Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam

Postautor: kasiak » 08 cze 2012, 20:50

Pierwszy raz ze spirytyzmem zetknęłam się w ubiegłym roku, na konferencji
"Reinkarnacja i życie po śmierci". Wykłady były dość ciekawe, chociaż muszę stwierdzić,
że ja to wszystko już wiedziałam.Od tamtego czasu upłyną już rok, a ja ciągle
krążę wokół tego tematu i tej filozofii.Postanowiłam przedstawić się na forum.
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
tak zwanym rozwojem duchowym zajmuję się od kilku lat, skończyłam po drodze
Studium psychologii psychotronicznej, jednak filozofia spirytystyczna
jest mi bardzo bliska, chciałabym również dołączyć do warszawskiej grupy, chociaż
nie bardzo wiem, czy to jest tak " z marszu" możliwe, może ktoś mnie oświeci.
Pozdrawiam
kasiak

Re: Witam

Postautor: Voldo » 08 cze 2012, 21:18

Cześć :)
Myślę, że głównym warunkiem dołączenia do grupy w Warszawie jest znajomość dzieł Kardec'a no i zainteresowanie spirytyzmem, w sensie spirytyzmem teoretycznym, a nie tylko "spirytyzm? to kiedy wywołujemy duchy?" :)
Chociaż nie wiem jak to u nich dokładnie wygląda :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 08 cze 2012, 22:22

Witam cie kasiak.
Spirytyzm jest dla wszystkich, dlatego na otwarte spotkania, jeżeli takie się organizuje ma każdy wolny wstęp. Studiuje się na nich, teorie i zapoznaje z niebezpieczeństwami mediumizmu. Do drugiej części, dni zamkniętych, dopuszcza się tylko osoby z odpowiednia wiedza, poważne i które regularnie uczestniczą w spotkaniach. Eliminuje się w ten sposób osoby ciekawskie, które nie maja większych ambicji rozwojowych. Dlatego tylko od ciebie zależy, czy możesz należeć do takiej grupy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: kasiak » 09 cze 2012, 17:58

Voldo pisze:Cześć :)
Myślę, że głównym warunkiem dołączenia do grupy w Warszawie jest znajomość dzieł Kardec'a no i zainteresowanie spirytyzmem, w sensie spirytyzmem teoretycznym, a nie tylko "spirytyzm? to kiedy wywołujemy duchy?" :)
Chociaż nie wiem jak to u nich dokładnie wygląda :)

witam, dziękuję za info. dzieła Kordeca znam, przynajmniej przeczytałam większość
z nich,takim " no to kiedy wywołujemy duchy" nie jestem specjalnie zainteresowana,
raczej chciałabym spotkać ludzi którzy myślą podobnie jak ja /przynajmniej mam
taką nadzieję/ no i oczywiście nauczyć się od nich czegoś nowego, bo takie
samotne poszukiwania są dość żmudne, a z własnego doświadczenia wiem, że w grupie
jest o wiele łatwiej. W Warszawie mieszkam od niedawna, stąd moje pytanie o tę
właśnie grupę
pozdrawiam
kasiak

Postautor: kasiak » 09 cze 2012, 18:14

Zbyszek pisze:Witam cie kasiak.
Spirytyzm jest dla wszystkich, dlatego na otwarte spotkania, jeżeli takie się organizuje ma każdy wolny wstęp. Studiuje się na nich, teorie i zapoznaje z niebezpieczeństwami mediumizmu. Do drugiej części, dni zamkniętych, dopuszcza się tylko osoby z odpowiednia wiedza, poważne i które regularnie uczestniczą w spotkaniach. Eliminuje się w ten sposób osoby ciekawskie, które nie maja większych ambicji rozwojowych. Dlatego tylko od ciebie zależy, czy możesz należeć do takiej grupy.

Właśnie, jeżeli się takie organizuje, ale ja właśnie od jakiegoś czasu szukam takich
otwartych spotkań i jakoś nie znajduję.Odpowiedniej wiedzy pewnie jeszcze
nie mam, ale jestem osobą poważną, a już na pewno nie kieruje mną niezdrowa
ciekawość, od pewnego czasu szukam własnej ścieżki rozwoju i myślę, że z filozofią spirytystyczną jest mi po drodze, po prostu jak to ktoś powiedział: szukam swoich.
pozdrawiam
kasiak

Postautor: Zbyszek » 09 cze 2012, 22:01

Niestety Warszawę mam za daleko, by zaprosić cie na jakiekolwiek spotkanie. Dlatego do czasu jak ktoś odezwie się z Warszawy, proponuje byś twoje wątpliwości przedstawiała na forum. W miarę możliwości, otrzymasz wyjaśnienia.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 09 cze 2012, 22:36

W Warszawie mamy spotkania co dwa tygodnie. Zapraszamy
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: kasiak » 10 cze 2012, 16:01

cthulhu87 pisze:W Warszawie mamy spotkania co dwa tygodnie. Zapraszamy

Dzięki, a ja mam urodziny za dwa tygodnie, również zapraszam:)
a teraz poważnie, taką informację znalazłam na forum, bez informacji : gdzie i kiedy, trudno mi będzie skorzystać z zaproszenia, a nie ukrywam, że z przyjemnością
skorzystam i bardzo dziękuję za zaproszenie.
pozdrawiam kasiak
kasiak

Postautor: kasiak » 10 cze 2012, 16:12

Zbyszek pisze:Niestety Warszawę mam za daleko, by zaprosić cie na jakiekolwiek spotkanie. Dlatego do czasu jak ktoś odezwie się z Warszawy, proponuje byś twoje wątpliwości przedstawiała na forum. W miarę możliwości, otrzymasz wyjaśnienia.

Dziękuję, od pierwszego postu jesteś konkretny i rzeczowy,to bardzo miłe z twojej strony i daje wsparcie i takie poczucie, że nie wszyscy przyjmują postawę obronną wobec nowych.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
kasiak

Postautor: cthulhu87 » 10 cze 2012, 18:57

Najlepiej napisać do Konrada konrad@spirytyzm.pl
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Witamy!