Passe a magnetyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Passe a magnetyzm

Postautor: jario » 26 sty 2013, 17:09

Czy ktos potrafi wjasnic roznice pomiedzy tymi pojeciami w kontekscie leczenia?
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Re: Passe a magnetyzm

Postautor: cthulhu87 » 26 sty 2013, 17:45

Sam mam problem z rozróżnieniem;) Wydaje mi się, że terminem "magnetyzm" można oznaczać (całościowo) zdolności magnetyczne i formy terapii stosowane przez magnetyzerów, ew. może cały system - doktrynę Franza Mesmera :) Natomiast passy, czyli po polsku "głaski" to ściśle rzecz biorąc ruchy wykonywane przez magnetyzera, które pomagają regulować przepływ fluidu życiowego.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Re: Passe a magnetyzm

Postautor: Zbyszek » 26 sty 2013, 18:45

cthulhu87 pisze:Sam mam problem z rozróżnieniem;) Wydaje mi się, że terminem "magnetyzm" można oznaczać (całościowo) zdolności magnetyczne i formy terapii stosowane przez magnetyzerów, ew. może cały system

Zgadzam się z twoja wypowiedzią.W zwykłym magnetyzowaniu wykorzystuje się organiczne właściwości ciała. Każdy z nas posiada pewien współczynnik magnetyczny, ale są osoby które maja te zdolności zwiększone. W takim przypadku magnetyzer, przekazuje energie swojego ciała, dlatego na przykład, może pobierać pieniądze, co w drugim przypadku jest zabronione.

cthulhu87 pisze: Natomiast passy, czyli po polsku "głaski" to ściśle rzecz biorąc ruchy wykonywane przez magnetyzera, które pomagają regulować przepływ fluidu życiowego.

Magnetyzm, polega na podobnym ruchu rak, jak pases, zawsze od głowy do nóg, by przepływ energii, był płynny, odwrotne ruchy rak, zatrzymują ta energie i są niebezpieczne. Pases różnią się od normalnego magnetyzmu tym, ze podczas pases jesteśmy tylko narzędziem w rekach naszych braci duchowych, to oni przez nasze ciało przekazują odpowiedni rodzaj energii w zależności od potrzeb.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Wróć do Pytania i odpowiedzi