Nowy papież Franciszek

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nowy papież Franciszek

Postautor: 000Lukas000 » 25 kwie 2013, 19:46

Zgadzam się z Konradem w 100%, jeśli pokażemy Spirytyzm takim jakim jest, staniemy się spirytystami którym nie obca jest bezinteresowna pomoc i miłosierdzie, to wszelkie stereotypy runą jak domek z kart.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 25 kwie 2013, 21:39

Myślę, że kierowanie do papieza jakichkolwiek pism na temat spirytyzmu mija się z celem-przecież tak czy siak nie zmieni on stanowiska KK wobec tej ( naszej) sprawy.
Najważniejszą jednak rzeczą jest jednak nie to, by wszyscy stali się spirytystami, ale by ludzie zaczęli postepować według zasad przez spirytyzm głoszonych, w gruncie rzeczy mogą nawet nie wiedzieć o jego istnieniu.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: |Coca|Cola| » 13 maja 2013, 19:19

atalia pisze:Myślę, że kierowanie do papieza jakichkolwiek pism na temat spirytyzmu mija się z celem-przecież tak czy siak nie zmieni on stanowiska KK wobec tej ( naszej) sprawy.
Najważniejszą jednak rzeczą jest jednak nie to, by wszyscy stali się spirytystami, ale by ludzie zaczęli postepować według zasad przez spirytyzm głoszonych, w gruncie rzeczy mogą nawet nie wiedzieć o jego istnieniu.

A może zmienimy.
Załączniki
chicowiara.jpg
chicowiara.jpg (21.83 KiB) Przeglądany 5417 razy
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: kalatala » 17 maja 2013, 20:09

Coraz bardziej podoba mi się Papiez Franciszek. Facet gada do rzeczy. Dziś czytałam artykuł o tym, że nawołuje do światowych liderów do zakończenia tyranii pieniądza. Obawiam się o jego życie.

http://topinfopost.com/2013/05/17/pope- ... y-of-money
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 18 maja 2013, 10:23

Chyba na Onecie był artykuł o tym, że Franciszek nie udziela ludziom komunii św. aby uniknąć sytuacji, gdzie pozorni katolicy będą próbowali robić sobie z nim zdjęcia dla poprawienia własnego wizerunku. Papież kieruje się doświadczeniem z okresu gdy był jeszcze kardynałem i przyjeżdżali do niego politycy (czasami nie znający pojęcia humanizmu) po to aby pokazać się w jego towarzystwie.

Popieram tę postawę Franciszka :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 18 maja 2013, 17:19

Wiielkie koncerny trzymaja swiat za twarz i dyktuja swoje warunki...czy to sie kiedys zmieni?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 18 maja 2013, 20:46

Nie.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 18 maja 2013, 20:57

Zmieni się, zmieni.
Jak w nas trzaśnie kometa. Albo sami się wysadzimy w powietrze. :?

Albo wtedy, gdy w końcu nasz świat stanie się światem Odnowy ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 18 maja 2013, 21:02

Chyba że tak.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 20 maja 2013, 12:00

Ja odnoszę wrażenie, że ludzie się powoli budzą. Ale chyba będzie jeszcze gorzej zanim zacznie być lepiej, bo Divaldo wypowiadał się o nadchodzącym świecie Odnowy, że śmierć to dobra rzecz, bo przynosi zmianę itd. Odniosłam wrażenie, że jednak będzie jakaś depopulacja. I tam huk z depopulacją, ale przy okazji planeta może zostać poważnie zraniona, chociaż już teraz nie jest dobrze.

No zobaczymy, może jednak Iluminatów trafi szlag zanim zrealizują swoje cele, byłoby miło.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi