proszę o pomoc

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: proszę o pomoc

Postautor: Nikita » 06 gru 2012, 18:33

Czy Miedzy pieklem a niebem to jakis film? Moze podasz linka?
Ostatnio ogladalam Nasz dom kilka razy i bardzo mi sie podobal...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1asia11 » 06 gru 2012, 18:45

to film mam.... na płycie
polecam go jest piękny
1asia11

Postautor: Nikita » 07 gru 2012, 12:18

Obejrzalam go aöle mi sie az tak nie spodobal. Nasz dom jest duzo lepszy w moim przekonaniu...
Miedzy Niebem a pieklem to takie troche Hollywodzkei...za bardzo powierzchowen no ale Amerykanie nie sa zbyt glebocy...nie tak jak my... :)

Ale film Nasz dom ogladalabym co dnia...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 08 gru 2012, 11:15

1asia11 pisze:12 lat temu facet którego kochałam popełnił samobójstwo, myślałam że oszaleję... pewnej nocy przyśnił mi się.... jechaliśmy zatłoczonym pociągiem, zobaczyłam go w tłumie, podeszłam do niego, rozpałakałam się i zaczęłam mu wyrzucać, że mnie zostawił, że nic nie mówił, że zostawił mnie samą a ja go tak kochałam, przytulił mnie powiedział że nie zostawia mnie samą i wtedy zobaczyłam że tym samym pociągiem jedzie jego brat...
obudziłam się.....myślę sobie że już napewno zwariowałam..... ale po niecałych 3 latach to on został moim mężem:)

To bardzo interesujące doświadczenie. Akurat czytam książkę Józefa Świtkowskiego o parapsychologii, konkretnie rozdział o snach i znalazłem tam bardzo przystępną i logiczną ich klasyfikację (podaję poniżej, może się komuś przyda...):

Otóż jeden z przedwojennych (powiało stęchlizną?) parapsychologów - K. Chodkiewicz, wyróżnił takie rodzaje snów:

- fizjologiczne (wywołane stanem organizmu śpiącego)

- psychiczne (wywołane kompleksem jego psychiki - a więc sumą jego wyobrażeń, uczuć i myśli, które nagromadziły się w jego pamięci i się z niej wynurzają)

- fizyczne i psychometryczne (oddźwięki wrażeń zewnętrznych, które są podczas snu odbierane - np. odkręcasz kran przy śpiącym, a temu śni się wodospad :D)

- telepatyczne i sny o zmarłych (ich przyczyna jest myśl osoby żyjącej lub zmarłej, odebrana przez śpiącego, i jako sen o niej symbolizowana)

- sny wieszcze (mogą pochodzić od zmarłych, występują tylko we śnie głębokim)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 08 gru 2012, 12:51

Klasyfikacja ta, choć może wydawać się przestarzała, wydaje sie dość racjonalna i rzeczowa.
A propos snów wieszczych -dawno temu śniło mi się ,że widzę Nowy Jork w ruinach i zgliszczach ( wiedziałam dokładnie, że to właśnie to miasto ) a niedługo potem przyszedł 11 września - oczywiscie może też być to dziełem przypadku, tego w żaden sposób nie można wykluczyć.
Sny fizjologiczne i bardzo typowe -np. uporczywie i bez rezultatu szukamy toalety i nagle budzimy się z ogromna ulgą, ze katastrofa jednak się nie wydarzyła. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 08 gru 2012, 18:13

Slyszalam, ze wielu ludziom snil sie zburzony New York przed 11 wrzesnia....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi