Istoty z innych planet a spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Istoty z innych planet a spirytyzm

Postautor: kalatala » 16 mar 2013, 20:42

Witam,

Jak wszyscy wiemy wg Spirytyzmu jest wiele innych światów zamieszkanych przez materialne wcielenia Duchów. Ze dwa lata temu trafiłam na ciekawy materiał dotyczący filmu, który przeciekł z amerykanskiej bazy 51. Film ten pokazuje wywiad z kosmitą. Oczywiście można sie spierać czy ten materiał jest prawdziwy czy nie...

W pewnym momencie zostaje wspomniana duchowa strona życia kosmitów. Na wideo w 13' 30" jest powiedziane, że istoty te nie boją się śmierci, postrzegając ją jedynie jako przejście z jednego ciała w drugie. Natomiast w 27' 47" kosmita zaczyna (za pomocą telepaty) wyjaśniać zjawisko reinkarnacji.

Pierwsze pół godziny materiału służy za wstęp do pokazania taśmy z nagraniem telepatycznego wywiadu z kosmitą. Sam kosmita jest pokazany w 32 minucie.

Uznałam, że może to Was zainteresować :-)

http://www.youtube.com/watch?v=fJgkDo8xcYE
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Re: Istoty z innych planet a spirytyzm

Postautor: |Coca|Cola| » 17 mar 2013, 18:17

niebywałe ...
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: Nikita » 17 mar 2013, 19:06

Obejrzalam ten film...ale jakos trudno mi w to uwierzyc...

Ja wierze w to, ze w naszym Uniwersum sa liczne zamieszkale planety ale sa one tak daleko, ze nie ma szans na kontakt...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 17 mar 2013, 19:07

Spojrzalam na obrazek u Coca Coli i mialam pierwsze skojarzenie...Coca Cola...to Ty udzielales wywiadu? he he....mam nadzieje, ze nie gniewasz sie za ten zart?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kalatala » 17 mar 2013, 19:59

Hehehehe, może to był i on, to by wiele wyjaśniało! :-D

Myślę, że nie ma sensu rozprawiac o tym, czy się z nami kontaktują, czy nie. Chociaż gdybyś obejrzała np. wykład Nassima Harraseina "Przekroczyć horyzont zdarzeń", tobyś może trochę inaczej na to spojrzała. Ale nieistotne. Załóżmy, że to prawda.

Bardzo mnie zaskoczył ten wątek w filmie. Tak ni z tego ni z owego. Właściwie to jest jedyny konkretny przekaz kosmity zacytowany w filmie. Cała reszta materiału fimowego jest w zasadzie na temat tego, czy skopiowana taśma z wywiadem jest prawdziwa czy nie. Tak sobie tam dywagują, jeden mówi, że fake, drugi obstawia, że real, a tu nagle buch - istnieje reinkarnacja i rozwój duchowy! Czy nie wydało się to Wam nieco dziwne?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: |Coca|Cola| » 24 mar 2013, 17:31

Nikita pisze:Spojrzalam na obrazek u Coca Coli i mialam pierwsze skojarzenie...Coca Cola...to Ty udzielales wywiadu? he he....mam nadzieje, ze nie gniewasz sie za ten zart?

To RACZEJ nie ja ... .
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: 000Lukas000 » 08 kwie 2013, 15:12

obejrzałem, i myślę że to fake,
1.amerykanie mają hopla na punkcie ufo i głównie tam mają problemy z szarymi ludzikami
2. Tzw. uprowadzenia mają zbieżne odczucia z paraliżem sennym w którym mogą występować majaki, zależnie od tego czego ktoś się boi i w co wierzy.
3. Te kilka informacji o tym że lubią rozmawiać na tematy duchowe, że uznają reinkarnację niczego nie dowodzi ponieważ wiele osób w to wierzy, i mogło to w takim fikcyjnym filmie zawrzeć.
4. Istoty z innych planet istnieją na pewno, ale to czy mogą przebyć drogę do nas to inna sprawa, może w formie duchowej, na zasadzie somnambulizmu ale nie jako istoty materialne.
5. Gdyby faktycznie chciały nauczyć świat o świecie duchowym to zwróciły by się do większej ilości ludzi aniżeli elitarnej władzy amerykanów.

"Człowiek uwierzy w kłamstwo jeśli boi się że jest prawdą, lub jeśli chce by nią było"
Terry Goodking "Miecz Prawdy" ;)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 10 kwie 2013, 16:23

Ja podzielam tutaj punkt zdania Nikity. Istnienie życia na innych planetach jest więcej niż prawdopodobne, ale planety są od siebie na tyle oddalone, że fizyczny kontakt pozostanie zapewne niemożliwy. Jedynie kontakt telepatyczny czy mediumiczny mógłby wchodzi w grę, ale tutaj brakuje nam możliwości weryfikacji tego, czy dana osoba jest z innej planety. Dlatego też niestety każdy tego typu przekaz będę uważał za raczej mało prawdopodobny.

Co ważne myślę też, że życie na innych planetach istnieje również w innej formie niż ta, którą znamy z Ziemi.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 10 kwie 2013, 17:08

Wiecie co, jak na razie to chyba tylko możemy dyskutować na temat tego, czy rzeczywiście przylatują do nas ufoludki czy nie, jedynie na podstawie własnej wiary. Ja generalnie wierzę w to. Właściwie to przedstawiciele NASA jakiś czas temu oficjalnie oznajmili, że istnieje życie poza naszą planetą i należy się spodziewac kontaktu.

W ogóle to przepraszam Was, że w tym miejscu założyłam ten wątek, ponieważ powinien był się pojawić gdzie indziej. Nie mam zamiaru tutaj dyskutować o tym, czy film jest prawdziwy czy nie, po prostu sam fragment o reinkarnacji mną aż zatrząsł. Lukas może mieć rację, że ktoś tak sobie wymyslił, i im dłużej o tym myślę, to tym więcej ma to sensu. Przecież tego się nie sprawdzi, a gdyby ufoludek podał jakieś informacje dotyczące np. fizyki, to wtedy połowa naukowców by sie na to rzuciła. Przepraszam za spam :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Przepol » 10 kwie 2013, 21:12

Zycie a zycie rozumne to duża różnica :-)
Przepol

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi