Odebranie życia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Odebranie życia

Postautor: Luperci Faviani » 29 paź 2012, 18:30

Mój wcześniejszy post ma sens gdy spojrzy się na życie człowieka z dalszej perspektywy, z perspektywy przynajmniej kilku, lub kilkudziesięciu wcieleń; inaczej to rzeczywiście jest obłęd.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Belial71 » 30 paź 2012, 17:53

Krzysztoff , udzielasz wykrętnych odpowiedzi zadałem konkretne pytanie
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: Krzysztoff » 30 paź 2012, 21:45

Belial71 pisze:Krzysztoff , udzielasz wykrętnych odpowiedzi zadałem konkretne pytanie

niezależnie od sytuacji zabijanie jest złem, w przypadku zakładnika także
zauważ że wiele akcji antyterrorystycznych kończy się bez jednego strzału i bez ofiar, to że ktoś w takiej akcji zabije w obronie własnej czy w obronie czyjejś nie zmienia faktu że to jest złem.

Twierdzisz, że np. nie masz wyjścia ? jeżeli nie miałeś - to nie odpowiadasz za to co się stało bo nie miałeś wpływu
Realnie - takie sytuacje nie istnieją , zawsze masz jakąś alternatywę, jakąś decyzję do podjęcia

Jeżeli chodzi o obronę ojczyzny:
wojna jest złem - bez żadnych wyjątków
zabijanie jest złem - bez wyjątków

Szanuję dawnych bohaterów za ich postawę pełną poświęcenia dla innych ale na pewno nie za to że zabijali.

W opozycji można przedstawić postawę Gandhi-ego, który stosował metody walki bez używania przemocy
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi