forrest pisze:Zgłaszam się po odbiór gratulacji :] Trochę przypomina płyty Hliðskjálf oraz Dauði Baldrs (Burzum). Super muzyka elektroniczna. Styl kojarzący się z nagraniami Klausa Schulze.
No to serdeczne gratulacje
Muszę sobie Burzum posłuchać, bo dawno nie słuchałem
Tomasz
„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier
WiceprzewodniczącyPTSS PrzewodniczącyWrocławskiego Oddziału PTSS tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
przejrzalam sobie ten caly metal...i naprawde gowniana to jest muzyka...nie mozna tego sluchac bo czlowiek wpada w depresje i leb boli...np to: http://www.youtube.com/watch?v=onzH6fcp4sc
Ja nie powiem, metal albo się kocha, albo nienawidzi - przynajmniej jeśli chodzi o te ostrzejsze kawałki. Ale jak mówię, bez przesady. Metal to nie tylko Black i Death, to też taka Epica czy Nightwish - gdzie do czynienia mamy z instrumentami klasycznymi - czasem cały chóry biorą udział w takich piosenkach (jak choćby wcześniej przytoczona Epica pokazuje).
Powiedz mi, że od tego boli głowa to przyznam, że rzeczywiście, nie dla Ciebie ta muzyka
Tomasz
„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier
WiceprzewodniczącyPTSS PrzewodniczącyWrocławskiego Oddziału PTSS tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
sorry Voldo...nie oceniam calego metalu ale mnie jakos nie podpasza...przez ostatnie dwa dni sluchalam duzo metalowej i hardrockowej muzyki i czuje sie tak jakbym weszla do piekiel i stwierdzila, ze to nie jest dla mnie...jednak wole cos innego...lubie ostra muzyke np Led Zeppelin ale wsumie taka zbyt mocna muzyka jednak meczy...nawet Robert Plant byl zmeczony graniem hardrocka i dlatego nie chcial juz wskrzeszac Led Zeppelin...jego solowa kariera jest juz bardziej strawna ....
Oczywiscie wiem, ze metal jest roznorodny...i rozumiem, ze jest potrzeba na tego typu muzyke...no ale te takie najciezsze odmiany sa naprawde mroczne ...czasem ma sie wrazenie , ze sa one inspirowane nizszymi poziomami asstralnymi...
Ulozylam sobie moja liste najlepszych vokali: 1. Robert Plant 2. Freddie Mercury 3. Sinead O`Connor 4. Kasia Nosowska 5. Kate Bush 6. Peter Gabriel 7. Kora Jackowska 8. Urszula Dudziak 9. Ella Fitzgerald 10. Björk 11. Nick Cave 12. David Bowie
Filmik typu "weselna ustawka" Mnie rozkładają ze śmiechu wszystkie z serii "Za co kochamy rosję". np http://www.youtube.com/watch?v=K0mr7ZotnfY Zwróćcie uwagę na pasy na jezdni (2:37) i gościa (3:33).