Wywoływanie duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wywoływanie duchów

Postautor: 000Lukas000 » 01 gru 2012, 15:24

Voldo dobrze ci radzi, postaram się ci wyjaśnić dlaczego.

Wielu ludzi chciało by się przekonać czy to prawda, czy coś po drugiej stronie jest, i często chwytają się wywołania duchów. Jednak w ten sposób raczej się o tym nie przekonają, bardzo rzadko dostaję się komunikaty od razu, z powodu trudności związanych z fluidami.
Z drugiej strony niskiego ducha można sobie na głowę sprowadzić bardzo szybko.

Jeśli traktujesz to jako zabawę, wywołujesz z ciekawości, kogoś znanego lub z rodziny wtedy zwiększasz możliwość przybycia niskiego ducha. Często właśnie ktoś myśli że przecież osoba z rodziny nie zrobi krzywdy, i mają rację tyle że świat duchowy nie działa w ten sposób, nie wystarczy nasza chęć skontaktowania się z tą osobą by akurat ona się zjawiła, może nie ma możliwości się zjawić, jak to często się dzieje, zamiast niej może natomiast przybyć niski duch przedstawiając się jako ta osoba i wzbudzając zaufanie.

Jest na prawdę wiele zagrożeń z tym związanych, i jeśli chce się to robić to trzeba poznać pierwsze zasady działania świata duchowego, i zadać sobie poważne pytanie, czy moja natura nie przyciągnie niskich duchów?

Nie masz co myśleć też że nie będziesz miał kontaktu z niskim duchem, każdy z nas w końcu miałby kontakt z takim duchem, mimo najszczerszych chęci, dlatego ktoś kto się za to zabiera musi być na to w każdej chwili przygotowany i wiedzieć co robić w takiej sytuacji.

To jest tylko kilka powodów dla których Voldo ci zaczął to odradzać, ja jednak trochę na to inaczej dziś patrzę, jeśli ktoś kto jest nieświadomy tego chce, to i tak to zrobi, dlatego lepiej zdradzić mu zasady działania świata duchowego i tym samym zmniejszyć ryzyko niż odradzać mu, a on i tak to zrobi kierując się radami o czosnkach, świeczkach i kąpieli w soli.
Dlatego też zdyskredytowałem ten niebezpieczny poradnik, a to z kolej mogło dać wielu do myślenia, a ty trafiłeś tutaj gdzie dowiesz się o działaniu świata duchowego i praw nim kierujących.

Pytałeś o jakąś książkę z praktyczną wiedzą, to bardzo dobrze że pierwsze chcesz poznać działanie świata duchowego i jesteś skłonny zacząć się tego uczyć. Nie polecę ci "księgi duchów" bo ta opisuje bardziej filozofię spirytystyczną a nie o to ci chodzi, ale "Księgę Mediów" opisującą działanie manifestacji i to w jaki sposób odbywa się wywołanie, są tam wszelkie niezbędne informację.

Reasumując, w księdze mediów znajdziesz informację, przygotuj się na kontakt z niskim duchem, zadaj sobie poważne pytanie nad tym jakie twoje skłonności mogą przywabić niskie duchy i zacznij je zwalczać w sobie, znajdź powód lepszy niż ciekawość i bądź pewny że to właśnie on tobą kieruje, zapytaj siebie czy jesteś na pewno gotowy na to doświadczenie, jeśli tak nie używaj tablicy Oujia a ćwicz pismo automatyczne i przygotuj się na to że będziesz musiał to robić regularnie bo wyniki mogą się pojawić po kilku miesiącach.
Następnie postaraj się nawiązać kontakt z duchem opiekunem, i dopiero będąc w stanie go rozpoznać, zapytaj się go czy nie możesz się skontaktować z tą lub inną bliską osobą.

Czeka cię dużo pracy, ale droga na skróty to ślepa uliczka na której wielu zbłądziło.

W wypadku dwóch osób lub grupy o tyle trudniej że jeśli ktoś z grupy zwabi niskie duchy to obrywa za to cała grupa, po za tym muszą mieć jednolite intencję, nie być między nimi animozji. Jak widzisz przy większej ilości osób jest trudniej, dlatego tworzenie grup jest jeszcze trudniejsze, choć można w ten sposób osiągnąć szybciej jakieś efekty ale i trudniej silniejsze efekty.

Jeśli jeszcze masz jakieś konkretne pytania, pytaj.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 01 gru 2012, 15:47

cthulhu87 pisze:Duchów nie powinniśmy wywoływać, choćby dlatego, że jak wywołamy Mietka, to przyjdzie Zdzisiek. A jak wywołamy Zdziśka, to najpewniej przyjdzie Franek. Telefon dzwoni z drugiej strony :). Polecam książki Kardeca - znajdziesz je w linku, który mam w podpisie.

Z tym telefonem zgodzę się jeśli chodzi o grupy medialne, one w żadnym razie nie powinny zaczynać pierwsze nawiązanie kontaktu a zostawić decyzję duchom opiekunom.

Jednak jeśli mowa o jednej osobie to może ona zacząć wykorzystywać pismo automatyczne o ile jest pewna swojego poziomu i swojej wiedzy oraz intencji. Tak czy inaczej jeśli jednak otrzyma komunikaty powinna dać je do rozpatrzenia osobą z zewnątrz znającym się na tym, bo jeden może nie zauważyć w tekście oznak które zauważy kto inny.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 01 gru 2012, 16:05

Tutaj nikt nikogo nie odsyła na google, no w sumie jak się odeśle na google, to i tak się trafi tutaj ;)

I w sumie przepraszam za takie krótkie odpowiedzi, ale jak widać są tu inni, którzy to szybko rozwijają :)

A, i jeszcze jedno... Masz wydanie KOSu, czy inne? Bo PDF to tylko KOSu się do czegoś nadaje. W innym (w sensie Księgi Duchów, co do KM to nie wiem) to widziałem, że tłumaczka "kontaktowała się z Duchem Kardeca" i że podpowiadał on jej, co dopisać - i w tym momencie podziękowałem...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 01 gru 2012, 17:17

Voldo pisze:Tutaj nikt nikogo nie odsyła na google, no w sumie jak się odeśle na google, to i tak się trafi tutaj ;)

I w sumie przepraszam za takie krótkie odpowiedzi, ale jak widać są tu inni, którzy to szybko rozwijają :)

A, i jeszcze jedno... Masz wydanie KOSu, czy inne? Bo PDF to tylko KOSu się do czegoś nadaje. W innym (w sensie Księgi Duchów, co do KM to nie wiem) to widziałem, że tłumaczka "kontaktowała się z Duchem Kardeca" i że podpowiadał on jej, co dopisać - i w tym momencie podziękowałem...

A czemu Voldo podziękowałeś, małe prawdopodobieństwo ale realne przecież, trzeba tylko by zbadać czy te przekazy nie są przeczące

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 01 gru 2012, 17:46

Ja tam uznaje tylko wydanie KOSu (no i rivail'a, oczywiście), jako że inne są, z tego co wiem, okrojone.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 01 gru 2012, 18:10

Voldo pisze:Ja tam uznaje tylko wydanie KOSu (no i rivail'a, oczywiście), jako że inne są, z tego co wiem, okrojone.

podobnie jak ja, mam KD z Rivail i KM z Kosu

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 01 gru 2012, 23:22

Tak jak napisał 000Lukas000, jeżeli ktoś się uprze, przy swoim, to i tak spróbuje kontaktu na własną rękę. Dlatego podam dwie podstawowe zasady kontaktów. Pierwsza polega na tym, ze zawsze należy otwierać każdą komunikacje modlitwa o opiekę i prowadzenie. Następnie każda taka komunikacja musi być zamknięta,/ważniejsze niż otwarcie/ modlitwa do opiekunów by wszystko wróciło na swoje miejsce, nie pozostawiając niczego bez zabezpieczenia. Druga podstawowa rzeczą jest żeby żadne medium, nie wykonywało żadnych kontaktów samo, gdyż doprowadzić to może do fascynacji i opętań. Bezpieczeństwo takich spotkań, może być zagwarantowane tylko, praca nad sobą i znajomością świata duchowego, co gwarantuje teoria spirytystyczna.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: ajson » 02 gru 2012, 00:56

Jejku:) nie wiedziałem że aż tylu ludzi znajdzie się skorych do pomocy:): jestem bardzo zadowolony:) Voldo ciężko jest mi aktualnie napisać jakie to wydawnictwo, gdyż nie ma o tym żadnych informacji. 000Lukas000 dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź, własnie skończyłęm czytać "księga duchów" jestem zafascynowany (lecz nie opętany jeszcze ;) ) przynajmniej mam nadzieje. Czasem boję się, że te wszystkie rzeczy które oglądam i czytam na temat zjawisk i doświadczeń paranormalnych innych osób.. np. "łowcy duchów" nie wiem czy tym samym nie prowokuję ducha, chciałbym poznać , ba , Zrozumieć świat duchów. Nie chcę póki co zagłębiać się w samo wywoływanie, gdyż nie potrafię sobie jeszcze odpowiedzieć na pytanie "czy to ciekawość, czy czuję potrzebę" i boję się że niestety że jeśli to ciekawość, to skończy się źle, nie dla mnie ale dla moich bliskich. W sumie też się boję ale Opętania które będzie się powtarzać i będzie to na porządku dziennym. Nie wiem z własnego doświadczenia jak to wygląda, ale obejrzałem dość sporo filmów, filmików i wiem tyle co z nich. A co do upierania się przy swoim, wierzcie lub nie, ale wiem że to nie są przelewki i konsekwencję mogą słono kosztować, póki nie uznam że mam wystarczającą wiedzę na ten temat (na co muszę być przygotowany, jakie są techniki, jak się uchronić przed złymi duchami) nie spróbuję tego zrobić. Szanuję zdanie innych znających się lepiej na czymś o czym ja nie mam pojęcia, dlatego także prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc w pewnych sprawach :) nie jestem w temacie długo, ale Reasumując wasze posty, poznałem konsekwencje jakie mogą mnie spotkać, tudzież takie wysnułem wnioski które odradzają niedoświadczonym "zabawy" w wywoływanie duchów , a kolejnym moim pytaniem jest właśnie co to pismo automatyczne jak je ćwiczyć? myślę , że teraz zaczynając czytać księgę Mediów dowiem się, lecz może ktoś opowie mi o tym szybciej niż będę w stanie doczytać;)
ajson

Postautor: ajson » 02 gru 2012, 01:17

każdy "trening" pisma automatycznego trzeba poprzedzać i kończyć modlitwą, aby duch wiedział że jestem tu tylko po to aby się skomunikować z nim a nie przyszedłęm po bzdury? tak właściwie, dlaczego skoro duchy to Inteligencja wyższa, nie potrafią odczytać intencji człowieka tak prostego, i tak niedoskonałego.
ajson

Postautor: Voldo » 02 gru 2012, 01:46

Duch nie koniecznie musi być "inteligencją wyższą".
Najprościej mówiąc, to my jesteśmy wcielonymi duchami.
Oczywiście, jedne są bardziej rozwinięte, inne mniej - niektóre, owszem, można zaliczyć do inteligencji wyższej, jednak niektóre są od tego daleko.
Jeśli chodzi o intencje - jeśli ktoś ma intencje zabawy, ciekawości - przyjdą do niego Duchy niedoskonałe, ponieważ Duchy dobre, a co dopiero wyższe, nie zajmują się takimi sprawami (tak samo, jak profesor fizyki nie będzie się zajmował młodzieżą, która chce zobaczyć jakieś wybuchy czy inne takie - takimi rzeczami może się zająć mało ambitny magister zaraz po studiach - wiem, wiem, raczej niewiele jest mało ambitnych ludzi kończących fizykę, ale wiadomo o co chodzi). Jednak jeśli ktoś ma intencję nauki, bądź pomocy - wtedy przyjdą do niego Duchy dobre, a czasem również Duchy wyższe - tak samo, jak profesor będzie z chęcią mówił do pojętnego studenta, który będzie chciał go słuchać (a z kolei magister zaraz po studiach nie będzie się nim zajmował).
Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem :)

PS. I nie każdy trening pisma - każde spotkanie mediumiczne (czy to pismo, czy to malowanie, czy granie czy jeszcze co innego).
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi