Nowy papież Franciszek

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nowy papież Franciszek

Postautor: oran » 14 mar 2013, 22:18

cthulhu87 pisze:
oran pisze:A skąd Ty wiesz Cthulhu87 ,że to typowe zagranie (czyt:fałsz)

Czuć to na kilometr. I to nie jest wcale przyjemny zapach. Spece od wizerunku i sam zainteresowany najwyraźniej zapomnieli o Biblii, którą w innych miejscach tak chętnie KK się posługuje: "Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa…" - Ew. Mateusza 6:3.

C87,skoro kilometr to chyba jednak do Ciebie nieprzyjemny zapach nie dochodzi,no chyba ,że piszesz z pod bram.. :) .
Ale poważniej,cóz takiego może ów Papież zrobić abyś powstrzymał się od takich treści,które zapewne nie użył by do ocenienia kogoś w dodatku zupełnie go nie znając- ani Jezus ani nawet Chico Xsavier czy też Divaldo Franko
Brak pokory do inaczej wierzących to nie jest cecha pozytywna i pożądana,jeśli ogłaszasz się spirytystą to ucz się nim być,moze.
Na koniec polecam Ci przeczytanie Ew.Mateusza,na którą się powołujesz,w roz.7 w.1-5
oran

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2013, 22:23

jestem bardzo niedoskonałym spirytystą ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 15 mar 2013, 10:56

sorry ale ja wzielam nasza rozmowe humorystycznie i niezle sie usmialam...szczegolnie ten ekologiczny papier toaletowy ( tez pare razy kupilam i zuzylam) oraz papiez w polskim fiacie 126p he he....

Sama instytucja kosciola jest nadal bardzo konserwatywna i nasz polski Jan Pawel tez za wiele nie zmienil...no zobaczymy czy ten papiez cos odmieni...ale jak wiadomo sam nie da rady....bo kosciol moim zdaniem nalezaloby zrewolucjonizowac....a nie tylko podmalowac tynki...

No ale caly czas ludzkosc powoli sie rozwija i kosciol takze.... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 15 mar 2013, 11:07

KK swój anachronizm traktuje jako "wielką zaletę", natomiast jest wiele zasad które są wątpliwe moralnie

np. niedopuszczanie kobiet do stanu kapłańskiego - skandaliczna reguła
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: methyl » 15 mar 2013, 13:00

1. Jest JEDEN Bóg.
2. Nie będziesz miał cudzych bogów przede Mną.

Papież, kardynałowie i inni "ślepi przewodnicy ślepych" ośmielają sie odbierać cześć i chwałę należną tylko Ojcu Niebieskiemu.
To w większości opętani żądzą władzy i bogactwa słudzy szatańscy.
Kto ma oczy niezamydlone niechaj "paczy" :mrgreen:

Jeśli nowy papież chce ukrócić watykańskie rozpasanie to niech lepiej sam przyrządza sobie posiłki bo mu raz-dwa jajecznicę na muchomorkach przyrządzą :twisted:
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: juniperus » 15 mar 2013, 15:35

Krzysztoff pisze:Iza jesteśmy na chacie spirytystycznym :)

apropos Franciszka - dajmy mu szansę :D

Nie rozumiem, co masz na myśli Krzysiu... to, że odbieram z sympatią drugiego człowieka, czy to, że widziałam w jego oczach smutek i lęk?
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 15 mar 2013, 15:59

juniperus pisze:
Krzysztoff pisze:Iza jesteśmy na chacie spirytystycznym :)

apropos Franciszka - dajmy mu szansę :D

Nie rozumiem, co masz na myśli Krzysiu... to, że odbieram z sympatią drugiego człowieka, czy to, że widziałam w jego oczach smutek i lęk?

to 2-gie było do naszego niedoskonałego spirytysty Marcina :) , no ale chłopak się żeni więc wiadomo - stres, lęk przed nieznanym i pewnie stąd te niedoskonałości :lol:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: methyl » 15 mar 2013, 18:16

Krzysztoff pisze:spirytysty Marcina :) , no ale chłopak się żeni

Moje gratulacje :lol: !
I bardzo dobrze - czemu ma mieć lepiej niż inni? he he :mrgreen:
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: kalatala » 16 mar 2013, 14:41

A ja Wam powiem, że zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami. Nowy Papież również we mnie wzbudził sympatię, jego rezygnacja z luksusu wynika z jego wyboru, nie manipulacji. Jednak podobnie jak Juniperus widziałam w jego oczach nie radość, ale przygnębienie, jakby został skłoniony do zrobienia czegoś, czego nie chciał. Może po prostu jest świadom, że będzie narzędziem do ocieplenia wizerunku KK? Sam KK postrzegam jako organizację mającą na celu kontrolowanie ludzi. Boga tam zbyt wiele to nie ma. Ale... może tak po prostu ma być, może to jest droga, którą te Dusze mają iść? Więc nie rzucajmy kamieniem, bo nie nam oceniać. Uczmy sie tolerancji.

Mi tam Papież Franciszek bardzo przypadł do gustu :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: oran » 16 mar 2013, 20:03

Mądre są Twoje słowa Kalatela. Ja odbieram tego człowieka, Papieża Franciszka, bardzo pozytywnie i z dnia na dzień coraz bardziej,to człowiek na mirę czasów,zmieni tyle ile da sie w tak wielkiej instytucji zmienić....nie robi nic na pokaz a po prostu ze swojej silnej i szczerej wiary. :)
oran

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi