Jakie sa wasze doswiadczenia z "innym swiatem"? Nowa

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jakie sa wasze doswiadczenia z "innym swiatem"? Nowa

Postautor: Natalia2412 » 29 cze 2012, 21:02

Witam wszystkich. Jestem tu nowa i calkiem jeszcze zielona, ale ciesze sie ze znalazlam miejsce gdzie mozna kulturalnie porozmawiac o dosc osobliwych sprawach.
W mojej rodzinie i otoczeniu bylo kilka takich sytuacji, ze no ... ciary czlowiek ma do dzis i trudno to wyjasnic, choc niektore pewnie na sile jakos by sie dalo wyjasnic racjonalnie mniej lub bardziej, no ale inne za cholere nie :(
Sama miewam prorocze sny, a jeszcze w szkole bylam zameczana pytaniami jak wedlug mnie potoczy sie to czy tamto bo zorientowali sie, ze trafnie "przewiduje". I wogole w zyciu wychodze naprawde dobrze kiedy postepuje zgodnie z moja intuicja i wlasciwie wbrew rozsadkowi, a potem okazuje sie, ze zrobilam dobrze bo rozsadek nie znal pewnych istotnych faktow, a moja intuicja jakos je "wyczula".
Pomyslama wiec od czego jest internet, trzeba wyjsc do ludzi i popytac, moze dowiem sie czegos wiecej, zrozumiem, a przez to bede mogla pomoc swojej intuicji rozwinac skrzydla ;) jesli to wogole mozliwe.
Czekam wiec na wasze opowiesci o nieznanym, z ktorym mieliscie stycznosc i ja postaram sie jak najmniej haotycznie przedstawic wam to co mnie sie przydarzylo.
Natalia2412

Re: Jakie sa wasze doswiadczenia z "innym swiatem"? Nowa

Postautor: Luperci Faviani » 29 cze 2012, 21:33

Witaj u nas :)

Moje "prorocze" przeczucia nigdy się nie sprawdzają.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Filaretka » 29 cze 2012, 21:50

Witaj, :)
trudno tak wszystko krótko ująć, dlatego napiszę bardzo ogólnie. Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do wszelkich "dziwnych" rzeczy, które mi się przytrafiały. Jednak tak, jak wspomniałaś, część z nich dobitnie wskazywała (wskazuje) na działanie jakichś innych bytów. W mojej rodzinie Duchy komunikowały się zarówno z jedną, jak i drugą babcią. Moja ciocia też kiedyś widziała Ducha (chyba swojej babci). Ja widywałam tylko cienie, ale w pewnym momencie mojego życia przestałam się ich zupełnie bać i od tej pory ich nie widzę. Do dziś jednak czuję Duchy i czasem poza tym dają znać o sobie. A jak dają o sobie znać? No cóż w różny sposób. Jakiś czas temu na przykład podrzuciły, a może zmaterializowały mi coś. Nie prosiłam w ogóle o to, ale nie ukrywam, iż było mi potrzebne. To taki powiedzmy "lżejszy" przykład. A z takich jeszcze milszych, to czuję zawsze opiekę, ochronę moich Aniołów. Bardzo mi pomagają. Lubię z nimi rozmawiać. Raz też usłyszałam pewien głos, najprawdopodobniej mojego brata. I może na razie ograniczę się do tych powiedzmy kilku miłych przykładów, bo za dużo by pisać o wszystkim.
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Natalia2412 » 30 cze 2012, 13:31

Moje sny zawsze cos oznaczaja, najgorsze jest jednak to, ze nie mam bladego pojecia czy bedzie to negatywne czy pozytywne przezycie.
Jak bylam dzieckiem i nastolatka to czesto snilo mi sie, ze widze czyjes zwloki np. spaceruje lasem i nagle widze pod piekna choinka zmasakrowane cialo czlowieka, a niekiedy to ja komus robilam krzywde. Strasznie sie tych snow balam. Dopiero po kilku latach dotarlo do mnie, ze te sny poprzedzaja zakonczenie jakiegos problemu/sprawy. Jak tylko to zrozumialam to te sny ustaly, a zastapily je inne.
Innym razem mialam sen, ze moja siostra bawi sie, biega po plazy ze swoim dzieckiem i ogolnie panuje atmosfera szczescia, a ja stoje obok z silnym przekonaniem, ze "to" si wkrotce skonczy. Kilka dni pozniej zmarl moj brat w bardzo nieoczekiwanych okolicznosciach.
Kiedys moj brat opiekowal sie siostrzencem, moze 3 letnim, nie pamietam. W kazdym badz razie maly skakal po fotelu i w pewnym momencie z niego spadl i uderzyl sie w glowe o lawe. zaczal oczywiscie plakac, a po chwili i sprzestal i spytal wujka "slyszales glos?", moj brat zapytal go jaki glos, a maly na to "pani mi powiedziala, zebym tak wiecej nie skakal". Mojemu bratu az swieczki w oczach stanely bo byli w domu sami, a maly nigdy sobie nie zmyslam, do dzis jest bardzo racjonalna osoba.
To byloby tyle na dzis, musze juz leciec, zajrze tu jutro ;)
pozdrawiam.
Natalia2412

Postautor: Sylwina » 30 cze 2012, 16:51

tylko osoby wybrane maja "sny " tzn. trzeba odróżnic sny prorocze nas przed czyms ostrzegaja nie koniecznie i nie zawsze musi miec to zwiazek z duszami chociaz i tak dusze sie komunikaja z nami poprzez sny ,bo nie wszyscy na poczatku sa gotowi aby odrazu mu sie dusza ukazala , ale kiedy jestestemy w astralu-sennym z czasem i doświadczeniem wiekszość osób umie odróżnic zmeczenie które pokazuje sie w snie kiedy cały dzien był meczacy dla nas to i tez myslimy zamartwiamy sie tym tak bardzo ze i przez sen sytacja moze sie ukazac.... ,
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Filaretka » 30 cze 2012, 20:49

Hmmm, jeśli rzeczywiście masz prorocze sny, a nie wiesz, co oznaczają, to może zwracaj uwagę na to, jakie uczucia towarzyszą Ci w czasie danego snu. Później nawiąż do tego, co sen przedstawiał. Ja tak zawsze robię z moimi, choć raczej żadne z nich prorocze. ;) Sama zauważyłaś, że sen sam w sobie może być miły, ale nasze odczucia mówią zupełnie, co innego. Tak, czy inaczej, jeżeli jest coś Tobie przekazywane, to sądzę, że Ty sama dasz sobie radę z tłumaczeniem tego prędzej, czy później.
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi