Dzień dobry wieczór

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Dzień dobry wieczór

Postautor: ToTuToTam » 23 lip 2013, 21:20

Jestem Totutotam, chciałbym zagłębić się w temat i rozwinąć się duchowo, może przez kontakt z moim opiekunem ale póki nie ogarnę tematu nikogo nie będę wzywał :)
Próbuje OOBE ale idzie mi to powoli, jeszcze nie odkryłem klucza dla siebie by wejść w ten świat. Choć nie powiem, czasami miewam sny do rozgryzienia i czasami sobie w nich latam :P Chciałbym się nauczyć wychodzenia z ciała choć wyczytałem, że może to być niebezpieczne, gdyż jakiś demon może się zagnieździć w ciele.
Wierze w energie i chętnie dowiem się o niej czegoś więcej, nie wierzę w bożków stworzonych przez ludzi tylko w czystą energie pierwotną nazywaną "Stwórcą" czy też "Bogiem", pozdrawiam i ide czytać :)
ToTuToTam

Re: Dzień dobry wieczór

Postautor: Luperci Faviani » 23 lip 2013, 21:40

Cześć.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: kalatala » 24 lip 2013, 00:34

Witaj, powodzenia w rozwoju :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 24 lip 2013, 12:42

Witaj ToTuToTam ...w jaki sposob rozumiesz rozwoj duchowy?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 24 lip 2013, 14:24

Witaj :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: ToTuToTam » 26 lip 2013, 16:09

Jak rozumiem rozwój duchowy...
Chciałbym odnaleźć może nie Boga bo nie wiem jak to nazwać, Bóg to po prostu nazwa, ja to nazywam energia pierwotna, a coś lub ktoś nad tym czuwa, bardzo się pogubiłem ostatnimi czasy w życiu, lecz od jakiegoś czasu dostrzegam wiele rzeczy dobrych i złych. Nachodzą mnie pytania i jak sobie z tym radzić jak postępować.
Swój osobisty kręgosłup moralny mam ale wiadomo, że spojrzenie zmienia się z wiekiem i jeżeli można to powinno się siebie udoskonalać. Duchowość w moim odczuciu to też dobre samopoczucie, a za dobrym samopoczuciem idzie rozwój, skoro wierzyć w życie po życiu i nasze ciało to tylko materia w której żyjemy, to czy ta duchowość to nie energia, którą się opisuje podczas wychodzenia z ciała itd
ToTuToTam

Postautor: Nikita » 26 lip 2013, 18:33

Mysle, ze dobrze trafiles na tym forum...bo rozwoj to rozwoj moralny i intelektualny...a to forum pomaga i wspiera na tej drodze...

tez mialam, kiedy duzo pytacn...ale ostatnio coraz mniej...tak jakos ..Na wiele pytan odnalazlam odpowiedz i na wiele wlasnie w spirytyzmie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: juniperus » 27 lip 2013, 09:09

ToTuToTam pisze:Jak rozumiem rozwój duchowy...
Chciałbym odnaleźć może nie Boga bo nie wiem jak to nazwać, Bóg to po prostu nazwa, ja to nazywam energia pierwotna, a coś lub ktoś nad tym czuwa,Duchowość w moim odczuciu to też dobre samopoczucie, a za dobrym samopoczuciem idzie rozwój, skoro wierzyć w życie po życiu i nasze ciało to tylko materia w której żyjemy, to czy ta duchowość to nie energia, którą się opisuje podczas wychodzenia z ciała itd

Jesteś bardzo blisko :) Witaj na forum.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 27 lip 2013, 09:17

Witam, życzę znalezienia własnej dobrej drogi i spokoju w życiu

Też co jakiś czas staram się i eksterioryzację jednak jak tylko pojawiają się u mnie jakieś dziwne ciarki, taj jakby delikatne łaskotanie, nie potrafię tego znieść, wolałbym żeby to było nieprzyjemne aniżeli takie dziwne łaskotki.

Nie wiem dlaczego mam z tym do czynienia ani co to jest.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: ToTuToTam » 27 lip 2013, 13:56

Cały czas wydeptuje swoją ścieżkę ;]
Chętnie bym chciał wyjść z ciała, ciekawe kiedy będzie mi to dane...
ToTuToTam

Następna

Wróć do Witamy!