000Lukas000 pisze:Obawiam się że na to przyjdzie jeszcze kilka lat poczekać, ostatni kongres nam to uzmysłowił.![]()
Do stworzenia grup potrzeba ludzi wykształconych w teorii i z odpowiednim podejściem a tymczasem bardzo dużo z nas nie ma znajomości podstaw spirytyzmu i podejście ezoteryczne, czyli bardziej emocjonalne, co uniemożliwia stworzenie grup mediumicznych.

000Lukas000 pisze:Do stworzenia grup potrzeba ludzi wykształconych w teorii i z odpowiednim podejściem

|Coca|Cola| pisze:000Lukas000 pisze:Obawiam się że na to przyjdzie jeszcze kilka lat poczekać, ostatni kongres nam to uzmysłowił.![]()
Do stworzenia grup potrzeba ludzi wykształconych w teorii i z odpowiednim podejściem a tymczasem bardzo dużo z nas nie ma znajomości podstaw spirytyzmu i podejście ezoteryczne, czyli bardziej emocjonalne, co uniemożliwia stworzenie grup mediumicznych.
1. A co się stało na tym kongresie?
2. Będą używane tylko media psychograficzne?
3. Będą uczestniczyć tylko spirytyści ?

000Lukas000 pisze:|Coca|Cola| pisze:000Lukas000 pisze:Obawiam się że na to przyjdzie jeszcze kilka lat poczekać, ostatni kongres nam to uzmysłowił.![]()
1. A co się stało na tym kongresie?
2. Będą używane tylko media psychograficzne?
3. Będą uczestniczyć tylko spirytyści ?
1. na części zamkniętej, czyli dla ludzi obeznanych ze spirytyzmem okazało się że wielu nie znało nawet KD czyli podstawy. Najbardziej śmieszyło mnie jak Charles ciągle powtarzał
"odpowiedź na to również znajduje się w Księdze Duchów".
2. Z tego co ja zrozumiałem z tego co mówił Charles to nie, zależy od zdolności jakie będą w grupie.
3. Na to ci nie potrafię odpowiedzieć, ale na pewno potrzebny jest stały i solidny człon z pewnych i wykształconych osób.

000Lukas000 pisze:Grupy spirytystyczne służą do ważniejszych celów niż wirowanie stolikami, ten typ medialności raczej nie przysłuży się do działań jakie ta grupa ma wykonywać.
w takich grupach zależy na komunikacji, szybkiej i wygodnej, więc raczej mowa o mediach słyszących, mówiących, piszących itp

|Coca|Cola| pisze:000Lukas000 pisze:Grupy spirytystyczne służą do ważniejszych celów niż wirowanie stolikami, ten typ medialności raczej nie przysłuży się do działań jakie ta grupa ma wykonywać.
w takich grupach zależy na komunikacji, szybkiej i wygodnej, więc raczej mowa o mediach słyszących, mówiących, piszących itp
Tak wiem ,ale myślałem ,że może będziecie tam robić takie cudeńka.
Z tych komunikatów będą powstawały jakieś broszury ,albo książki ?
Pewnie zależy jakie będą duchy i komunikaty![]()

000Lukas000 pisze:|Coca|Cola| pisze:000Lukas000 pisze:Grupy spirytystyczne służą do ważniejszych celów niż wirowanie stolikami, ten typ medialności raczej nie przysłuży się do działań jakie ta grupa ma wykonywać.
Tak wiem ,ale myślałem ,że może będziecie tam robić takie cudeńka.
Z tych komunikatów będą powstawały jakieś broszury ,albo książki ?
Pewnie zależy jakie będą duchy i komunikaty![]()
Myślę że sam sobie na to pytanie odpowiedziałeś

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości