kobiety, a mężczyźni

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

kobiety, a mężczyźni

Postautor: ToTuToTam » 06 sie 2013, 13:19

takie pytanie skoro jesteśmy na ziemi ze względów niedoskonałości, to czy w kobietach(nie mówię o wszystkich) są słabsze energie, istoty niższych bytów? bo jak tak patrze na ich słabości to samo mi się to jakoś w głowie układa, a może to po prostu zależność od tego w jakie ciało wejdą?
ToTuToTam

Re: kobiety, a mężczyźni

Postautor: kalatala » 06 sie 2013, 13:28

Słabości...? Ja mam wrażenie, że w kobiety się wcielają duchy wyżej rozwinięte od mężczyzn.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 06 sie 2013, 13:46

Najwyżej rozwinięte są hermafrodyty oraz (jako byt odrębny) Chuck Norris ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 06 sie 2013, 13:49

To znaczy hmmm...pewna osoba znana z gremiów politycznych :?:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: ToTuToTam » 06 sie 2013, 13:50

no właśnie poruszyłem temat by poznać opinie, mówiąc o słabościach mam na myśli np. nie zdecydowanie(szukają kogoś kto podjemie decyzje za nie), szukają łatwego życia ocierając się o złe traktowanie byle mieć dobrze(męczennictwo?), głupota i brak możliwości konstruktywnej rozmowy(bo lepiej porozmawiać o bzdurach) ale tak jak mówie są wyjątki bo znam i takie...
po Twojej wypowiedzi i punkcie widzenia można mówić o zachowaniu równowagi, niedoskonałość wiąże się ze słabościami i braku rozwoju, a mówiąc braku rozwoju zauważam to również u mężczyzn...
ToTuToTam

Postautor: Krzysztoff » 06 sie 2013, 14:10

nie zgodzę się z kolegą, przytoczone tutaj cechy to jakiś zbiór negatywnych stereotypów :?

ja tam widzę wokół siebie same piękne , mądre, zdecydowane i pełne dobrych wibracji kobiety
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 06 sie 2013, 14:10

Lepiej porozmawiaj o bzdurach, na których, jak widać, znasz się doskonale... :evil:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 06 sie 2013, 14:11

Krzysztoff to ma klasę... :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 06 sie 2013, 21:05

ja nie dziele ludzi na plec...dostrzegam, ze sa rozni ludzie obojetnie jakiej plci....sa wspaniale silne kobiety jak i glupie i puste podobnie sa wspaniali madrzy mezczyzni jak tepe pustaki....takze nie wiem w jakim towarzystwie ty sie obracasz ale malo chyba znasz ludzi..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: forrest » 06 sie 2013, 22:13

Inteligentne kobiety posiadające mocną osobowość są najbardziej atrakcyjne - np. takie, które realizują się artystycznie zajmując się fizyką; takie, które w najbliższej relacji stają się koleżankami. Wg przekonań spirytystycznych Bóg tworzy dusze; miał taki zamysł artystyczny, żeby kobiety (również te z mocną osobowością) miały naturę pozwalającą wyczuwać ich emocje i rodzaj wrażliwości przy nasłuchiwaniu "bicia ich serca". To, że dana kobieta realizuje się w taki a nie inny sposób, że ze swojej natury jest Istotą artystyczną, to przypuszczalnie jest koncepcja Stwórcy Wszechrzeczy. Ja bym raczej kojarzył to z pewną doskonałością natury kobiet.
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi