz?
Krzysztoff pisze:Co do świąt - nie ma tu żadnego problemu , to nie jest święto katolików , świętujemy urodziny Jezusa który był postacią historyczną i myślę ważną nie tylko dla chrześcijan i każdy ma do tego prawo

Krzysztoff pisze:Co do świąt - nie ma tu żadnego problemu , to nie jest święto katolików , świętujemy urodziny Jezusa który był postacią historyczną i myślę ważną nie tylko dla chrześcijan i każdy ma do tego prawo
Hansel pisze:Ja myślałem że jak jest się Spirytystą to jest się też automatycznie Chrześcijaninem nawet jeśli się nie nalerzy ani nie identyfikuje

Achill pisze:Spirytyzm to filozofia a nie system religijny
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości