Psychiczne uwarunkowania to nie, bo psychika jest raczej związana z Duchem.
Powiedziałbym, że raczej chodzi o genetyczne uwarunkowania - jeśli są geny związane z rozwinięciem jakiejś choroby to i odpowiedzialne za to się znajdą.

000Lukas000 pisze:Alkoholizm nie jest próbą, próbą jest wiele problemów i pokusa, alkoholizm jest niewypełnieniem planu, naszą porażką.

kakofonia myśli pisze:dharma pisze:
To znaczy?Skoro upijają się często i przez większość życia, to chyba najlepszy dowód na to, że właśnie są alkoholikami. Czy nie?
![]()
megan6 pisze:Alkoholizm to porażka próby a czy można w danym życiu wrócić do danej próby i ją naprawić??

Voldo pisze:Psychiczne uwarunkowania to nie, bo psychika jest raczej związana z Duchem
Krzysztoff pisze:nie należy mylić cierpienia którego się doświadcza (próby) z cierpieniami które się wyrządza
dharma pisze:Myślę że tacy ludzie są po prostu tzw. pijakami,a to nie jest jednostka chorobowa.
jario pisze:Takie osoby mogly juz przejsc taka probe w poprzednich wcieleniach jezeli nie maja pociagu lub wstret do niego

kakofonia myśli pisze:000Lukas000 pisze:"czy wybiera stricte wcielenie się w alkoholika. Bo przecież jest dużo osób, które po prostu nie mają pociągu do alkoholu i nawet jeśli mają z nim na co dzień do czynienia nigdy po niego nie sięgną."
Chodziło mi oczywiście o uwarunkowania psychiczneW ogóle ciała nie miałam na myśli
000Lukas000 pisze:Tu widzę pewien problem o którym warto wspomnieć,są ciała które mają predyspozycję np. żywiołowość
Nie bardzo rozumiem. Jak ciało bez ducha może być żywiołowe?Żywiołowość to cecha ducha, ciało samo w sobie nie ma żadnych cech, gdyż jest tylko powłoką. To tak, jakbyś powiedział, że ubranie może być żywiołowe i jeśli ubierze się w nie osoba agresywna ubranie nabędzie właśnie tę cechę. Przepraszam, ale nie zrozumiałam

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość