Żegnam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Żegnam

Postautor: Krzysztoff » 27 wrz 2012, 15:03

sigma pisze:http://www.youtube.com/watch?v=fJgR1OBVsrw&feature=endscreen

świetne :lol: tego mi było trzeba, możecie się śmiać ale ta piosenka wprawia mnie w dobry nastrój :)
dzięki Sigma !
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 27 wrz 2012, 19:53

Nie wyobrażaj sobie, Sigma, że tak łatwo nas porzucić... Amen ;)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: sigma » 27 wrz 2012, 22:58

Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: forrest » 30 wrz 2012, 21:25

sigma pisze:Poniższe dedykuję miłośnikom analizy fal mózgowych alfa i theta, fizyki kwantowej, teorii względności oraz analizy matematycznej (siemka Forrest, stary przyjacielu, co słychać u naszego wspólnego znajomego Cheopsa ?).

http://www.youtube.com/watch?v=DK-UpxXY ... re=related

No cześć. O PCh wiem teraz tyle, co jest w internecie. No i to, że pozostało dwa i pół miesiąca. Może dodam jeszcze "ostatnie słowo" do Projektu, ale to jeszcze się okaże... . Jak by się okazało, że znam Chufu z jakiegoś życia, to byłbym tym zaskoczony ...no w końcu król ;)
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: dankamik » 10 paź 2012, 15:42

To jakiś absurd, napisałaś 1089 postów na tym forum i nagle... nieodpowiednie towarzystwo? Ale - przecież tylko krowa nie zmienia poglądów, nam "ludziom" zawsze wolno. Życzę wszystkiego dobrego.
Wiedzcie, że dla poety jedna tylko droga: W sercu szukać natchnienia i dążyć do Boga!
- Adam Mickiewicz
dankamik

Postautor: sigma » 13 paź 2012, 02:51

Dzięki, nie znamy się, ale również życzę wszystkiego dobrego.

PT. Forumowicze, z tego że człowiek subiektywnie "czuje się obrażony" nie wynika że obiektywnie został obrażony. Wam się to po prostu myli. Kogo ja obraziłem ? Nikogo przecież. Obrażony zostałem ja, różnego rodzaju insynuacjami (mam nadzieję że rozumiecie to pojęcie i nie będziecie musieć szukać w słownikach, jeśli jest inaczej to przepraszam za fatygę). Mam nadzieję że w tematach w których się wypowiadacie jesteście bardziej kompetentni niż w temacie medytacji.

ps.: Konrad, proponuję żebyś zamknął ten wątek podobnie jak zamknąłeś wątek dt. medytacji. Nawiasem mówiąc, można wyciągnąć jakieś wnioski z zamieszania w wątku dt. medytacji, dość długim przecież i nikomu do tej pory nie przeszkadzającym. Nie jest dobrze jeżeli forumowicze z parotygodniowym stażem są w stanie sprawić takie zamieszanie.

ps.: Voldo, a Ty myśl więcej, bo potrafisz.

ps.: Forrest, jak idzie całkowanie ?
Piotr

sigma

Postautor: atalia » 13 paź 2012, 08:41

Nie wiem, chłopie, dlaczego jesteś taki zgorzkniały lecz nie mnie doszukiwać się przyczyn owego stanu rzeczy. Z wielką łatwością możnaby zrzucić winę na tzw. "ciężkie życie", ale czy naprawdę tutaj jest pies pogrzebany? Przyczyna zgorzknienia zazwyczaj tkwi w nas samych, tak czy inaczej.
Z łatwością i 100% uzasadnieniem mogląbym stwierdzić, że mój żywot był wagi superciężkiej, jednak chyba rzecz nie leży w licytowaniu się, kto ma gorzej i uzalaniu się nad sobą, lecz wyciągnieciu z owych lekcji jakichś wniosków.
Sigmo, mimo wszystko świat jest piękny a ludzie dobrzy! Tego też zamierzam się trzymać.
Pozdrawiam i wiele zdrowia życzę. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Hilary » 13 paź 2012, 09:34

Forrest, Ty podludziu! Gdyby którykolwiek z nas był samicą, to możliwe byłoby tworzenie gatunku, ale takich degeneratów i idiotów co umieją wykonywać tę niespotykanie trudną operację matematyczną jak całkowanie jest tak niewielu... to jeden z przykładów na to, że jeśli czegoś nie umiesz, to możesz być z tego powodu lepszym od idioty co nie ma z tym problemów :P

To, że w KK nie podano czy chodzi o odczucia, czy normy społeczne nie oznacza, że interpretacja jest dowolna!
Jakże można tworzyć, albo interpretować prawo nie znając podstawowych słów języka polskiego? Obraza jest już wtedy, kiedy swoją wypowiedzią naruszasz zmienne, choć mało dynamiczne normy społeczne, kiedy naruszasz czyjąś godność osobistą, co oceniać poszkodowanemu i obecnym przy wydarzeniu, a nie obrażającemu, który w sposób oczywisty uprawiając erystykę uczyni to komplementem, a z pewnością będzie snuł się jak wąż, byleby nie zostać pociągniętym do odpowiedzialności.

sigma pisze:Wam się to po prostu myli. Kogo ja obraziłem ? Nikogo przecież. Obrażony zostałem ja,

Rozbroiłeś mnie tym :) W świetle mydlenia oczu "obiektywną a nie subiektywną oceną" Twoja wypowiedź kwalifikuje się w moim subiektywnym odczuciu do kategorii mindf. :P

[hr]

Sigma... kiedyś zgodnie z moim subiektywnym odczuciem mnie obraziłeś. Pamiętasz ile razy? Mniejsza z tym, skoro Twoja obiektywna ocena była inna, to chciałbym Cię na wstępie zapytać- jak Ci na imię? Więc wpisz proszę w google Piotr Sigma patrząc na podpowiedzi google ;)

sigma pisze:Obrażony zostałem ja, różnego rodzaju insynuacjami (mam nadzieję że rozumiecie to pojęcie i nie będziecie musieć szukać w słownikach, jeśli jest inaczej to przepraszam za fatygę).

Obrażony zostałeś Ty, a nie ktoś inny przez Ciebie... i w tym samym zdaniu obrażasz wszystkich forumowiczów.
Prof. Nieznański ma takie bardzo ładne powiedzenie, które postaram się zacytować: "Przeważnie naukowcy mówią skomplikowanym językiem nie z potrzeby, a po to, by wypowiedź brzmiała naukowo".
Sigma, Twoim immanentnym i transcendentnym aspektem świadomości zdaje się relatywnie mniej defetezm, aniżeli impertynencja i filisterstwo będące niechybnie skutkiem chcicy na ewokację, lub nawet adaptację egzagerowanej Antystenesowskiej koncepcji.
Ależ jestem mądry... z pewnością nikt nigdy nawet nie słyszał o takich słowach, sam jestem pod swoim wrażeniem, czuję się, jakbym pisał już pracę, w której większe znaczenie bez wątpienia będzie miało brzmienie, aniżeli wartość merytoryczna. Taki mundry i błyskotliwy. No zakochałem się w sobie. A każdego głupca, który nie rozumie tej niespotykanie skomplikowanej wypowiedzi przepraszam, że jestem dla niego zbyt mundry!
Ehhhhh... k. błagam o litość! Ja już nie chcę :lol:
Hilary

Postautor: Voldo » 13 paź 2012, 10:01

sigma pisze:ps.: Voldo, a Ty myśl więcej, bo potrafisz.

Dzięki za lekcję, odmieniła ona moje całe życie. :roll:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: sigma » 13 paź 2012, 10:32

Konrad, czy możesz zamknąć również i ten wątek podobnie jak zamknąłeś ten poświęcony medytacji ?
Piotr

sigma

Poprzednia

Wróć do Witamy!