Wkrótce umrę. Boję się...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wkrótce umrę. Boję się...

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 21:35

megan6 pisze:
Emmeline pisze:
Tak naprawdę w reinkarnacji sami wybieram sobie światy, w które chcemy się wcielić - tu nie żadnych światów "za karę". W poprzednim życiu żyłam na planecie, na której ludzie(?) byli mniej uduchowieni od ludzi tutaj.

Przez kwestie mniej uduchowieni rozumiem światy niższe od ziemi, w których miałaś okazje się wcielać i czy istoty wcielające się na tych oto światach też tam pamiętają swoje poprzednie wcielenia?

Na to pytanie odpowiedziałaś mi tak - zastanawia mnie jedna kwestia a mianowicie czy Duchy wcielające się na niższych światach pamiętają swoje wcielenia a w miarę rozwoju moralnego i duchowego zapominają go bo jest to dla nich lepsze??np. wcielając się na Ziemię nie pamiętamy czy oznacza to że rozwinęliśmy się na tyle by móc o przeszłości nie pamiętać?
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:37

Ally:

No to teraz już wiem, w polskim jednak jest na to określenie: gwiezdny wędrowiec, ale to głównie dla istot, które chcą pomóc ludziom ;)

megan6:

Już pisałam, że tylko na Ziemi jest prawo karmy i dlatego Ziemianie mają amnezję, w innych światach tego nie ma.

Proszę nie traktować mnie jak chodzącą encyklopedię.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 21:42 przez Emmeline, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 21:40

Od jak dawna zajmujesz się okultyzmem i magią?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:41

Chyba od zawsze, po prostu mnie to interesuje, można dowiedzieć się ciekawych rzeczy i rozwijać swoje możliwości ;)
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 21:42

Emmeline pisze:Proszę nie traktować mnie jak chodzącą encyklopedię.

Nie miałam takiego zamiaru więc jeśli poczułaś się urażona to przepraszam, nie będę ci już zawracać głowy.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:43

Mam taką nadzieję, dziękuję. Po prostu mnie męczysz tymi pytaniami i ja nic nie robię tylko Ci odpisuję, równie możesz sama wyciągać wnioski.
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: oran » 24 paź 2013, 21:45

kalatala pisze:Ile masz lat, gdzie mieszkasz, jaką masz rodzinę, jaki zawód, czym się interesujesz, jakie masz plany i marzenia?

A ja do powyższych pytań chciałbym,żebyś szczerze odpowiedziała czy w Twoim obecnym wcieleniu miałaś doświadczenie związane z narkotykami,czy leczyłaś się kiedyś w szpitalu psychiatrycznym lub czy doświadczyłaś jakiejś wyjątkowej traumy...przypominasz mi pewnego użytkownika innego forum,który opowiadał jak żył w gwiazdozbiorze plejad i często na jednej z tamtejszych planet wielokrotnie rozmawiał z Jezusem...
Dodam,że pytania w brew pozorom nie są złośliwe,tak też sie zdarza (pożyjecie-zobaczycie)
-
oran

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:46

Nie, nic z tych rzeczy. Kiedyś tylko interesowałam się narkotykami, ale nie ćpałam. Jeśli chodzi o traumę, to kiedyś mojej matce odbiło i chciała spalić mi włosy (chciałeś szczerość - to masz, choć nie chciałam o tym pisać). Tak naprawdę to nie znam gwiazdozbioru Plejad i nie rozmawiam z Jezusem, bo wątpię w jego autentyczność, szczególnie, że w okresie, w którym żył, było wielu tego typu mesjaszy, a Jezus to dość popularne imię w tamtejszym kraju.
Jeśli możesz, to podaj nazwę tego forum, bo zainteresowałeś mnie tym użytkownikiem ;)

Spoko, nie odebrałam tego złośliwie 8-)
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: oran » 24 paź 2013, 22:00

Twoja reakcja była prawie natychmiastowa,dziękuję,ale dlaczego nie odpowiesz na pytania Kalatali ?
Szczerze mówiąc ja nie wierzę w to co piszesz, w sensie realnej pamięci,być może jest tak,ze Ty sama wierzysz w realność własnych doświadczeń,dla mnie to raczej iluzja Twojego umysłu...poznałem wielu ludzi,którzy swoje życie poświęcili wielu rodzajom medytacji i nie potrafią tak szczegółowo odpowiadać na temat przeszłych wcieleń...i właściwie dziwi mnie,że Ci rozmówcy w temacie, tak szybko przyjmują Twoje opisy za fakt...
Ale pisz może napiszesz coś co pozwoli i mnie uwierzyć,że Ty,właśnie Ty,masz taką pamięć.
oran

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 22:01

Emmeline pisze:Mam taką nadzieję, dziękuję. Po prostu mnie męczysz tymi pytaniami i ja nic nie robię tylko Ci odpisuję, równie możesz sama wyciągać wnioski.

Rozumiem twoją frustrację, ale ja już taka jestem, lubię pytać ponieważ tak czerpie informacje i wiedzę. A sama mówiłaś, że należysz do wyjątków ludzi którzy pamiętają swoje istnienia więc nie ma za dużo źródeł które o tym opowiedzą. A wnioski wyciągnęłam już dawno z własnych doświadczeń.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi