"Chustka"

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: "Chustka"

Postautor: Betelgeza » 08 sie 2013, 21:29

Moi Drodzy! Wy wierzycie BEZ dowodów i to jest piękne!!!Mam nadzieję,że jak między Wami trochę dłużej poprzebywam to...:)Forrest: jestem po kilku lekturach z Rivala-KD,KM,Błękitna Wyspa,Żyć szczęśliwie,Nasz Dom.Na razie tyle...ale czuję,że spirytyzm to właściwa droga,dobry kierunek i zarzucam na niego kotwicę.Co do Twojego Newtona-toż to zbrodnia tak potraktować ten sprzęt! :)A Betelgeza...coż, ta gwiazda umiera :(
Betelgeza

Postautor: atalia » 08 sie 2013, 22:02

Zostań z nami! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 08 sie 2013, 22:19

Betelgeza pisze:A Betelgeza...coż, ta gwiazda umiera :(

Betelgezo, śmierci nie ma :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 09 sie 2013, 09:46

Ja wierze ale mialam kilka wlasnych przezyc oraz troche poznalam roznych ludzi, ktorzy mnie przekonali...np bylam na spotkaniu z medium Joao de Deus...i wtedy poczulam te moc ... Moze nie ma dowodow lezacych na ziemi, ktore mozna sprawdzic w laboratorium ale co jakis czas cos sie dzieje takiego, tacy ludzie sie pojawiaja jak media czy oswieceni i wobec tego nie mozna zamykac oczu, ze oni wiedza wiecej...

Poza tym dzisiejsi fizycy raczej uwazaja, ze za tym swiatem ktos stoi...ze nie byloby mozliwe aby powstal tak skomplikowany twor sam z siebie i z niczego...a proznia nie ejst pusta....jest w niej potencja...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 09 sie 2013, 11:11

twardych dowodów naukowych nie ma (jeszcze)

zachęcam do czytania artykułów pojawiających się na naszym portalu , tłumaczymy różne publikacje np. artykuł na temat badań naukowych nad życiem po śmierci
http://www.portal.spirytyzm.pl/najnowsze-naukowe-dowody-na-istnienie-zycia-po-smierci-elaine-vieira-i-mado-martinez/

Wyniki badań które już teraz są bardzo mocno uprawdopodabniają tezę o życiu po śmierci :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 09 sie 2013, 16:26

Większość ludzi którzy faktycznie sumiennie badają temat duchów i śmierci po pewnym czasie dochodzą do pewności istnienia świata duchowego. Jeśli jeszcze wzmocnione jest to osobistymi przeżyciami oraz przeżyciami osób nam znanych i ludzi nauki to można spokojnie powiedzieć że nie mamy tu do czynienia z standardową wiarą, a wiedzą.

Osobiście miałem doświadczenie w którym zobaczyłem ducha na własne oczy, trwało to krótko, jednak to głównie wiedza którą zebrałem daje mi pewność.

Teraz zamierzam zrobić krok dalej, w stronę praktyki, by w pełni posiąść pewność, przypieczętować ją. wtedy na pewno będę silniejszy, i łatwiej poradzę sobie ze swoimi niedoskonałościami.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2013, 16:28 przez 000Lukas000, łącznie zmieniany 1 raz
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: forrest » 09 sie 2013, 16:27

kalatala pisze:Forrest, jeśli Twoje myśli mają aż taką zdolność materializacji, to proszę pomyśl o tym, że trafiam 6 w Totka... :-P

:]
Fajnie byłoby tak, że się o czymś pomysli, że chciałoby się tego i to samo się pojawia.
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: forrest » 09 sie 2013, 16:38

000Lukas000 pisze:Większość ludzi którzy faktycznie sumiennie badają temat duchów i śmierci po pewnym czasie dochodzą do pewności istnienia świata duchowego. Jeśli jeszcze wzmocnione jest to osobistymi przeżyciami oraz przeżyciami osób nam znanych i ludzi nauki to można spokojnie powiedzieć że nie mamy tu do czynienia z standardową wiarą, a wiedzą.

Te kwestie zostały przedyskutowane przez takich autorów jak Gibier. Może warto zastanowić się nad większą promocją tych książek? - chociażby w obrębie samego forum. Nie jestem pewien, czy powieść napisana za pośrednictwem Chico Xaviera może cokolwiek wnieść do stanu wiedzy na poruszony tu temat... .
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Nikita » 09 sie 2013, 17:50

Lukas widziales ducha? opisz jak to bylo bom ciekawa?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 09 sie 2013, 18:11

000Lukas000 pisze:
Teraz zamierzam zrobić krok dalej, w stronę praktyki, by w pełni posiąść pewność, przypieczętować ją. wtedy na pewno będę silniejszy, i łatwiej poradzę sobie ze swoimi niedoskonałościami.

Lukas co to będzie za praktyka ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi