wynalazek do komunikacji z tamtym swiatem

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

wynalazek do komunikacji z tamtym swiatem

Postautor: tadyszka » 29 maja 2012, 06:16

Pozwolę sobie zacytować Georges Melusson'a z " dlaczego jestem spirytysta"

"Belgijska rada Badan metapsychicznych poinformowała opinie publiczna w swoim biuletynie z 1930 i 1931 r, o wynalazku Henry'ego Vendermeulena, który umożliwia niewidzialnym istotom informowanie nas o swojej obecności bez pomocy medium, tzn bezpośrednio, za pomocą elektrycznego dzwonka, które sama obsługują.
Urządzenie to jest oczerniane i zwalczane przez duza liczbę żywych i umarłych, funkcjonuje jednak bardzo sprawnie, nie pozostawiając co do tego żadnych wątpliwości, o ile jest właściwie skonstruowane.
Wynalazca jest duch chłopca, zmarłego w w wieku 15 lat, 31 lipca 1929 r, który twierdził, ze można stworzyć jeszcze inny aparat- telefon glosnomowiacy..."

słyszeliście już o tym? czy gdzieś jeszcze w literaturze jest o nim wspomniane? podobno każdy jest w stanie sam sobie go zrobić

wydaje mi się ze jeżeli to działa jest to super dowód na istnienie tamtego swiata dla scepytkow. co do kontaktu( wymianie informacji z duchami) jest bezużyteczny)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Re: wynalazek do komunikacji z tamtym swiatem

Postautor: konrad » 29 maja 2012, 09:33

Gdzieś widziałem opis takiego przyrządu, ale nie był zbyt dokładny, by go odtworzyć. Sam z ciekawości, jak tłumaczyłem tę książkę, zacząłem szukać czegoś w tym temacie, ale zbyt wiele niestety nie ma.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 29 maja 2012, 09:49

:) znalazłem coś takiego

http://www.answers.com/topic/vandermeul ... -indicator

ale stosunek do tego typu wynalazków mam sceptyczny :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 29 maja 2012, 09:56

... An English-language description of the apparatus, with detailed instructions for construction, was published by Robert J. Strong in his book Spiritual Engineering (1931).

czyli "wystarczy" :) zdobyć tą książkę "Robert J. Strong Spiritual Engineering"
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 29 maja 2012, 10:18

Forrest nam to skonstruuje, on się na tym zna :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 29 maja 2012, 12:18

Hmm...na stronie www.angelsghosts.com/ghost_box mozna sobie poczytać na temat urządzenia zwanego ghost box służącego do dwustronnego komunikowania się z duchami.
Rozwazałam nawet kupno owego ustrojstwa,jednak mój sceptycyzm w koncu(moze na szczęście ) przeważył. :P
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Paweł2 » 29 maja 2012, 16:19

Są dwa urządzenia które mogę polecić jak ktoś jest zainteresowany.
Paweł2

Postautor: tadyszka » 01 cze 2012, 04:46

a francuskie czy belgijskie towarzystwo spirytystyczne nie będzie w stanie posiadania tej lektury w swoim księgozbiorze?
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi