Regresja- czy sięgnąć pamięcią do poprzedniego życia?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Regresja- czy sięgnąć pamięcią do poprzedniego życia?

Postautor: megan6 » 21 paź 2013, 18:59

Mi już też wystarczy to co wiem no chyba że poznanie przeszłości ponownie pomoże mi w życiu to jak najbardziej jestem za ale sama w przeszłość wnikać nie chcę
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 23 paź 2013, 21:01

A kto zna jakiegos dobrego "regresjonistę"?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 24 paź 2013, 08:53

Droga Atalio, zanim poddasz się regresji, na spokojnie zastanów się, czy zniesiesz ewentualne informacje, które mogą okazać się dla Ciebie bardzo bolesne, a nawet szokujące. Jeśli poczujesz, że dasz radę przyjąć wszystko, postępuj według własnej woli. Wspomnienia, szczególnie u osób wrażliwych czasami okazują się zbyt ciężkie i obciążają psychikę na tyle, że trudno jest z taką wiedzą żyć. Bardzo Cię proszę zatem, byś zagłębiła się w samą siebie i odpowiedziała sobie na pytanie, czy jesteś gotowa. Pozdrawiam i życzę dużo siły. :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 24 paź 2013, 12:35

Kochana Juniperus, do regresji przymierzam sie już od jakiegoś czasu, po prostu czuję wewnętrzną potrzebę napotkania i poznania swojego prawdziwego duchowego ja oraz tego, jaka byla przyczyna tego, co mnie spotkało.
Jedyne, co mnie przed tym powstrzymuje, to fakt, że jedyna znana mi terapeutka newtonowska mieszka w Niemczech i to trochę teraz dla mnie za daleko ( i za drogo ), choć moi mieszkający tam Przyjaciele cały czas naklaniali mnie, bym Ich odwiedziła ( w tym miejscu pozdrawiam Ich serdecznie i nawołuję do wizyty ). :)
Ale jeśli nadarzy się okazja, nie zawaham się ani chwili - wydaje mi się, że nie jestem jakąś szczególnie słabą, lękliwą osobą.
Może ktoś wie, jacy dobrzy "regresjoniści" są w Polsce?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: ally_1 » 24 paź 2013, 20:36

Witajcie. Nie wiem czy znacie przpadek Barbro Karlen...To znany przpadek kobiety, która urodziła się z pamięcią poprzedniego wcielenia, w którym była Anne Frank. Tą samą, kóra napisał pamiętnik Anne Frank. Tu obszerny i dokładny wywiad z nią. http://www.youtube.com/watch?v=xcUX8ZIwxIk
Kobieta opowiada o tym dlaczego pamięta poprzednie wcielenie, więc pamięć poprzedniego wcielenia zawsze czemuś służy i nie jest przypadkowa.
ally_1

Postautor: atalia » 24 paź 2013, 21:24

Osób z pamięcią poprzedniego wcielenia żyją na świecie tysiące, tyle że są to w znakomitej wiekszości dzieci do około siódmego roku życia. Dorośli są tu w znacznej mniejszości.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: ally_1 » 24 paź 2013, 21:42

Kiedyś mojej znajomej córka (4l) przyłapał mnie na paleniu papierosów. Głupio mi się zrobiło to mówię:

- 'Ja nie mam jeszcze dzieci to moge palić, ale jak będe miała dzieci tak jak Twoja mama to już nie bedę palić papierosów". A mała na to:
- "Ja też kiedyś jak byłam duża to miałam swoje dzieci........"

Dla mnie to jednoznaczne.
ally_1

Postautor: kalatala » 25 paź 2013, 10:25

Dziękuję ally za link, bardzo ciekawe doświadczenie ma ta kobieta. Rzeczywiście, dziewczynka wypowiedziała się jednoznacznie...

Na internecie można znaleźć dziwne rzeczy, które powiedziały dzieci. Niestety po angielsku. Tu jest link do jednej strony, dzieci mówią o swoich przeszłych życiach, kontaktach mediumistycznych i doświadczeniach astralnych.

http://www.danoah.com/2013/06/23-of-the ... -kids.html
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 25 paź 2013, 16:03

Kilka moich przemyśleń co do regresji, także w oparciu o informacje zasłyszane na warszawskim kongresie medycyny i duchowości:

- spirytyzm nie zabrania regresji. Regresja po prostu nie jest metodą stricte spirytystyczną, stąd też nie jest powszechnie stosowana przez spirytystów i raczej nie włącza się jej w prace ośrodków spirytystycznych. Znam jednak spirytystów, którzy mniej lub bardziej intensywnie się nią zajmują

- regresja ma przede wszystkim sens jako narzędzie terapeutyczne, ale nie stosowałbym jej jako zabawkę czy sposób do zaspokojenia swojej ciekawości

- gdy myślimy o poprzednich życiach powinniśmy się skupić nie tyle na pytaniu "dlaczego?", ale na pytaniu "po co?". Nie liczy się to, czy cierpimy teraz z takiego czy innego powodu, ale co dane doświadczenie z przyszłości ma nas nauczyć.

Swoją drogą czytam właśnie książkę Carol Bowman "Wspomnienia reinkarnacyjne u dzieci" i muszę przyznać, że to bardzo ciekawa lektura. :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 25 paź 2013, 16:16

Czy została już wydana w Polsce, czy też masz ją po angielsku?
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi