"Chustka"

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: "Chustka"

Postautor: atalia » 09 sie 2013, 18:47

Tez jestem szalenie ciekawa .
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 10 sie 2013, 08:55

Kiedyś już o tym mówiłem, Nikito i Atalio

Krzysztofie, zastanawiam się jeszcze nad konkretnymi metodami i prawdopodobnie jako sceptyk wykorzystam Oujia.
Lecz nie tak jak większość za pewne to widzi, po dogłębnej analizie i przemyśleniach, bazujących na KM i innych dziełach nie będę dotykał wskazówki, by nie było mowy o ruchach ideo metrycznych, duchowi wystarczy tylko mój fluid do poruszenia wskazówki, a nie ręka.

Zastanawiam się jednak również nad radami zawartymi w listach z zaświatów

Tak czy inaczej myślę że pora zacząć praktykę, żeby móc z jednej strony otrzymywać cenne rady i nauki pomocne w rozwoju, po drugie by bardziej pomagać innym.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 10 sie 2013, 11:15

soreczki, ale nie pamietam, chyba juz ze starości pamieć mi szwankuje... :oops:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 10 sie 2013, 13:35

to podaj chociaz linka bo ja nie czytalam ...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Betelgeza » 10 sie 2013, 15:12

Lucas,zanim doczytałam do końca pomyślałam,że to będzie OBE ;) Atalia,jak najbardziej chcę tu poprzebywać...Droga do zrozumienia tego co się z nami dzieje łatwa nie jest ale mam nadzieję,że przebywając wśród takich osób jak Wy pojmę,wyczuję i zrozumiem coś więcej...
Betelgeza

Postautor: atalia » 10 sie 2013, 16:56

Miło mi i pewnie nam wszystkim. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 12 sie 2013, 09:11

000Lukas000 pisze:Krzysztofie, zastanawiam się jeszcze nad konkretnymi metodami i prawdopodobnie jako sceptyk wykorzystam Oujia.
Lecz nie tak jak większość za pewne to widzi, po dogłębnej analizie i przemyśleniach, bazujących na KM i innych dziełach nie będę dotykał wskazówki, by nie było mowy o ruchach ideo metrycznych, duchowi wystarczy tylko mój fluid do poruszenia wskazówki, a nie ręka.

Hmm... jeżeli byś chciał wykorzystać Ouija bez dotykania wskazówki , (oczywiście przy pełnym świetle) to byś musiał mieć zdolności albo kogoś o zdolnościach Tomczykówny. To były by efekty mediumiczne fizyczne

Czytałeś ten wątek ? http://forum.spirytyzm.pl/viewtopic.php?f=31&t=1743&p=26515&hilit=scole#p26515
Z tych materiałów (filmów ) wynika że ludzie czekają miesiącami i latami na rozpoczęcie efektów fizycznych (w totalnej ciemni)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 12 sie 2013, 10:26

Przy świetle może być trudniej. Zdaje się, że mediumizm fizyczny jest jakoś powiązany z ciemnością i dopiero po osiągnięciu pierwszych efektów badany stopniowo przyzwyczaja się do wywoływania zjawiska przy lepszym oświetleniu - przynajmniej kiedyś tak to działało...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 12 sie 2013, 11:09

Nie ćwiczę tego przy pełnym świetle, raczej w półmroku.

Tu nie chodzi o dotykanie wskazówki a o powiązanie fluidów ducha i medium, czyli człowieka.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 12 sie 2013, 12:52

000Lukas000 pisze:Nie ćwiczę tego przy pełnym świetle, raczej w półmroku.
Tu nie chodzi o dotykanie wskazówki a o powiązanie fluidów ducha i medium, czyli człowieka.

Lukas odkryłeś w sobie zdolności mediumiczne ? Czy bazujesz na stwierdzeniu że każdy człowiek to medium ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi