Kursy Reiki

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kursy Reiki

Postautor: oran » 28 lis 2013, 22:24

Jeszcze raz kilka słów w temacie: otóż drogi Lukasie ja mam wszystkie trzy inicjacje,w początkowej fazie wydawało mi się,że z dłoni wylewa mi się jakby woda (takie miałem wrażenie) teraz z perspektywy czasu sądzę,iż raczej to były moje oczekiwania niż fakt...w niedługim czasie po inicjacji trzeciego stopnia rozwineła się we mnie choroba,którą po przez dłonie próbowałem wyleczyć,niestety, nie obeszło się bez interwencji chirurgicznej czyli jak sądzę reiki nie zadziałało .Piszę to po to,żebyś uniknął wydania dosć dużych pieniędzy,które możesz duzo lepiej spożytkować ...decyzja należy do Ciebie.Powodzenia :)
oran

Postautor: Krzysztoff » 29 lis 2013, 11:27

Lukas, zainspirowałeś mnie , biorę się za QIGONG, jak to mówią nie samym spirytyzmem żyje człowiek hehe

Zerknij http://www.youtube.com/watch?v=nig-BUbkjpE
fajny materiał
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 29 lis 2013, 13:48

Oranie, ja nie oczekuje cudów że nagle znajdę lekarstwo na wszystkie choroby świata.
Prawda jest taka że na pewno będą schorzenia które usunąć można jedynie medycyną klasyczną.
Nawet spirytystyczne leczenie które jest powiązane z medycyną klasyczną nie jest w stanie usunąć wszystkich chorób.

Ciesze się Krzysztofie że cię do czegoś zainspirowałem, wydaje mi się że powinniśmy zbierać wiedzę i badać różne nurty, szczególnie jeżeli chodzi o energię lecznicze, i dodać do tego spirytystyczne podejście nie pobierania opłat za niesienie pomocy. Lepsze poznanie systemu energetycznego to lepsze poznanie siebie. W książce "dusza Materii" autorka również mówiła że w świecie duchów stosuje się zabiegi by oczyścić psychikę i energię.

Niestety bardzo często wyrokujemy, nie sprawdzimy niczego dokładnie a na podstawie jednej rzeczy, jednego faktu, oceniamy wszystko. Jesteśmy ludźmi, spirytystami czy nie, mamy takie same skłonności do takich zachowań.
Z tego co obserwuje w zachowaniach moim i innych ludzi widzę że bardzo często krytykujemy to jak sami się zachowujemy. Pewnie dla tego że łatwiej patrzyć się na błędy innych aniżeli na swoje.

Pozdrawiam
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: oran » 29 lis 2013, 14:22

Cóz Lukas ja wyraziłem tylko swoją opinie a Ty jeśli uważasz,że warto to tak zrób.
Krytykujecie tu czasem,że niektóre media pobierają opłatę za swoje "usługi", więc przekaz linii reiki odpłatne to według mnie to samo,czy ktoś w sposób logiczny zaprzeczy ?
Poczytaj jak ten przekaz wyglądał na początku ....teraz zrobiono z tego biznes jak każdy inny z tą różnica że owa energia reiki ma pochodzić od bóstwa więc nie powinna być w sposób materialny opłacana....
Powodzenia :)
oran

Postautor: 000Lukas000 » 29 lis 2013, 14:30

Masz rację oranie że to smutne, ale czy muszę praktykować to samo? Ten sam biznes? Nie muszę i nie chcę.
Z drugiej strony ci ludzie uważają że korzystają bardziej z neutralnej energii i własnej wiedzy, więc tu nie można ich oceniać tak jak mediów. Nie wiedząc że korzystają po części z energii przekazywanej przez duchy, pobierają za to opłatę.

Gdy potrąci cię na drodze niewidomy wybaczysz mu gdy jednak potrąci cię widomy możesz odczuć złość
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: oran » 29 lis 2013, 15:01

Ostatni raz napisze w tym temacie.Bardzo sie mylisz sądząc,że ci ludzie nie wiedzą skąd energia reiki pochodzi,wie to każdy kto tylko musnął się o reiki a ci którzy dają przekaz tzw.mistrzowie reiki wiedzą to doskonale,niektórzy nawet podczas inicjacji mówią,że widzą byty duchowe (duchy przekazu reiki) w okół......
dużo mógłbym Ci na ten temat jeszcze napisać ale czasem tak jest,że trzeba się samemu oparzyć żeby zrozumieć błąd dotyku gorącego żelaza.....
oran

Postautor: Nikita » 01 gru 2013, 17:55

Moim zdaniem za duzo biora kasy za te kursy....wlasnie moja znajoma mowila mi, ze czuje czasami jakis byt w pokoju....ona jest dosc schorowana i czesto robi sobie zabiegi...ciekawe to wszystko...na pewno jest duzo dobrych metod ale ludzie niestety robia z tego biznes....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 17 gru 2013, 18:23

Postanowiłem przystąpić do pierwszego stopnia.
Dziś wiem że była to odpowiednia decyzja, było to dopełnieniem tego co dał mi spirytyzm. Skutki również przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Mistrzowie którzy mnie inicjowali wykazali się dużą mądrością i wspaniałym podejściem.
Przekazując mi dyplom powtórzyli mi, że jesteśmy tylko przekaźnikiem energii wyższej, bym nigdy nie mówił że mogę uzdrawiać i leczyć, bo nie różnimy się niczym od innych. Nauka którą chłonąłem jak gąbka przebiegła szybko ponieważ stanowiła powtórzenie tego co nauczył mnie spirytyzm. Mistrzowie moi również byli zdziwieni przebiegiem inicjacji.
Powiedzieli że rzadko zdarza się by ktoś miał tak silne pole energetyczne już po pierwszej inicjacji. Myślę że jest to dla mnie pewien sygnał, teraz gdy i moje własne trudności mentalne będą łatwiejsze w pokonaniu, mam nadzieje że uda mi się poświęcić się pomocy ludziom. Do dziś nie mogę uwierzyć jakim cudem po przekazaniu energii matce przeszły jej bóle kręgosłupa, który jest całkowicie strzaskany, gdy nawet zastrzyki do kręgosłupa nie mogły za wiele zdziałać, gdy brała leki zawierające czasami morfinę i te nie działały. Dziś przestała brać leki, nie boli jej. Czasami boję się że to tylko sen.

Nie da się opisać szczęścia które daje nam możliwość niesienia pomocy innym

Energii jeszcze nie czuje, może kiedyś, ale wiem że działa, to fakt

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 17 gru 2013, 19:57

to cudownie, ze dziala...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 17 gru 2013, 21:26

oooo ! super Lukasie, opowiedz coś więcej
jakie wrażenia ? co to jest 1 stopień , aktywują czakry ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi