Wywoływanie duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Wywoływanie duchów

Postautor: ajson » 01 gru 2012, 12:04

Witam.

zwracam się z pytaniem do 000Lukas000. Czytając twój post "http://www.paranormalium.pl/instrukcja-obslugi-ouija,455,16,artykul.html"
chciałem zapytać czy aby wywołać ducha, koniecznie trzeba być medium, czy może to być np dwójka przyjaciół którzy chcą się dowiedzieć czy zmarły przyjaciel zaznał spokoju... znaczy chciałbym się dowiedzieć, jak nie wywołać tego złego ducha który może mnie nawiedzać i wyrządzić krzywdę tak? Tylko generalnie chcę z przyjacielem dowiedzieć się co z naszym znajomym który zmarł, Boimy się trochę, bo niewiele wiemy na ten temat, JAK,CO,GDZIE. Interesuję się duchami od jakiegoś czasu, lecz niestety tylko interesuje, boję się o swoją rodzinę, bo mógłbym wywołać niechcianego ducha, który by nawiedzał również moich bliskich z którymi mieszkam. czy jest jakiś WIARYGODNY(podkreślam) poradnik który opisuje, jak można się kontaktować z duchami, nie w celach popisu przed kolegami czy koleżankami, ale żeby dostać jakiekolwiek informację na temat zmarłej osoby, nie urzywałem jeszcze "ouija board" postanowłem o tym trochę poczytać, pooglądać widziałem kilka przypadków na Youtube właśnie z "Ouija board". Nie wiem w ilu procentach jest to prawdą... ale boję się doświadczyć tego na własnej skórze bo to może się powtarzać cyklicznie. Proszę o kilka wskazówek oraz odpowiedzi jak mogę skontaktować się z bliską mi osobą po tamtej stronie nie doświadczając przy tym żadnych przykrych konsekwencji. mam jeszcze tak wiele pytań, jestem strasznie zaciekawiony tematem o aktywnościach paranormalnych, lecz może na tym zamknę moje pierwsze pytanie.

dodam jeszcze , że nigdy nie widziałem ducha, ani nigdy nie doświadczyłęm niczego, może to będzie istotne.. mój tata kiedyś mówił, że gdy byłem mały, widział zarys postaci nad moim łóżkiem, i wiem że to prawda bo on wierzy w nie tak samo jak ja.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 12:25 przez ajson, łącznie zmieniany 1 raz
ajson

Re: Wywoływanie duchów

Postautor: Voldo » 01 gru 2012, 12:21

Po pierwsze i najważniejsze - nie bierz się za to.
Po drugie - nigdy nie ma pewności, że nie przyjdzie jakiś niedoskonały Duch, a w szczególności jeśli chodzi o "dwóch przyjaciół którzy się chcą dowiedzieć co się dzieje z trzecim".
Po trzecie - tabliczka Oui'ja to jest jedna z najmniej wiarygodnych form kontaktu.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: ajson » 01 gru 2012, 12:26

dlaczego wszyscy odradzają właśnie przywoływanie duchów?
ajson

Postautor: Voldo » 01 gru 2012, 12:32

Ponieważ w większości przypadków jest to niebezpieczne.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: ajson » 01 gru 2012, 12:44

na prawdę, chciałbym coś przeżyć... ale boję się opinii "wywołujesz duchy dla zabawy" otóż nie.. to ciekawość mnie tak zżera , i znając opinie, nikt nie poda mi właściwego sposobu na kontakt z duchami, a jest wiele farbowanych lisów, którzy chcą tylko źle dla drugiego, i podadzą mi sposób i wywołam Demona. nie wiem jakie to uczucie, boję się a jednocześnie intryguje mnie to.
ajson

Postautor: Voldo » 01 gru 2012, 12:47

"Ciekawość mnie zżera" - to jest jeden z powodów, dla których powinno się trzymać od kontaktów z Duchami z daleka.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: ajson » 01 gru 2012, 13:00

a czy mógłbyś to rozwinąć, dlaczego, czy może znasz jakieś przypadki, próbuje się dowiedzieć czegoś czego nie wiem, lecz co mnie interesuje a o tym na prawdę wiem niewiele, tylko nie denerwuj się i nie pisz ze jestem noobem w tym temacie, i zebym poszukał na google, proszę, bo google już kilka razy sprowadzało mnie właśnie na to forum.
ajson

Postautor: atalia » 01 gru 2012, 13:55

Żeby "dowiedzieć się czegos" nie wystarczy kilka zdan, ot , tak sobie rzuconych na forum. Trzeba by przeczytać jakąś książkę, najlepiej "Księge Duchów" Allana Kardeca - lektura ta powinna Ci wiele wyjaśnić. Spirytyzm to temat - rzeka, nie da się go ogarnąć w paru słowach. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 01 gru 2012, 14:48

Duchów nie powinniśmy wywoływać, choćby dlatego, że jak wywołamy Mietka, to przyjdzie Zdzisiek. A jak wywołamy Zdziśka, to najpewniej przyjdzie Franek. Telefon dzwoni z drugiej strony :). Polecam książki Kardeca - znajdziesz je w linku, który mam w podpisie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: ajson » 01 gru 2012, 15:07

właśnie zacząłem czytać te książkę w pdf, jutro wyjeżdżam do pracy za granicę, więc w busie na pewno dokończę czytać. dziękuję za porady:) przepraszam za głupie pytania jeśli uraziły - nie chciałem:)

Pozdrawiam:)
ajson

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi