Spotkania wirtualne - dyskusja

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Spotkania wirtualne - dyskusja

Postautor: Voldo » 22 wrz 2013, 15:17

No więc jak pisałem w innym wątku - być może zmiana dnia i godziny jak i formy sprawi, że więcej ludzi się będzie pojawiać.
W ankiecie jest możliwość wielokrotnego wyboru - jeśli ktoś może w każdy dzień i godzinę niech zaznaczy - wybierze się dzień i godzinę odpowiadającą największej ilości osób.

Jeśli chodzi o wykłady - mowa tutaj o wykładach 10-20 minut.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Re: Spotkania wirtualne - dyskusja

Postautor: Krzysztoff » 22 wrz 2013, 19:51

nie widać ile osób głosowało ...

proszę zgłaszać pomysły na zmianę formuły ..., np. można by wprowadzić panel czyli czas na rozmowy o "sprawach bieżących"

co do czasu ..., może będziemy się spotykać co 2 tygodnie ?
Ja uważam że te spotkanie były wartościowe i ciekawe dyskusje i uwagi można było usłyszeć ..., no ale oczywiście jeżeli nie będzie chętnych to nic na siłę...
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: megan6 » 22 wrz 2013, 20:18

Ja jestem jak najbardziej za spotkaniami mi one dużo dawały niestety soboty są dla mnie dość nie komfortowe ponieważ często wyjeżdżam na weekendy więc wolała bym by spotkania były albo w piątek albo w niedziele z tym że w piątki pracuję do 20 więc miała bym poślizg czasowy;( A często zdarza się i tak że w soboty jest dużo spotkań rodzinnych bądź w gronie znajomych i często dużo osób nie może na nich być. Ja się do tych osób również zaliczam.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 22 wrz 2013, 20:26

megan6 pisze:Ja jestem jak najbardziej za spotkaniami mi one dużo dawały niestety soboty są dla mnie dość nie komfortowe ponieważ często wyjeżdżam na weekendy więc wolała bym by spotkania były albo w piątek albo w niedziele z tym że w piątki pracuję do 20 więc miała bym poślizg czasowy;( A często zdarza się i tak że w soboty jest dużo spotkań rodzinnych bądź w gronie znajomych i często dużo osób nie może na nich być. Ja się do tych osób również zaliczam.

:) mam to samo, czyli najlepiej w jakiś dzień roboczy i od 20:30
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: megan6 » 22 wrz 2013, 21:46

Dokładnie Krzysiu mi najbardziej pasuje godz 20.30 w tygodniu również.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 23 wrz 2013, 01:22

Świetnie Tomku, że zrobiłeś ankietę, dzięki wielkie! Zaznaczyłam kilka odpowiedzi, ale najbardziej bym chciała niedzielę, to wtedy nie będą mi przeszkadzać dodatkowe próby chóru. Godzina obojętna, dostosuję się.

Jestem przeciwna temu, abyśmy się spotykali co 2 tygodnie, wtedy wszystko sie rozleci, ludzie nie będą pamiętać czy to w tym tygodniu czy następnym. Jeśli ktoś nie może się pojawić to wiadomo ludzka rzecz, jeśli sobie tak ustawi, że regularnie co 2 tygodnie będzie się pojawiać to też świetnie.

Jeśli zdecydujecie się na dzień roboczy to ja bardzo proszę środę... Nie mam wtedy próby chóru.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 23 wrz 2013, 01:24

Acha, ten panel o "sprawach bieżacych" to bardzo dobry pomysł, właściwie to i tak nam się w taki sposób układały rozmowy... :-) Ale można zrobić przed pierwszą modlitwą np. pół godziny.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 23 wrz 2013, 06:17

Ja bym nie przesadzał ze zbytnim przeciąganiem godziny - jeśli zaczniemy o 20:30 to skończymy o 22:30 - dla mnie to jest max (jednak o 6 dnia kolejnego trzeba wstać).
Można zrobić tak, że 20:00 - 20:30 będą rozmowy nt. działań itd., a 20:30 - 22:30 będzie spotkanie.
Można również owe rozmowy przesunąć na 22:30 - 23:00 - ale mnie tam nie będzie, tak od razu mówię (jednak myślę, że nie jestem Wam jakoś wielce do tego potrzebny).
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 23 wrz 2013, 10:26

Z mojej strony chyba najlepszy termin to gdzieś tak środek tygodnia wieczorem. W weekend mam tyle do zrobienia, że najczęściej zapominam o spotkaniach wirutalnych i przez to w nich nie uczestniczę. :D

Można też takie spotkanie połączyć z krótką dyskusją o konkretnych projektach, ich postępie itp.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 23 wrz 2013, 10:34

No to jak na razie myślę, że środa wygrywa ;)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Spirytyzm w Internecie