Ave

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Ave

Postautor: Jaskier » 25 maja 2012, 11:10

Witam, jestem spirytystą od prawie dwóch lat, forum czytam niewiele krócej. Swego czasu nawet udzielałem się tu pod innym nickiem jednak przeszedłem bardzo głęboką osobistą przemianę więc postanowiłem zacząć od nowa. (Man nadzieje że nikt nie będzie mi miał tego za złe :) ). Jeśli chodzi o samo poznanie spirytyzmu to było dosyć niezwykłe. Praktycznie od dziecka interesowałem się magią i parapsychologią (Zaczęło się od czytania gazet z horoskopami które kupowała ciocia gdy miałem 5-6 lat). Później przyszła szkoła i inne zajęcia więc zapomniałem o tym by "przebudzić" się w gimnazjum, wtedy byłem jeszcze gorliwym katolikiem ale coraz bardziej zaczynały dręczyć mnie wątpliwości i pytania na które odpowiedzi szukałem w okultyzmie i ezoteryce. Jak nietrudno się domyślić trafiłem w czasie tych poszukiwań na księgę duchów (zapewne dzięki ich pomocy, za co im szczerze dziękuje). To było jak olśnienie, znalazłem odpowiedzi których szukałem od dawna. Oczywiście było to dopiero początek, od tego czasu rozpoczęły się moje próby, przez pewien czas byłem nawet na skraju depresji ale spirytyzm dawał mi siłę, teraz jestem wdzięczny za te cierpienia bo dzięki nim nauczyłem się modlić i uwierzyłem w moc marzeń. Teraz sam opiekuje się osobą którą Bóg postawił na mojej drodze (w sposób którego nie powstydziłaby się nie jedna baśń :D ). Dziś czuję że czas tu wrócić i dalej się rozwijać.
Jaskier

Re: Ave

Postautor: cthulhu87 » 25 maja 2012, 11:48

Piękna historia, pozdrawiam :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: dharma » 25 maja 2012, 12:15

Witam :)
dharma

Postautor: 000Lukas000 » 25 maja 2012, 18:59

Witam, widzę że możesz być nawet przykładem dla nas:)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 25 maja 2012, 20:56

Zatem witam ponownie. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 25 maja 2012, 22:11

:)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Krzysztoff » 25 maja 2012, 23:14

witam serdecznie
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: metalage » 26 maja 2012, 11:45

Jezeli chcesz sie rozwijac, polecam ci zapoznać się nie tylko z wizja świata z poziomu spirytyzmu, a nawet katolizcyzmu, jego odmiany satanizmu,
chocby książek osho, i wielu innych.
Jak chcesz być szczery ze swoją wiedzą i tym co się uczysz, poznaj zdanie wszystkich autorów.

W głębi serca, nawet z najgorszej książki można znaleźć na opak jedną bardzo cenną informację, która potrafi lepiej zmienić życie niż księga duchów.
(Jeżeli zaczniesz uważać, że w spirytyzmie znajdziesz wszystkie odpowiedzi to się grubo zdziwisz, staniesz się nikim innym jak egoistą, który lekceważy zdanie reszty)
metalage

Postautor: 000Lukas000 » 26 maja 2012, 19:37

metalage pisze:staniesz się nikim innym jak egoistą, który lekceważy zdanie reszty)

Jak już coś to ignorantem, egoista robi wszystko pod siebie, ignorant uważa że wie wszystko nawet nie zaznajamiając się z tym co prezentuje teoria której nie uznaje.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Jaskier » 28 maja 2012, 21:47

metalage pisze:Jezeli chcesz sie rozwijac, polecam ci zapoznać się nie tylko z wizja świata z poziomu spirytyzmu, a nawet katolizcyzmu, jego odmiany satanizmu,
chocby książek osho, i wielu innych.
Jak chcesz być szczery ze swoją wiedzą i tym co się uczysz, poznaj zdanie wszystkich autorów.

W głębi serca, nawet z najgorszej książki można znaleźć na opak jedną bardzo cenną informację, która potrafi lepiej zmienić życie niż księga duchów.
(Jeżeli zaczniesz uważać, że w spirytyzmie znajdziesz wszystkie odpowiedzi to się grubo zdziwisz, staniesz się nikim innym jak egoistą, który lekceważy zdanie reszty)

Z całym szacunkiem ale w mojej wypowiedzi chyba jasno dałem do zrozumienia że spirytyzm poznałem właśnie dzięki ezoteryce i miałem okazję przeczytać bardzo wiele
książek prezentujących bardzo różne poglądy (Dodam też że dzieła czysto filozoficzne też nie są mi obce). Spirytyzm wybrałem dlatego że intuicyjnie czuje że to moja droga a nie dlatego że narbardziej spodobały mi się odpowiedzi jakie daje. Poza tym spirytyzm nie zastępuje mi poszukiwań, wręcz przeciwnie. Na ten przykład obecnie interesuje się hermetyzmem (w którym można się doszukać bardzo wielu podobieństw). W każdym razie dziękuje za radę i ostrzeżenie.
Jaskier

Następna

Wróć do Witamy!