Muzyka a charakter

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Muzyka a charakter

Postautor: forrest » 29 maja 2013, 21:43

Z tych gatunków, o których tu mowa, wg mojego gustu Varg Vikernes skomponował bardzo ładne utwory (np. płytę Hlidskjalf albo płytę Fallen). Polecam np. taki utwór z płyty Fallen (Burzum): http://www.youtube.com/watch?v=3ZKsgHhpUZE
Co do black metalu (także w wydaniu Burzum), nie jest to styl, który przypadłby mi do gustu, ale wiem, że są ludzie, dla których ta muzyka jest piękna. Nie można oceniać - tym bardziej, jak się czegoś nie rozumie.
A gdybym miał "opisać" spirytyzm muzyką, to jego początki powiązałbym oczywiście z francuską muzyką (moją ulubioną): http://www.youtube.com/watch?v=PEe7kx2SdnI
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: juniperus » 30 maja 2013, 07:55

:D słucham Jean'a odkąd byłam małą dziewczynką. Jego utwory mają głębię, choć nie taką, jaką posiada muzyka klasyczna. Ta druga porusza mnie do szpiku kości, a gdy słucha się jej w taki sposób, by każdy instrument lub ich grupę słyszeć się oddzielnie, wrażenie jest niesamowite.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 31 maja 2013, 14:16

Ja kocham Kasie Nosowska i Kore z Maanamu...lubie tez Kazika i Raz Dwa Trzy.... i Gabe Kulke i Czeslawa co spiewa ...Magde Umer i Grechute i wogole lubie piosenke aktorska i poezje spiewana...ale lubie tez cos mocniejszego czasami...np David Bowie...i kiedys uwielbialam Roberta Planta...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 31 maja 2013, 18:54

Ja lubię prawie każdy rodzaj muzyki choć moje ulubione gatunki to; klasyka , jazz,fusion,metal progressive. Muzyka dla mnie jest ważnym dopełnieniem obrazu i na odwrót.Skorzystam z okazji i zaprezentuje swój amatorski styl :oops: http://pszemopawlak.wrzuta.pl/audio/arXxYuG2ZfI/wiosna
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 31 maja 2013, 19:40

Pablo diaz pisze:Ja lubię prawie każdy rodzaj muzyki choć moje ulubione gatunki to; klasyka , jazz,fusion,metal progressive. Muzyka dla mnie jest ważnym dopełnieniem obrazu i na odwrót.Skorzystam z okazji i zaprezentuje swój amatorski styl :oops: http://pszemopawlak.wrzuta.pl/audio/arXxYuG2ZfI/wiosna

Bardzo przyjemna i pozytywna linia, świetnie się słucha, brawo
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: forrest » 01 cze 2013, 14:46

Ciekawe, że każdy w innym rodzaju muzyki dostrzega największą głębię... . Kiedyś trafiłem na pełną takiej niesamowitej głębi i spokoju płytę z muzyką trance, zatytułowaną "Self" projektu muzycznego "Millennium". Trudno powiedzieć, do czego ta muzyka jest podobna ...nie jest podobna do goa trance, ani do psy trance. Może trochę podobna stylem np. do Klausa Schulze albo do Remote Spaces ...ale niedużo tego podobieństwa.
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: kalatala » 01 cze 2013, 17:31

Ja się od Was nieco wyróżnię - lubię muzyke, którą aktualnie śpiewam :-) No ale jednak to muzyka klasyczna jakby nie było :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: forrest » 02 cze 2013, 21:34

Pablo diaz pisze:Ja lubię prawie każdy rodzaj muzyki choć moje ulubione gatunki to; klasyka , jazz,fusion,metal progressive. Muzyka dla mnie jest ważnym dopełnieniem obrazu i na odwrót.Skorzystam z okazji i zaprezentuje swój amatorski styl :oops: http://pszemopawlak.wrzuta.pl/audio/arXxYuG2ZfI/wiosna

Fajnie ;)
A na zdjeciu za Tobą stoją organy. Zamieściłeś w internecie coś, co stworzyłeś na nich?
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Krzysztoff » 02 cze 2013, 21:44

kalatala pisze:Ja się od Was nieco wyróżnię - lubię muzyke, którą aktualnie śpiewam :-) No ale jednak to muzyka klasyczna jakby nie było :-)

Pięknie :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 05 cze 2013, 13:23

Jest kilka informacji na ten temat chyba w KD i kilku innych źródłach jak "żyć szczęśliwie", ale nie są one zbyt precyzyjne, no i typ muzyki nie generują raczej w nas określonych zachowań. Faktycznie ciekawa sprawa.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi