zdoność leczenia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

zdoność leczenia

Postautor: kalatala » 31 mar 2013, 12:02

Witam,

Mój brat ma zdolność leczenia bólu u ludzi przykadając do bolącej części ciała rękę. Niestety płaci za to potem gorszym samopoczuciem. Również gdy przebywa w towarzystwie chorych ludzi zaczyna sam się czuć gorzej. Chciałam zapytać gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat, czy można to jakoś rozwijać, chronić się przed negatywnymi skutkami.

Karolina
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Re: zdoność leczenia

Postautor: Jaskier » 31 mar 2013, 15:23

Dołączam się do pytania, wydaje mi się że również mogę mieć pewnie zdolności w tej sztuce ale to na razie przypuszczenia i przeczucia. Bardzo chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na ten temat.
Jaskier

Postautor: Voldo » 31 mar 2013, 15:27

Jeśli chodzi o leczenie przy jednoczesnym traceniu własnej energii, to zwykle mówimy o magnetyzmie (zwierzęcym, tak jakby co - Mesmer i te sprawy).
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 31 mar 2013, 19:39

A może możecie polecić jakąś lekturę na ten temat?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 31 mar 2013, 20:21

Polecam rewelacyjną książkę p.t.: "Stara sztuka uzdrawiania" autora Choa Kok Sui (PWN, Warszawa 1992). Tutaj jest wszystko.

http://www.prezone.pl/23-ebooki/132397- ... iania.html
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Dobek » 02 kwie 2013, 12:13

To ja podrzucam moim zdaniem jeden z lepszych podręczników do pracy z energią: http://www.astraldynamics.pl/upload/Nowe_Drogi_Energii.pdf
Poza tym, etyczna praca nad sobą oraz poszerzanie wiedzy z wielu źródeł to absolutny mus u każdego kto chciałby zajmować tymi sprawami :)
Dobek

Postautor: goska82 » 05 kwie 2013, 21:40

Jakie jest Wasze zdanie na temat tzw."operacji astralnych" czy dubbingowych?
goska82

Postautor: Voldo » 06 kwie 2013, 15:55

A czym to są owe operacje?
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: goska82 » 06 kwie 2013, 17:12

Specyficzny rodzaj (lub też tylko nazwa) pracy z energiami. Najprościej tłumacząc chodzi o właściwe "rozmieszczenie" energii w chorych miejscach. Większość bioenergoterapeutów,magnetyzerów wychodzi z założenia,że choremu człowiekowi trzeba dostarczyć niezbędnej dla zdrowia energii. Nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat,więc nie będę rozwijać.
Operacja astralna ma na celu "rozładowanie"chorych miejsc ze źle umiejscowionej energii,która w wyniku jakiś nieprawidłowości skumulowała się w określonych miejscach. O ile dobrze rozumuję operacja astralna to nie energetyzowanie,a rozładowywanie pewnych punktów w ciele.
Widziałam coś takiego,zrobiło na Mnie spore wrażenie,chociaż podchodziłam baaardzo sceptycznie. Człowiekowi "operowanemu" też nie zostało to obojętnym.
goska82

Postautor: Voldo » 06 kwie 2013, 17:15

No to moment, mówisz o magentyzowaniu (głaski magnetyczne) czy o coś innego chodzi? :)
Bo jest magnetyzm, jest terapia passes (inaczej zwana fluidoterapią) i są jeszcze media leczące.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi