Czy seanse spirytystyczne mogą być niebezpieczne ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy seanse spirytystyczne mogą być niebezpieczne ?

Postautor: cthulhu87 » 04 paź 2012, 20:59

atalia pisze:zarówno Twój, Belialu, nick, jak i avatar wywołują u mnie niechęć i nastrajają negatywnie.

Przyznam się, że mnie przeraża jego avatar. Ja w nim ewidentnie widzę babę, która mnie w liceum uczyła polskiego.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 04 paź 2012, 21:01

No i jeszcze jedno: jeśli fotka na avatar była robiona niedawno, to jestem pod wrażeniem. Latka lecą, a pani ciągle taka sama 8-)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Belial71 » 05 paź 2012, 05:44

Avatar to nic więcej jak maskotka zespołu Heavy Metalowego Iron Maiden nie mającego nic wspólnego z Satanizmem. A nick odzwierciedla moje zainteresowania to tyle. Używam tego nicka i avatara od lat , co prawda jak się zarejestrowałem kiedyś na forum katolickim to chyba lekko przegiołem ale to konkretne forum nie jest wyznaniowe. Nie jest moim zamiarem przez te obie rzeczy kogoś urazić czy obrazić . Tylko troszkę dziwi mnie takie podejście . Nie wiem mam sobie zmienić te obie rzeczy i udawać kogoś innego ? Zarejestrowałem się tak jak czuję i nie widzę nic złego w imieniu demona i tak 3/4 z Was nie wierzy że istnieje , a moje gusta muzyczne ? - cóż każdy lubi coś innego-. Ja mogę to zmienić na coś innego ale czy to będzie uczciwe już nie wobec mnie ale wobec Was ? Człowiek powinien być sobą , a nie udawać kogoś innego . Nie wiem jeśli aż tak Wam przeszkadza mogę odejść z forum bez urazy. Nadmienię jeszcze że nie jestem satanistą ani innym wyznawcą złych . Tylko jak pisałem w temacie "Witajcie" interesuję się demonologią i słucham Metalu. To tyle. Nie wiem jaka będzie Wasza decyzja co do mojej obecności tutaj . Z mojej strony jest mi tu bardzo miło dyskutować z Wami na tematy , na które w swoim środowisku raczej nie mam szans porozmawiać . A pisałem że moja osoba irytuje.
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: oran » 05 paź 2012, 08:03

dla mnie etykieta zewnętrzna nie świadczy o człowieku a jago czyny....
i przykładów jest wiele...
oran

Postautor: methyl » 05 paź 2012, 08:09

Moja pierwsza Księga Duchów ma okładkę, na której jest identyczny obrazek jak avatar Beliala - ktoś wziął i dał całą okładkę Iron Maiden z płyty Life after death. W środku są czarno-białe przedruki innych okładek zespołów (Death, Morbid Angel) i wygląda to dosyć komicznie :mrgreen:
Zawsze się zastanawiam, kto inspirował ludzi odpowiedzialnych za takie wydanie KD w Polsce he he...
Mi avatar Beliala kojarzyć się już zawsze będzie z KD, któą kupiłem prawie 15 lat temu w jednym z częstochowskich antykwariatów...ehh... jak pięknie byłoby być znowu studentem 8-)
Mam nadzieję, że mnie na starość żaden Alcheimer nie dopadnie, bo te wszystkie wspomnienia z tamtego okresu to dla mnie prawdziwy skarb :P
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: oran » 05 paź 2012, 08:25

Wracając do tematu: tu na forum często krytykuje się spotkania mediumiczne, nie zaleca itd.
A w końcu dlaczego powstał spirytyzm,dlaczego,kodyfikator za jakiego się uważa A.Kardeca,zainteresował się tą dziedziną ?- właśnie dlatego,że takie zjawiska się działy i On zaczął je badać.
Znalazłem w ostatnim wydaniu KD niejako zachęcenie do takich kontaktów,niech każdy sprawdzi co pisze na 451 i jak inaczej to odbierać ?
Pozdrawiam. :)
oran

Postautor: Belial71 » 05 paź 2012, 08:57

No niestety mam jakiegoś dziwnego ebooka , który ma tylko 174 strony :o
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: Nikita » 05 paź 2012, 13:19

Belial nie odchodz ... ja sie ciesze gdy na forum jest roznorodnosc...wtedy cos sie dzieje....jakas dyskusja, cos...

A bywalo, ze na forum nic sie nie dzialo...nuda wialo...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Belial71 » 05 paź 2012, 13:37

Nie no ja nie chcę odchodzić ale jeśli mam być postrzegany po nicku i avatarze a nie po tym co piszę to chyba jakieś nieporozumienie. Wyjaśniłem czemu mam takie te rzeczy i mam nadzieję że już u nikogo nie będę budził agresji i negatywnych emocji .
Piotrek
GG 2576667
Awatar użytkownika
Belial71

Postautor: atalia » 06 paź 2012, 19:45

Twoje wyjaśnienie w zupełnosci mi wystarczyło - teraz już nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń i pozdrawiam. :)
Trochę mi tam dziecinadą wiało, ale już jest OK.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi