Witam mam pytanie dotyczace nawiedzen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Witam mam pytanie dotyczace nawiedzen

Postautor: has999 » 19 cze 2012, 15:36

Dziękuje z góry za te rady naprawdę pomogłeś pójde za twoją radą
has999

Postautor: Nikita » 22 cze 2012, 12:11

Lucas pieknie napisales...

Ja bym dodala abys moze narazie nie zaczynala z duchami bo jeszcze sama nie jestes w tym utwierdzona i sama nie umiesz sobie radzic ze swoim problemami...moze masz zdolnosci ale skup sie na swoim zyciu aby bylo czyste, spokojne i poukladane a dopiero potem mozesz pomagac innym....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: has999 » 22 cze 2012, 20:35

Hmm... powiem może tak; szczeże to zależało mi na tym aby ktos mi pomógł bo sama sobie nie radziłam z ta sytułacją ponieważ nie mogę się do byle kogo zwrucic o pomoc ponieważ wiele osób w takie rzeczy nie wierzy i wydaje im się że to ze mna jest coś nie tak. Takie zdarzenia jakie są w moim przypadku nie każdy ma bałam się że to coś może zrobić mi krzywdę a przede wszystkim mojemu dziecku skoro to coś potrafi przenosić rzeczy z miejsca na miejsce i rzucać przedmiotami to ciężko się jest nie bać, nie wiem czy to jest istotne ale jakieś pół roku temu coś dziwnego wydzarzyło sie z moim dzieckiem. Pewnego razu gdy wracałam z nim do domu od przedszkola powiedział mi coś w tajemnicy i prosił zebym nikomu nie mówiła natomiast wyznał mi w tedy, że bardzo zle myśli o Matce Boskiej i że coś każe mu tak myśleć był bardzo przestraszony po czym zrobił znak krzyża palcem na czole przeraziło mnie to ponieważ o takich rzeczach przy dziecku z moim facetem nie rozmawiamy. Cała ta sytułacja utrzymywała się przez jakies 2 tyg w tym czasie budził sie po nocach albo klęczał przed sciana na kolanach jak zahipnotyzowany po czym jak go wołałam przestawał i nic nie pamietał. Naszczescie to już mu przeszło i mam nadzieje, że już wiecej się nie powtórzy ponieważ w takich momentach sama się bałam własnego dziecka coś okropnego.
has999

Postautor: has999 » 22 cze 2012, 20:36

szczerze*
has999

Postautor: Nikita » 22 cze 2012, 21:15

moze cos sie przyczepilo do Twojego dziecka....
Moze powinnas jakos Twoje mieszkanie oczyscic? Jakis rytual zrobic...palenie ziol czy cos takiego oraz szczera modlitwa do Boga i matki Boskiej o pomoc i ochrone.

W jakis sposob przyciagasz takie niskie energie....Przyjzyj sie swoim myslom, slowom i uczynkom. Czy sa one negatywne czy pozytywne? postaraj sie wysylac w swiat pozytywne mysli...nie zycz nikomu zle, nie osadzaj nikogo, badz zyczliwa dla siebie i innych.
Poza tym to nie umiem tu pomoc. Moze potrzeba egzorcysty?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 22 cze 2012, 21:56

has999 pisze:Pewnego razu gdy wracałam z nim do domu od przedszkola powiedział mi coś w tajemnicy i prosił zebym nikomu nie mówiła natomiast wyznał mi w tedy, że bardzo zle myśli o Matce Boskiej i że coś każe mu tak myśleć był bardzo przestraszony po czym zrobił znak krzyża palcem na czole przeraziło mnie to ponieważ o takich rzeczach przy dziecku z moim facetem nie rozmawiamy

Moim zdaniem może to być skutek zbyt żarliwej religijności wpajanej dziecku od małego. Psychologiem nie jestem, ale jak dla mnie to typowe zachowania nerwicowe - warto udać się do psychologa.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 23 cze 2012, 12:10

cthulhu87 pisze:
has999 pisze:Pewnego razu gdy wracałam z nim do domu od przedszkola powiedział mi coś w tajemnicy i prosił zebym nikomu nie mówiła natomiast wyznał mi w tedy, że bardzo zle myśli o Matce Boskiej i że coś każe mu tak myśleć był bardzo przestraszony po czym zrobił znak krzyża palcem na czole przeraziło mnie to ponieważ o takich rzeczach przy dziecku z moim facetem nie rozmawiamy

Moim zdaniem może to być skutek zbyt żarliwej religijności wpajanej dziecku od małego. Psychologiem nie jestem, ale jak dla mnie to typowe zachowania nerwicowe - warto udać się do psychologa.

Moim zdaniem to może być tzw. nękanie, czyli forma lekkiego opętania. Generalnie nie jest to nic groźnego, chociaż takie "podszepty" są bardzo uciążliwe. Ja polecam skontaktowanie się z katolickimi egzorcystami (poniżej przykładowy link), którzy pracują z psychologami - ustalą co należy zrobić.

http://www.archidiecezja.warszawa.pl/du ... egzorcysci
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: 000Lukas000 » 23 cze 2012, 12:47

Nikito rytuały i palenie ziół to są zabobony, materia nie wpływa na duchy.

Has, o to czy twoje dziecko zostanie zabite przez ducha bym się nie martwił, to jest niemożliwe, ponieważ nawet działania tych najniższych duchów są kontrolowane.

Jak powiedział luperci jest to nękanie, wizyta u egzorcysty pomogła by ze względu na to że duch który jest tu problemem może żywić niechęć do katolicyzmu, więc obecność egzorcysty pomoże. Ale ja bym radził co innego, skoro ktoś żywi taką niechęć do katolicyzmu to w istocie może bardzo mocno być związany z wierzeniami katolickimi, kup więc dziecku poświęcony medalik z matką boską i powiedz by go zawsze nosiło, to powinno spowodować że duch sam wytworzy barierę pomiędzy dzieckiem a sobą.

Ponad to naucz go modlić się prostymi katolickimi egzorcyzmami, to takie modlitwy, możesz je pewnie znaleźć w internecie.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: dharma » 23 cze 2012, 14:17

Myślicie że katolicki egzorcysta może być naprawdę skuteczny? Być może, ale akurat wczoraj obejrzałam dokument „Egzorcyzmy Anneliese Michel” ,w pierwszym momencie po usłyszeniu głosów z taśmy trochę mi było nieswojo ale jak mi się w głowie poukładało :kardec: lęk zniknął bez śladu .Imiona duchów opętujących Kain, Hitler itd.(inna rzecz czy były prawdziwe czy nie) wyraźnie wskazały na to że to cierpiące ludzkie dusze a nie demony jak głosi KK czym straszy wiernych, skutecznie blokując chęć poznania np. spirytyzmu .Gdyby przy ratowaniu dziewczyny była odrobina wiedzy, zrozumienie i miłosierdzie dla owych duchów mogłoby to wyglądać zgoła inaczej i mogłoby się udać im ujrzeć światełko w tunelu i przekonać że mają szansę wyjść , według nich z beznadziejnej sytuacji i opuścić ofiarę, tym bardziej że w głosach duchów było ogromne cierpienie ,strach ale nie czułam zupełnie agresji.
dharma

Postautor: has999 » 23 cze 2012, 16:12

Dziękuje wszystkim za rady właśnie tak zrobię kupię medalik poświecę go i założę dziecku jak na razie nic się juz mu nie dzieję i mam nadzieję, że już tak zostanie. Wystarczy że ja miałam 3lata wyjęte z życia ponieważ nie mogłam spać przez to co się działo nie mogłam normalnie funkcjonować no ale już to się dzieję bardzo rzadko i przyzwyczaiłam się z tym żyć tak naprawdę. Przynajmniej są ludzie którzy mi wierzą i to też mi bardzo pomaga bo tak naprawdę nie jestem sama z tym... Większość ludzi uważa że nie ma czegoś takiego jak duchy itp. nie każdy potrafi to zrozumieć wiec bardzo się cieszę że jest takie forum.
has999

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi