Pismo automatyczne

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pismo automatyczne

Postautor: Nikita » 07 gru 2013, 12:10

Niestety nie znam arabskiego...znam tylko Turków ale turecki to już inne pismo..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Saride » 10 kwie 2014, 19:45

Dziękuję Kakofonia myśli za odpowiedź. Wysłałam do Ciebie wiadomość, mam nadzieję, że nawiążemy kontakt :)
Saride

Postautor: Hansel » 27 paź 2017, 10:02

cthulhu87 pisze:Podświadomość, czy nieświadomość to wszystko magazynuje i bywa, że bardzo twórczo przetwarza. Oczywiście nie przeczy to możliwości kontaktowania się z duchami - wyczyny takich mediów jak Chico Xavier czy Leonora Piper potwierdzają, że tłumaczenie wszystko działaniem ludzkiej psychiki jest bardzo niedostateczne.

Jakie konkretnie wyczyny masz tutaj na myśli?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: cthulhu87 » 27 paź 2017, 13:53

Hansel pisze: cthulhu87 pisze:
Podświadomość, czy nieświadomość to wszystko magazynuje i bywa, że bardzo twórczo przetwarza. Oczywiście nie przeczy to możliwości kontaktowania się z duchami - wyczyny takich mediów jak Chico Xavier czy Leonora Piper potwierdzają, że tłumaczenie wszystko działaniem ludzkiej psychiki jest bardzo niedostateczne.

Mediumizm psychiczny, gdzie medium podaje szczegółowe i konkretne informacje znanemu osobie zmarłej, które można potem zweryfikować. Czytałeś raport Hodgsona o Piper? Wydaliśmy go w 2015 r. pod tytułem "Moje seanse z Leonorą Piper". Jest tam sporo przykładów takich zdarzeń.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 27 paź 2017, 14:11

cthulhu87 pisze:
Hansel pisze: cthulhu87 pisze:
Podświadomość, czy nieświadomość to wszystko magazynuje i bywa, że bardzo twórczo przetwarza. Oczywiście nie przeczy to możliwości kontaktowania się z duchami - wyczyny takich mediów jak Chico Xavier czy Leonora Piper potwierdzają, że tłumaczenie wszystko działaniem ludzkiej psychiki jest bardzo niedostateczne.

Czytałeś raport Hodgsona o Piper? Wydaliśmy go w 2015 r. pod tytułem "Moje seanse z Leonorą Piper". Jest tam sporo przykładów takich zdarzeń.

Jeszcze nie. Czy mógł byś mi zacytować jakiś fragment ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi