Witam mam pytanie dotyczace nawiedzen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Witam mam pytanie dotyczace nawiedzen

Postautor: atalia » 16 paź 2012, 07:58

Szanowny Luxie, czy przyszedłes tu po to, by nas pouczać? Zapewniam, że było tu takich "sprowadzajacych na właściwą drogę" całe mrowie i cóż, ich działalność zakonczyła się wielkim fiaskiem, albowiem nikogo nie udało im się przeciągnąć na "jasną stronę " głoszoną przez namiestników Pana Boga z mocy nadanej im przez siebie samych, czyli kapłanów KK .
Masz dobry asumpt do twierdzenia, że jesteśmy w szponach szatana i nic nas nie uchroni przed ogniem piekielnym. :twisted:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 16 paź 2012, 16:26

Drogi luksie, a ja ci opowiem o pewnym zdarzeniu które przeczy twojej teorii o tym że tylko katolicki egzorcysta jest w stanie pomóc, byś zrozumiał jak to działa. Moja matka jest zwykłą szarą osobą świecką, nie żadną energoterapeutką ani nikim takim, mimo to wypędziła złego ducha, w twoim mniemaniu dokonała egzorcyzmu. Duch ten przejął kontrole nad ciałem i głosem ofiary, wypędzenie go trwało tylko godzinę, nigdy się to nie powtórzyło, nie było efektu placebo. Powodem tego sukcesu była wyższość moralna nad duchem i to przede wszystkim liczy się w takich sytuacjach, dlatego Jan Paweł II wypędzał demony jednym słowem.

Widzisz, ksiądz katolicki może dokonać egzorcyzmu, jeśli cechuje go wyższość moralna, jeśli jej nie ma to tylko się ośmiesza. Żadne amulety ani rekwizyty, jak relikwie, pentagramy, zaklęcia, krzyżyki, nie działają, materia nie wpływa na świat duchowy. Wyjątkiem jest chyba tylko woda która jest akumulatorem energii.

Wiesz że postępujesz teraz jak biblijny faryzeusz, to ciekawe, to samo co ty zarzucasz, tymi samymi słowami, zarzucali faryzeusze Jezusowi, przypomnij sobie co on im wtedy powiedział a otrzymasz odpowiedź na tezę że wypędza się złe duchy dogadując się z nimi i z ich mocą.

"I TYLKO I WYLACZNIE W IMIE JEZUSA zego ducha mozna wyrzucic, gdyz to Jezus jest Panem swiata niewidzialnego. Oczywiscie Matka Najswietsza równiez wstawia się za Nami w walce ze zlymi duchami, a Rozaniec ma moc egzorcyzmu."

W tym momencie zaprzeczyłeś samemu sobie.

Nie dajcie sie zwiesc, kochani. Zioła i kadzidła oddaja czesc demonom, czyli tym "duchom". Bog dal Nam sakramentalia takie jak woda swiecona , wodę oraz olej egzorcyzmowany i to te rzeczy pomagają w walce ze zlym duchem, czyli demonem. "

Katolicyzm również używa kadzideł, relikwii i innych rekwizytów.

"Nie istnieje nic takiego jak duch-duch zmarłego."

Dlaczego tak twierdzisz, istnieją rożne dowody, jedne dedukcyjne inne empiryczne że człowiek jest duchem, i że ta nasza duchowa cześć przeżywa śmierć ciała. To tak jakbyś stwierdził że słońce krąży wokół ziemi, tu nikt w to nie uwierzy bo wiedz że spirytyzm jest również nauką która przedstawia wiele różnych dowodów na wiele różnych zagadnień.
Tych dowodów nawet dostarczył ojciec Pio, był bowiem medium somnambulicznym

Najbliższa Mi osoba przechodzi przez opętanie. Szatan istnieje.

Mam więc nadzieje że zajmuje się nią egzorcysta który jest rozwinięty moralnie, w przeciwnym wypadku zajmuje się nią kowal zamiast dentysty. Tak czy inaczej pomodlę się za nią do Boga by duch od niej odstąpił.

Nie mówię tego by cię obrazić, ale księża nie mają za dużej wiedzy w dziedzinie świata duchowego, bo nie mają skąd ją zdobyć. Cielesne zmysły ludzi nie są w stanie przebić się przez barierę śmierci, więc to tak jak by człowiek ślepy i głuchy próbował opisać kolory i dźwięki.
Nawet zostało udowodnione że ewangelie nie były napisane przez przypisywanych im autorów, oni już nie żyli gdy te były pisane, więc nie mogą one stanowić nieomylnego źródła wiedzy, ludzie nie są nieomylni, zresztą podobnie jak i duchy. Tak czy inaczej stanowią one bardzo ważne nauki, udzielane prze Jezusa, który był duchem wyższym.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 11 kwie 2015, 01:07

000Lukas000 pisze:Drogi luksie, a ja ci opowiem o pewnym zdarzeniu które przeczy twojej teorii o tym że tylko katolicki egzorcysta jest w stanie pomóc, byś zrozumiał jak to działa. Moja matka jest zwykłą szarą osobą świecką, nie żadną energoterapeutką ani nikim takim, mimo to wypędziła złego ducha, w twoim mniemaniu dokonała egzorcyzmu. Duch ten przejął kontrole nad ciałem i głosem ofiary, wypędzenie go trwało tylko godzinę, nigdy się to nie powtórzyło, nie było efektu placebo. Powodem tego sukcesu była wyższość moralna nad duchem i to przede wszystkim liczy się w takich sytuacjach, dlatego Jan Paweł II wypędzał demony jednym słowem.

Widzisz, ksiądz katolicki może dokonać egzorcyzmu, jeśli cechuje go wyższość moralna, jeśli jej nie ma to tylko się ośmiesza. Żadne amulety ani rekwizyty, jak relikwie, pentagramy, zaklęcia, krzyżyki, nie działają, materia nie wpływa na świat duchowy. Wyjątkiem jest chyba tylko woda która jest akumulatorem energii.

Bo to wiara czyni cuda dlatego np nawet jeśli relikwia jest fałszywa ale jak ktoś bardzo mocno wierzy w jej moc to ona i tak będzie działać ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi