Wspólczesne media w Polsce(propozycja)

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Wspólczesne media w Polsce(propozycja)

Postautor: jario » 25 lis 2013, 14:38

Pani Prątnicka cena 6 lat temu 350 zł. Poniewaz w mojej rodzinie nie tylko ja byłam oczyszczana,pozwolila mi zapłacić w ratach.Nie wazne jak długo bedę splacała.Nie ustalila kiedy i ile.Jak bede miala to mam posyłać.
Oczyszczanie zaczęła w tym samym dniu kiedy sie zgłosiłam.Nie czekała na pierwszą rate.

aktualna cena z tego co mi przekazano ostatnio to 300 euro za 3 miesieczna wspolprace z pania Pratnicka (kontakt nie odbywa sie bezposrednio)
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 25 lis 2013, 16:01

Mediumizm i pieniądze? Nie mieści mi się to w głowie. :| Chyba, że te panie to nie medium...
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Signus » 25 lis 2013, 21:11

Medium może być przeca mediumizm nie musi iść w parze z moralnością. Ta Pani porostu nie jest spirytystka
"Pomagać innym to rozwijać się samemu." Marie-Louise Morton
Awatar użytkownika
Signus
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 25 lis 2013, 21:48

Masz rację... niestety nie musi iść w parze.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: papaver » 13 kwie 2014, 13:12

Witajcie!
Przeczytałem ten wątek od początku, odniosłem wrażenie iż Tomasz w pewnym momencie bardzo chciałby ten temat zamknąć, jakoś jemu nie leży, nie wiem dlaczego temat medium jest tak niewygodny? Chciałbym przypomnieć iż w tym kraju nie ma oficjalnie żadnego medium, które ogłosiło by iż jest wstanie pomóc w kontakcie z umarłymi {zupełnie nie wnikam już tutaj w sferę finansową}
.Pytanie: DLACZEGO?
Ja osobiście nie wierzę, że w Polsce nie ma takich ludzi. Weźmy np: Hiszpanię proszę wpisać w google stowarzyszenia spirytystyczne {nie będę sięgał do Brazylii za Ocean}, jest ich dużo a nawet bardzo dużo. Książki Allana Kardeca można ściągnąć z tych stron za darmo, prowadzone są raz w tygodniu spotkania z medium w grupach no i oczywiście można zamówić spotkanie prywatne-płatne. Jesteśmy dość dziwnym krajem, dziwnymi ludźmi, chociażby to FORUM SPIRYTYSTYCZNE najbardziej wiarygodne, traktujące bardzo poważnie sprawy mediumizmu, spirytyzmu, mające duże zasługi na tym polu ale tylko TEORETYCZNE. Żadnej pomocy praktycznej uzyskać tutaj nie można, w przypadku gdyby zaszła potrzeba udzielenia pomocy komuś mającemu kłopoty z Duchami lub chcącemu uzyskać kontakt z Duchem w ważnej sprawie.
Dwie osoby, które ujawniły się na tym forum iż są mediami piszącymi zostały potraktowane w sposób dość szczególny z nutką niedocenienia ich umiejętności.
Wracając do osób wyżej wymienionych w poprzednich wpisach jako media a zwłaszcza do Tamary Jarmakowej-Szymańskiej miałem zaszczyt być u niej z żoną na wizycie, {2008}no cóż mogę to skwitować jednym zdaniem pieniądze bardzo duże a efekt bardzo mały. Kiedy wyjawiłem iż interesujemy się z żoną spirytyzmem od bardzo dawna, pani Tamara zmieniła się i już nie było mowy o żadnym seansie spirytystycznym, powiedziała iż na taki seans należy wcześniej się umówić jakieś z pół roku no i oczywiście cena była zaporowa.
Tak wygląda oficjalnie mediumizm i media w Polsce gdyż w innych krajach Europy Niemcy, Anglia, Hiszpania bez problemu i również za pieniądze można udać się do medium a ich działalność znaleźć w internecie.
A może jestem w błędzie, może coś się zmieniło o ile tak to bardzo proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam serdecznie.
papaver

Postautor: Zbyszek » 13 kwie 2014, 13:56

Tak się składa ze mieszkam w Hiszpanii i jestem członkiem centrum spirytystycznego w Madrycie. W pierwszej kolejności jeżeli piszesz o płaceniu, takie osoby które mówią ze są spirytystami i pobierają pieniądze, kłamią, gdyż prawdziwy spirytysta nigdy nie weźmie od ciebie ani grosza. Płatne media istnieją ale tylko podają, się za spirytystów, by zgarnąć większe pieniądze. Często tez uczestniczą w spotkaniach, by wyłowić klientów. Prawdziwy spirytysta, powie ci ze kontakty z najbliższymi którzy odeszli, nie jest łatwy, gdyż nigdy nie wiadomo, w jakiej sytuacji się znajdują, i czy w danym momencie mogą być obecni. Należy zawsze uzbroić się w cierpliwość, modlić się za osobę która odeszła, oczywiście własnymi słowami, od serca, gdyż w ten sposób można osobie ukochanej pomoc, w jej zmianach.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 13 kwie 2014, 18:29

papaver pisze:Witajcie!
Przeczytałem ten wątek od początku, odniosłem wrażenie iż Tomasz w pewnym momencie bardzo chciałby ten temat zamknąć, jakoś jemu nie leży, nie wiem dlaczego temat medium jest tak niewygodny?

Jak odgrzałem kotleta z przed 2 lat (czyli moje wpisy) to widzę w tym tylko jedno - nie leżał, nie leży i nie będzie leżał mi nigdy płatny mediumizm. Po prostu - prawdziwe medium spirytystyczne nigdy nie weźmie pieniędzy za pomoc i już - tak, jak napisał to Zbyszek.

I jednocześnie muszę odszczekać moje słowa:
Voldo pisze:podejrzewam, iż trudno będzie znaleźć jakiekolwiek na prawdę dobre media w ciągu kolejnych przynajmniej kilku lat

myliłem się, na całe szczęście :)

papaver pisze:Żadnej pomocy praktycznej uzyskać tutaj nie można, w przypadku gdyby zaszła potrzeba udzielenia pomocy komuś mającemu kłopoty z Duchami lub chcącemu uzyskać kontakt z Duchem w ważnej sprawie.

No tu bym się kłócił, są osoby, które to robiły i robią nadal.

papaver pisze:Dwie osoby, które ujawniły się na tym forum iż są mediami piszącymi zostały potraktowane w sposób dość szczególny z nutką niedocenienia ich umiejętności.

Czyżby mowa była o juniperus i megan6? Izo, Gosiu, czy czujecie się "niedocenione"? ;)
Może na początku i tak było, ale zapewniam Cię, że teraz jest inaczej.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 13 kwie 2014, 21:59

Tak , przeczytałem te stare posty i przede wszystkim uderzyło mnie niezrozumienie pewnych podstaw

Przede wszystkim pada często na forum , że są tu sami teoretycy a nikt nie praktykuje,

Czymże zatem jest praktykowanie spirytyzmu ? Czym jest spirytyzm ?

Spirytyzm jest filozofią i systemem wartości , praktyką spirytyzmu jest przyjęcie tych wartości utrzymywanie swoich myśli w zgodzie z tymi wartościami i takie też postępowanie. Modlitwa, dbanie o swoje myśli , bycie dobrym w każdym możliwym momencie życia - to jest najważniejsze.
I to myślę że stara się praktykować wielu z nas.

Co do mediumizmu , to też wielokrotnie była o tym mowa, że działania takie powinny się opierać na działających grupach spirytystycznych , prawdą jest że w Polsce spirytyzm raczkuje i jest na etapie formowania się grup spirytystycznych (tak , ciągle na tym etapie)
A. Moreira potwierdził mi w rozmowie ,że faktycznie na zachodzie to wszystko jest dużo mocniej rozwinięte.

Proponuję po prostu zamiast narzekać , wspomóc działalność rozwojową , założyć grupę, studiować itd.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 14 kwie 2014, 13:54

Ja mysle, ze najbardziej znanym medium ale platynm jest Krzysztof Jackowski...posiada on niezbite dowody na swoja dzialanosc....a wczesniej byl Stefan Ossowiecki.....

Ale na pewno jest wiele mediow...tylko, ze nie sa one dobrze znane... Na naszym forum jets takze kilka mediow...

A tymczasem tak jak mowi Krzysztoff rozwijamy sie moralnie i to jest takze praktyka...w zasadzie nasz jedyny cel w tym zyciu....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Vadim1 » 15 kwie 2014, 19:00

Jest wiele osób, które chciały by skontaktować się ze swoimi bliskimi, ale nie wiedzą jak to zrobić.
Dobrze by było, aby powstała grupa osób zajmujących się bardziej praktycznie tym tematem, oczywiście nieodpłatnie. W Jackowskiego nie bardzo wierzę, bo Duchy (te właściwe) niezbyt chętnie przychodzą na płatne spotkania.
Vadim1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce