Telepatia / Pokrewieństwo Dusz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Telepatia / Pokrewieństwo Dusz

Postautor: Angouleme » 08 paź 2013, 19:40

Witam ponownie po długiej przerwie :)

Piszę, ponieważ spotkałem się z czymś, co całkowicie przerosło moją wiedzę i na które nie znalazłem odpowiedzi ani w Księdze Mediów, ani Duchów etc. I nie mam już żadnych pomysłów co dalej o tym myśleć, więc kieruję się do Was przyjaciele Spirytyści :)

Około rok temu kiedy jechałem autobusem, poczułem się nagle w sposób który ciężko mi opisać, trochę tak jakbym przed momentem wypił spory kubek kawy. Przez chwilę zastanawiałem się co się właściwie dzieje. Autobus stanął na przystanku i moją uwagę przykuła jedna wsiadająca dziewczyna. Niczym się nie wyróżniała, ale cały czas patrzyła się na mnie. Poszła bardziej w przód autobusu i zniknęła mi z oczu. Przez cały czas miałem bardzo dziwne uczucie, tak jakbym znał ją od lat. Po jakichś 2 minutach ona usiadła obok mnie i przedstawiła mi się. Byłem zszokowany, nigdy wcześniej jej nie widziałem. Porozmawialiśmy chwilę, daliśmy sobie kontakt i wysiadłem. Napisałem do niej, dowiedziałem się że mieszka niedaleko mnie. Rozmawialiśmy mnóstwo czasu, nasze poglądy były/są niemal identyczne, dogadywaliśmy się jakbyśmy znali się od dziecka. Okazało się że jest synestetyczką. Początkowo, jako spirytysta podchodziłem do tego dość sceptycznie. Ale po pewnym czasie mnie przekonała że jednak mówi prawdę. Pomijając naszą relację przez cały ten rok, do tej pory od czasu jej poznania kiedy coś złego się z nią dzieje (a nie widzę jej ani nie wiem tak naprawdę że coś jest nie tak) czuje się rozdrażniony i trzęsę się. Za każdym razem kiedy wtedy do niej pisałem okazywało się faktycznie że coś jest nie tak. Natomiast z drugiej strony czuję euforię kiedy dzieją się jakieś dobre rzeczy, wtedy jestem szczęśliwy. Nie umiem powiedzieć dokładnie ile było takich przypadków, jest ich za dużo bym dobrze mógł to określić. Kiedy w związku z kłótniami na parę dni się do siebie nie odzywaliśmy czułem (jak się potem okazało, ona też) uczucie jakby moje serce pochłaniała czarna pleśń. Nigdy wcześniej nic takiego nie czułem. Teraz wszystko jest w najlepszym porządku.

Moje pytanie jest następujące - co tu się właściwie dzieje? Jak jest możliwe że czuje jej uczucia, a ona moje? Skąd to poczucie znajomości od lat? Czytałem nieco o tym, ale ponoć takie przypadki są niemal niemożliwe aby Duchy spotkały się w ziemskim żywocie...
Awatar użytkownika
Angouleme

Re: Telepatia / Pokrewieństwo Dusz

Postautor: cthulhu87 » 08 paź 2013, 19:57

Zobacz zwłaszcza od 16:20
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 08 paź 2013, 20:02

Duchy sympatyzujące ze sobą bardzo często się spotykają ze sobą w kolejnych wcieleniach, ponieważ tak planują swoje wcielenia - po to, by sobie pomóc czy też po prostu dlatego, że lubią ze sobą przebywać.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Angouleme » 08 paź 2013, 20:05

Ok, to już trochę mi rozjaśnia całą sytuację :)
Awatar użytkownika
Angouleme

Postautor: Krzysztoff » 08 paź 2013, 20:50

To się kolego nazywa miłość :) a nie żadna tam telepatia

To co opowiedziałeś o waszym spotkaniu jako żywo przypomina opowieści z książek dr. Newtona (przeczytaj wędrówkę dusz) , nie dość że sympatyzujące dusze często ze sobą inkarnują ale 2. ga sprawa (jak twierdzi Newton) dusza zapamiętuje przed inkarnacją najważniejsze momenty ze swojego planu życiowego np. moment spotkania jakiejś bardzo ważnej osoby. Niektórzy zapamiętują lepiej inni gorzej , Ty zapamiętałeś lepiej więc stąd te przeżycia przy spotkaniu.

telepatia - oczywiście też w przyrodzie występuje , czasami też tak mam

w każdym razie dużo dobrego , szanujcie się i kochajcie się :D
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Pytania i odpowiedzi