Czy depresja moze byc wywolana przez Duchy ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czy depresja moze byc wywolana przez Duchy ?

Postautor: charondas » 20 lis 2012, 18:36

j.w chodzi oczywiscie o Duchy Niedoskonale.
charondas

Re: Czy depresja moze byc wywolana przez Duchy ?

Postautor: 000Lukas000 » 20 lis 2012, 18:49

Tak, choć tutaj warto wspomnieć że muszą trafić na podatny grunt.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 08 sty 2013, 15:38

Według moich odczuć, jak najbardziej tak. W wielu przypadkach osoby mające depresję nie zdają sobie sprawy, że taki stan wywołuje w nich właśnie duch. Nie potrafię powiedzieć, czy w każdym przypadku. Wydaje mi się, że nie. Spoglądając naukowo na ten fakt, okazuje się, że osoby popadające w stan depresji posiadają w swoim kodzie genetycznym gen odpowiadający za depresję, co mogłoby znaczyć, że jest ona chorobą dziedziczoną. Ale to typowo naukowe spojrzenie na problem. Ponieważ znajdujemy się na forum spirytystycznym będę kierować się odczuciem, a nie posiadaną wiedzą naukową. Divaldo Franco uważa, że bezwględnie każdą depresję powoduje działalność duchów złych. Osobiście nie zgadzam się z tym. Uważam natomiast, za dobrą drogę do wyzdrowienia, otaczanie się osoby chorej na depresję dobrymi duchami, poprzez rozmowę ze swoim Opiekunem, bądź modlitwę do wybranego z Archaniołów. Umacnianie z nimi więzi powoduje jednoczesne wzmacnianie własnej osobowości, psychicznej siły, a nade wszystko przynosi poczucie spokoju i pewności siebie, które jest podstawą do wyjścia ze stanu depresji.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 17 mar 2013, 20:57

Od kilku dni sama się nad tym zastanawiam. Mam problemy ze sobą, mój psycholog mówi, że mam osobowośc depresyjną. Rzeczywiście regularnie zaliczam "doły", wraz z silnymi myślami samobójczymi, płaczem i pytaniem Boga o sens. Problemu zdecydowanie nie rozwiązuje fakt, że nadużywam alkoholu - jest to środek silnie depresyjny.

Gdzieś na początku marca znowu zaliczyłam dołek. Wywołany przez lekturę książki katolickiej jednego księdza, zadanej mi na pokutę. No po prostu tylko włożyć na siebie włosiennicę i iść boso biczując się do Częstochowy, to MOŻE jakimś cudem zasłużę na łaskę Pana. Ja naprawdę kocham Boga, potrzebuję mocno Jego obecności w moim życiu i myśl, że On mnie nigdy nie dopuści do Siebie, ponieważ jestem taką grzesznicą, załamywała mnie. Czułam się już tak rozwalona psychicznie, naprawdę, że sięgnęłam po to Forum. Chyba intuicyjnie. Po dwóch-trzech dniach lektury oraz wymianie korespondencji z Nikitą poczułam się lepiej. Dużo lepiej. Potem trafiłam na wątek Juniperus z modlitwą na odgonienie niskich Duchów. Od kilku dni ją codzień wieczór mówię, kupiłam też medalik św. Benedykta, nawet nie potrafię wytłumaczyć dlaczego, bo za ostatnie pieniądze, ale potrzebowałam to zrobić.

Ludzie, czuję się zupełnie inaczej. Z dnia na dzień mam więcej energii, wcześniej całe dnie siedziałam przed kompem, a teraz po prostu muszę coś robić. Ciągle dużo czasu spędzam przed komputerem, ale teraz to chociaż na tym Forum, nadrabiając zaległości w czytaniu :D Jak już pewnie się zorientowaliście :P A co najlepsze, od tygodnia nie mam ochoty na alkohol. Co prawda to może być też wpływ nowo zaczętej terapii odwykowej (motywacja zewnętrzna) oraz kompletny brak kasy (jak nie ma za co, to się nie chce pić), ale naprawdę mnie to dziwi. Nie mam przede wszystkim moich typowych objawów głodu alkoholowego. Zauważyłam co prawda u siebie zwiększona nerwowość, która jak najbardziej może byc objawem głodu, oraz bóle stawów, ale nie ciągnie mnie żeby wypić. Szok. No i bardzo dobrze się czuję.

Miałam na razie o tym nie pisać, bo trzeba siebie poobserwować dłużej, ale trafiłam na ten wątek o depresji... Będę Was informować o dalszym rozwoju sytuacji. Jestem ciekawa jak to się skończy. ;)
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 00:52 przez Voldo, łącznie zmieniany 1 raz
Powód: Może niektóre słowa nie są potocznie uważane za wulgarne, jednak należałoby się powstrzymać od ich używania :) // Voldo
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 17 mar 2013, 21:35

I będzie coraz to lepiej Kalatalo.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 18 mar 2013, 09:44

Trzymam kciuki za Ciebie
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 18 mar 2013, 12:03

Ciesze sie Kalatala, ze dobrze sie czujesz....ze wyszlas z dolka...Na pewno skierowanie mysli ku czemus pozytywnemu ma duze znaczenie...mysl pozytywnie a przyciagniesz pozytywne.. Ja tez mam swoje dolki, w ktore wpadam co jakis czas...z powodow zdrowotnych....no ale ostanio tez jest lepiej...i pewnie Wy i forum bardzo mi w tym pomaga...Czytam teraz fajna ksiazke "Jak czyc szczesliwie" Divaldo P. Franco....czytam ja wolno bo sa to takie sentencje, porady jak zyc aby byc szczesliwym...dodaje mi sil ta ksiazka....

Tak mi sie wydaje, ze jak czlowiek wpadnie w depresje to niskie duchy nadciagaja i ciagna czlowieka jeszcze nizej....ale jak czlowiek potrafi z tego wyjsc i utrzymac ten stan jakis czas to wtedy pojawiaja sie duchy wyzsze i tez pomagaja wytrwac....na pewno pomocne sa tu : modlitwa, medytacja oraz generalnie pozytywne nastawienie...a takze swierze powietrze, natura, slonce , spiew ptakow, rozmowa z drugim czlowiekiem... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kalatala » 18 mar 2013, 12:22

Tak, z pewnością nadciągająca wiosna (już za trzy dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) oraz słoneczko poprawia samopoczucie. Ale coś jest w tym, co mówisz. Kilkakrotnie w ciągu ostatniego tygodnia miałam takie sytuacje, gdy zaczynałam snuć jakieś negatywne fantazje w głowie i nagle pojawiała mi się myśl: po jaką ch...rę ty o tym myślisz?!?! W sumie mój psycholog mówi to samo, że trzeba mysleć pozytywnie o sobie i odganiać złe mysli. W końcu myśl ma zdolność realizowania się...
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi