000Lukas000 pisze:Dobrze widzieć że masz głowę na karku i zdrowe podejście
Widzisz Łukaszu to wcale nie jest takie łatwe mieć tę głowę na karku. Niektóre niskie duchy mówią tak przekonująco i na początku tak świetnie się maskują, że by sprawdzić muszę je potocznie mówiąc trochę pociągnąć za język. Wystarczy, że jakaś maleńka rzecz mnie zaniepokoi w ich wypowiedzi i zaczynam szukać sposobu, by wyciągnąć jego faktyczne zamiary na światło dzienne. Nie jest to łatwe tym bardziej, że duchy widza nasze myśli i często próbują odpowiedzieć tak, by przekaz zgadzał się z moimi myślami, a nie odzwierciedlał prawdę. Muszę to przyznać - czasami bardzo się nakombinuję, zanim uda mi się określić kim jest duch. Choć zauważyłam tutaj zależność, że gdy przychodzi Duch wysoki lub ktoś w jego imieniu, nie mam wątpliwości w jego prawdziwość, a te niskie zwykle, gdy nawet przedstawiają się jako wysokie, wnoszą maleńką nutkę niepokoju i zwątpienia. Jeśli się pojawia to znak, że nie mogę brać na poważnie jego nauk, ponieważ mogą zawierać błędy. Jeszcze jednym sposobem jest zamknięcie oczu. Gdy mam do czynienia z wysokim duchem lub Opiekunem widzę biało-złociste światło, w przypadku niskiego są to czarne plamy. Sposób na zamknięte oczy rozstrzyga, gdy duchowi niskiemu w jakiś sposób uda się tak zamaskować, że nie czuję w jego obecności standardowych ciarek i zimna, które pojawiają się zawsze, gdy mam do czynienia z duchami proszącymi o pomoc. Sam więc widzisz, że to wszystko jest bardzo złożone i skomplikowane. Czasami muszę posłużyć się kilkoma metodami jednocześnie, a i tak mam wątpliwości. Tak to już jest...