Jak to tłumaczycie ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak to tłumaczycie ?

Postautor: atalia » 26 mar 2013, 22:34

Idac tropem myslenia naszego adwersarza i zarazem krytyka, Biblia nie jest żadnym naiwnym świadectwem wiary, lecz Słowem Objawionym, które nalezy traktować literalnie i z należytym pietyzmem- zatem słowa o ruchu ciał niebieskich też.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: WiernyKatolik » 27 mar 2013, 14:28

Śmierć dzieci, utrata dorobku życia. Tu muszą dojść do głosu najwyższe emocje: wzburzenie, bunt, złość. Ale też można inaczej. Złe emocje nie muszą opanować ludzkiego serca. Hiob, wypełniony bólem, zachowuje światło wiary na tyle mocne, że wchodzi na drogę ufnej modlitwy: „Niech imię Pana będzie błogosławione”. Wiara pragnie być światłem dla ludzkiego umysłu i ludzkich czynów w każdej chwili, także gdy przychodzi największy ból. Inaczej staje się martwa.
WiernyKatolik

Postautor: atalia » 27 mar 2013, 14:49

Że co proszę :?: :twisted:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 27 mar 2013, 14:58

WiernyKatolik pisze:Śmierć dzieci, utrata dorobku życia. Tu muszą dojść do głosu najwyższe emocje: wzburzenie, bunt, złość. Ale też można inaczej. Złe emocje nie muszą opanować ludzkiego serca. Hiob, wypełniony bólem, zachowuje światło wiary na tyle mocne, że wchodzi na drogę ufnej modlitwy: „Niech imię Pana będzie błogosławione”. Wiara pragnie być światłem dla ludzkiego umysłu i ludzkich czynów w każdej chwili, także gdy przychodzi największy ból. Inaczej staje się martwa.

A teraz na temat poproszę. :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: WiernyKatolik » 27 mar 2013, 15:21

Jak macie pewność ,że nie komunikują się z wami demony ,podszywające się za duchy. Często są one zmuszane do czynienia dobra ! Przecież byli aniołami ! Są mądrzy!
WiernyKatolik

Postautor: Voldo » 27 mar 2013, 15:28

Istoty doskonałe zostały istotami złymi. Logiczne. Bardzo. Normalnie aż poza granice.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 27 mar 2013, 16:08

WiernyKatolik pisze:Jak macie pewność ,że nie komunikują się z wami demony ,podszywające się za duchy. Często są one zmuszane do czynienia dobra ! Przecież byli aniołami ! Są mądrzy!

Po ich owocach poznacie ich. Czyż zbierają winogrona z cierni albo z ostu figi?
Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, ale złe drzewo wydaje złe owoce." (Ew.Mateusza 7:15-17)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: methyl » 27 mar 2013, 20:51

Krzysztoff pisze:Po ich owocach poznacie ich

Idąc tym tropem:
1. Tuszowanie pedofilii w kk i pławienie się w grzechu sodomii.
2. Umiłowanie dóbr materialnych, luksusu, oczekiwanie uwielbienia i okazywania szacunku ponad ludzką przyzwoitość (klękanie i całowanie pierścienia, :roll: )
3. Mieszanie prawd z kłamstwem, usilne usiłowanie utrzymać CZŁOWIEKA w stanie jak największej niewiedzy ( by jak najbardziej oddalić go od Boga).
4. Odbieranie czci należnej tylko Bogu.
5. Zwalczanie prawdy (m.in.spirytyzmu) - wystarczy powiedzieć ciemnej gawiedzi, że stoi za tym sam Szatan i już płoną stosy pod niebiosa.

Widać wyraźnie, że wilki przebrały się w owcze skóry.
Aby to dostrzec wystarczy rozum średniej jakości czego posiadania wszystkim katolickim fanatykom szczerze życzę 8-)
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Krzysztoff » 27 mar 2013, 21:08

methyl pisze:
Krzysztoff pisze:Po ich owocach poznacie ich

Idąc tym tropem:
1. Tuszowanie pedofilii w kk i pławienie się w grzechu sodomii....

Mówiłem raczej o działaniach duchów i ich owocach.
Koledze methyl-owi polecam Ewangelię wg. spirytyzmu zwłaszcza rozdział o wrogach ; jakimś dziwnym trafem czytaliśmy to we wtorek na spotkaniu.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: methyl » 28 mar 2013, 13:47

Krzysztoff pisze:Mówiłem raczej o działaniach duchów i ich owocach

Przeciez ludzie też są duchami, tylko wcielonymi.
Czy nie można poznać ich natury po ich uczynkach? - Można.
Mój post miał nawiązywać do zagadnienia - jak można dawać wiarę słowom ludzi (duchów wcielonych), którzy czynią nieprawość?
Trzeba zawsze badać duchy, które służą Bogu a które tylko mamią innych pięknymi słówkami.
Ewangelie w/g spirytyzmu czytuje sobie od czasu do czasu (ostatnio nawet wspomniany rozdział o nieprzyjaciołach).
Pomodliłem sie szczerze za WIERNEGO KATOLIKA, wybaczyłem mu i jeszcze tylko poproszę go o numer konta bankowego abym mógł mu przelać fundusze potrzebne
do zakupu publikacji spirytystycznych. :kardec:

:lol: :twisted: :mrgreen:
(taki załosny żarcik, ha ha...)
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi