nowy papież - Franciszek - Fałszywy Prorok (Apokalipsa)

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

nowy papież - Franciszek - Fałszywy Prorok (Apokalipsa)

Postautor: luk1407 » 18 mar 2013, 11:58

Ap 19,20 I pochwycono Bestie, a z nia Fałszywego Proroka, co czynił wobec niej znaki, którymi zwiódł tych, co wzieli znamie Bestii i oddawali pokłon jej obrazowi. Oboje zywcem wrzuceni zostali do ognistego jeziora, gorejacego siarka. Ap 20,10 A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie sa Bestia i Fałszywy Prorok. I beda cierpiec katusze we dnie i w nocy na wieki wieków.

Według proroctw zawartych w orędziach "Ostrzeżenie" które otrzymuje współczesna katolicka wizjonerka z Irlandii, Maria Bożego Miłosierdzia

(objawienia się sprawdzają, zastała w nich przepowiedziana m. i. abdykacja papieża)

Benedykt XVI jest ostatnim prawdziwym papieżem, na jego miejsce, w wyniku spisku zasiądzie Fałszywy Prorok, postać opisana w Apokalipsie św. Jana, zaraz obok Antychrysta

będzie to charyzmatyczna postać, wielu ludzi będzie go uważać za żyjącego świętego, będzie również dokonywać cudów,

rozpoznać go będzie można po zmianach jakich dokona w Kościele:
- będzie zmniejszane znaczenie sakramentów świętych (w tym Eucharystii) aż do ich całkowitego zniesienia
- nastąpi tolerancja dla grzechu
-zmieniona zostanie msza święta
- wszystkie religie zostaną połączone w Jeden Światowy Kościół

oto jedno z tych orędzi:

"Fałszywy prorok przejmie teraz Siedzibę w Rzymie
niedziela, 17 lutego 2013, godz. 19.00

Moja wielce umiłowana córko, jak przepowiedziane, cały świat teraz ujrzy schizmę w łonie Kościoła Katolickiego, stając się jej świadkiem. Odejście Mojego wielce umiłowanego Świętego Namiestnika, Papieża Benedykta XVI, oznacza początek końca. Ja, poprzez ciebie, Mojego wybranego proroka, przez ponad dwa lata próbowałem przygotować Mój Kościół na to smutne wydarzenie.
Elita Masońska przechwyciła kontrolę nad Moim Kościołem i będą oni narzucać katolikom najbardziej nikczemne oszustwo. Klucze Rzymu znajdują się obecnie w Moich Rękach, a zostały Mi one przekazane przez Mojego Ojca. Będę kierował Moimi wyznawcami, tak aby Prawda mogła zostać zachowana oraz aby Moje Święte Słowo pozostało nienaruszone.

Fałszywy prorok przejmie teraz Siedzibę w Rzymie, a Moje Słowo, tak samo jak to stało się podczas Mojego Życia na ziemi — zostanie potraktowane jak herezja.
Kiedy tylko oszustwo to zostanie przedstawione światu — jak gdyby ta nowa władza reprezentowała Prawdę — nie ulegaj złudzeniu, Moja córko, będziesz bowiem straszliwie cierpieć w Moje Święte Imię, tak samo jak prorocy, którzy przyszli przed tobą.
Moi wyznawcy muszą pozostać spokojni i modlić się o zbawienie wszystkich Moich najświętszych sług, którzy staną się łupem dla tej ohydy. Wzywam ich, aby odpowiedzieli w następujący sposób:

Postępujcie nadal zgodnie z Moimi Naukami. Nigdy nie odstępujcie od Słowa Bożego. Pozostańcie wierni waszym świętym obowiązkom i udzielajcie Świętych Sakramentów zgodnie z tym, jak zostaliście przeze Mnie pouczeni.
Nauczanie Kościoła Katolickiego, które bazuje na fundamencie Mojego Apostoła Piotra, pozostaje nieomylne. Obecnie to ulegnie zmianie, kiedy tylko fundament ten zostanie wstrząśnięty poprzez nadchodzące zmiany.
Już wkrótce Mój Kościół zmieni się dla was nie do poznania i będziecie czuli się bardzo nieswojo, kiedy staniecie się świadkami tego, jak Moje Święte Słowo będzie manipulowane.
Wasz Jezus"

źródło: http://ostrzezenie.wordpress.com/

co o tym myślicie?
luk1407

Re: nowy papież - Franciszek - Fałszywy Prorok (Apokalipsa)

Postautor: Nikita » 18 mar 2013, 12:08

he he i kto za tym stoi? pewnei masoni i cyklisci?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Voldo » 18 mar 2013, 14:18

Pomrzemy, nie ma zmiłuj.

:lol:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 18 mar 2013, 18:02

- będzie zmniejszane znaczenie sakramentów świętych (w tym Eucharystii) aż do ich całkowitego zniesienia ( sama tajemnica eucharystii która opiera się właściwie na transsubstancjacji, jest błędna, obalono ją wieki temu, nie wspominając o sakramentach które nie mają nic wspólnego z pierwotnym chrześcijaństwem)
- nastąpi tolerancja dla grzechu (Już dziś mamy upadek spowodowany tym że KK i inne tego typu religię nie spełniają wymagań ludzi których umysł się rozwija)
-zmieniona zostanie msza święta (To tylko rytuał, podobnie jak dionizje w starożytnej Grecji, była zmieniana już wiele razy)
- wszystkie religie zostaną połączone w Jeden Światowy Kościół (Nie widzę w tym nic złego, Jezus wielokrotnie bratał się z heretykami i odstępcami, choćby z samarytanami).
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 18 mar 2013, 20:01

Oby słowo ciałem się stało i te zapowiedzi zostały zrealizowane w duchu miłosierdzia, wspólpracy i wybaczenia.
Precz z doktryną i irracjonalnymi dogmatami!
( Ruch Oburzonych Wierzących Inaczej)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Jaskier » 18 mar 2013, 21:20

Bardzo sympatyczna przepowiednia, troszku nieaktualna ale nawet zabawna. A dlaczego spóźniona? 000Lukas000 już to wyjaśnił, ja dodam swoje 3 grosze.
Sakramenty i tak już praktycznie nic nie znaczą, patrząc na podejście większości katolików (ale zaznaczam że nie wszystkich, są jeszcze chwalebne wyjątki) to ten punkt można uznać za zrealizowany, albo przynajmniej będący w końcowej fazie realizacji. Kwestia tolerancji grzechu wywołała mój uśmiech politowania. Jeśli przyzwalanie na pedofilię, chciwość, kłamstwo i pychę nie jest tolerancją dla grzechu to aż się boje pomyśleć co będzie dalej. Co do mszy to może się zmieniać, najlepiej na weselszą i wypełniona prawdziwa miłością, co tu dużo mówić - treść jest wszystkim, forma niczym. A ostatnie to prawdziwa perełka, już ja widzę tych gości z turbanami i kałachami na plecach przeprowadzających nasze kochane moherowe babcie przez pasy :D
A tak na poważnie to nie jestem w stanie pojąć skąd w ludziach takie ciągoty do apokaliptycznych wizji, ja rozumiem że ten świat nie jest idealny ale żeby go tak zaraz niszczyć? Smutne jest to że tak mało ludzi jest w stanie usłyszeć harmonię która przenika wszystko, która kształtuje i rozwija wszechświat. Nie ma znaczenia jak wiele zła jest na świecie, jest z nią sprzecznie i z czasem będzie znikać, tak jak artysta potrzebuje czasu aby stworzyć wielkie dzieło tak i nasza kochana Ziemia potrzebuje czasu i ludzi którzy działają w zgodzie z tą cudowną melodią, a samo to forum pokazuje że jest nas coraz więcej :) . Tak więc zamiast szerzyć takie wizje zaufajmy naszej kochającej Matce i zmieniajmy świat.
Jaskier

Postautor: 000Lukas000 » 18 mar 2013, 21:30

Na podkreślenie świetna piosenka

http://www.youtube.com/watch?v=eZKErNyPHyg
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 15 kwie 2013, 09:17

Taaaa, już ja widzę, jak Judaizm, Islam i Chrześcijaństwo łączą się w jedno... :-D
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 15 kwie 2013, 15:14

kalatala pisze:Taaaa, już ja widzę, jak Judaizm, Islam i Chrześcijaństwo łączą się w jedno... :-D

Moim zdaniem nie ma szans, żeby się połączyły, ale jest szansa, że wypłynie z nich jakaś religia lub światopogląd wspólny dla wszystkich, ale mający różne strony/oblicza... Inne rozwiązanie jest też takie, że każdy z tych systemów religijnych padnie albo będzie trwał w niezmienionej formie.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 16 kwie 2013, 20:33

Zgadzam się z Tobą Konradzie w całej rozciągłości...
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Religia i filozofia