Kara Śmierci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kara Śmierci

Postautor: cthulhu87 » 11 paź 2012, 17:06

Belial71 pisze: Kara powinna być współmierna do winy .Wiadomo że jak ktoś ukradnie radio z samochodu to głupotą było by go wrzucać do ciemnicy . Ale jak ktoś morduje drugiego człowieka z premedytacją to tak jest dla mnie śmieciem niewartym niczego .

Aby kara była współmierna do winy, należy złodziejowi ukraść takie samo radio. Oczywiście jeśłi ma samochód. Jeśłi nie posiada auta, od biedy można zwinąć mu radio z domu.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: nuta » 11 paź 2012, 17:35

cthulhu87 pisze:
Aby kara była współmierna do winy, należy złodziejowi ukraść takie samo radio. Oczywiście jeśłi ma samochód. Jeśłi nie posiada auta, od biedy można zwinąć mu radio z domu.

a jeśli nie ma radia,zwijamy telewizor lcd

:lol:
nuta

Postautor: Belial71 » 11 paź 2012, 18:17

Lub adapter Bambino
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: nuta » 11 paź 2012, 18:35

:lol:
nuta

Postautor: Hilary » 11 paź 2012, 21:02

Przyczepię się do jednego, by nie robić tasiemca ;) Parafrazuję, nie cytuję.

"I co, powiedzieć rodzinie, że koleś posiedzi do końca życia i karę poniesie później, w zaświatach?"
Nie!
Skoro rodzinę tak bardzo będzie bolało, że złoczyńca dalej żyje i mimo wszystko ma szansę na zmianę- niech sami go zabiją!
Otrzymują podłączoną już do kolesia strzykawę, ewentualnie nacisną przycisk. Marzeniem byłby nóż, ale realniejszy jest przycisk...

Nie chcą dokonać egzekucji? A chcieli się zemścić! Niemożliwy scenariusz... na bank zrobią.
Przyjechali z rodziną, z dziećmi...a niech dzieci patrzą na to jak rodzice kończą z gnojem.
POWIEM WIĘCEJ!
Niech któryś dzieciak naciśnie przycisk, niech wstrzyknie truciznę! Przecież trzeba ukatrupić gnoja, dzieciak zrobi dobrze!
No i niech patrzy... niech zapamięta na długo, jak jednym małym gestem wywołał reakcję łańcuchową... jak dzięki niemu w pewnym sensie eksplodowało kolejne ognisko bezwarunkowej miłości do wszystkiego i każdego... jak wybuchło dobro. Niech zapamięta do końca życia, że można przecież działać dobrze.
Hilary

Postautor: nuta » 12 paź 2012, 05:16

Wczoraj podpytałam bliskich znajomych czy strzeliliby do oprawcy ( mordercy,pedofila) swoich dzieci,każdy bez wahania pociągnąłby za spust.Niedawno w tv jakaś matka,której zabito dziecko żądała kary śmierci,a jej sąsiedzi chcieli zlinczować bandytę,więc to by znaczyło,że nie jestem sama w swoich poglądach ;)
nuta

Postautor: Belial71 » 12 paź 2012, 07:48

Nie jesteś sama 3/4 Polaków jest za przywróceniem KS. Ja też bez wahania strzelił bym do zabójcy dziecka czy ogólnie do zabójcy . Zauważyłem że sprzeciw na forum wobec KS spowodowany jest wiarą w reinkarnację i dlatego twierdzone jest że taka kara nic nie daje. Ok ja szanuję wierzenia każdego człowieka ale to jak już niejednokrotnie podkreślałem to jest tylko wiara. Spojrzyjcie przez chwilę na temat z pozycji ludzi , którzy nie wierzą w tego typu rzeczy albo z pozycji bliskich ofiary morderstwa. Każde z Was jak mniemam pragneło by odpłacić zabójcy swojego dziecka ,brata ,siostry ojca lub matki czy nawet bliskiego przyjaciela . I nie uwierzę że ktoś z Was przeszedł by nad tym do porządku dziennego i pomyślał "Cóż trudno w następnym życiu będzie ukarany"
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, 07:50 przez Belial71, łącznie zmieniany 1 raz
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: nuta » 12 paź 2012, 07:50

Podpisuję się pod Twoimi słowami Belial
nuta

Postautor: Belial71 » 12 paź 2012, 07:53

Dziękuję , mało tego jeśli by to ode mnie zależało każdy zabójca czy to dziecka , czy innego niewinnego dorosłego człowieka umierał by bardzo powoli i boleśnie .
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: nuta » 12 paź 2012, 08:13

dokładnie,takie ,,coś" nie zasługuje na odrobinę litości
nuta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi