Horoskopy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Horoskopy

Postautor: kiziamizia34 » 21 maja 2012, 08:12

Jak to jest? Wierzę w horoskopy...ostatnio na stronce przeczytałam, ze przez najblizszy tydzien mam nie zblizać się do zwierząt. Jak to zrobić skoro mam w domu trzy koty?
kiziamizia34

Re: Horoskopy

Postautor: 000Lukas000 » 21 maja 2012, 09:58

Horoskopy, wróżby to bzdura. Nie masz się co martwić i bać swoich kotów.

Horoskopy są ułożone w różnych gazetach populistycznie, ich autorzy tworzą horoskop w ten sposób by trafił w problemy standardowego człowieka. Często też człowiek któremu sprawdzi się tylko kilka rzeczy od razu przyjmuje że horoskopy się sprawdzają, a w istocie tak nie jest. Mi nie raz na przykład pisało że znajdę tam kogoś na swej drodze, i co? I nic, nie szukam więc nie znajduje, informacja jest nastawiona na standard do którego akurat się nie zaliczyłem.

Wróżki i inne też stosują tą metodę, stawiają na najbardziej wiarygodne dla danej osoby scenariusze, z informacji które zostały przekazane i zauważone, które często się dzięki temu sprawdzają, ale są wynikiem zwykłej dedukcji a nie siły kart czy kuli.

Pamiętaj że człowiek jest kowalem swojego własnego losu, są pewne rzeczy w naszym życiu zaplanowane jakby odgórnie, ale to i tak my je często planujemy przed wcieleniem.

Jak na razie nie ma żadnych dowodów na działanie kart tarota, horoskopów czy innych tego typu rekwizytów, to że często się sprawdzają jest wynikiem dedukcji wróżbity, a nie tajemnej siły. Są natomiast dowody na to że te rekwizyty w istocie nie działają, np. to że nie powtórzy się na to samo pytanie dokładnie ten sam układ kart kilka razy pod rząd. Osoba wróżąca wprowadzona w błąd że np. pewna zmarła młodo osoba w istocie żyje i jest ciężko chora zapytana czy wyjdzie z tego powie że wyjdzie, gdyby posiadała wiedzę z zaświatów lub innych źródeł które w jakiś sposób mogą przybliżyć nasz los nie dała by się nabrać na taką prostą sztuczkę, bo wiedziała by że ta osoba nie żyje i że podaliśmy błędne informację.

A jeśli chodzi o zapatrywanie się duchów na wróżbiarstwo i horoskopy, to jest to domena duchów niskich a przeważnie szarlataneria ludzi (nie wszystkie duchy niskie są złe, bo sami takimi jesteśmy ale akurat tutaj chodzi o duchy które usiłują ludźmi się bawić i ich oszukiwać). Duchy dobre i wyższe nie praktykują czegoś takiego, bo jest to zwykłe oszustwo, życie w pełni zaplanowane występuje tylko wtedy gdy ktoś ma do spełnienia jakąś ważką misję by pchnąć świat do przodu, w innych wypadkach mogą być zaplanowane pewne zdarzenia, z czego na niektóre i tak mamy wpływ i możemy je zmieniać własnymi czynami, więc nie można ich przewidzieć. Tym bardziej duchy dobre i wyższe nie zajmują się tymi rzeczami jeśli jest to słono odpłatne (słono to znaczy że osoba zarabia o wiele więcej niż to co wymagane jest do jej utrzymania się), a gazety dodają takie rzeczy by lepiej się sprzedały, ludzie lubią czytać horoskopy.

Jest jeszcze jedna rzecz, i zarazem ostrzeżenie, nie myśl o tym jakoby koty miały cię zranić, zapomnij o tym, ponieważ takim myśleniem często sami prowokujemy takie sytuację.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 21 maja 2012, 10:25

A teraz przeanalizujmy mój horoskop, zobaczymy czy się sprawdzi dla osoby której sytuacja nie da się wpisać w standard. Czerwone zaznaczymy jako fałszywe a zielone jako prawdziwe zdarzenia, żółte jako dopuszczalne.

Rok 2012 przyniesie ci ulgę, jeżeli chodzi o stan twojego konta. Ostatnimi czasy bardzo martwiłeś się zaciągniętymi wcześniej zobowiązaniami, kredytami i debetami. Jednak powoli chudy czas dla twojego portfela się kończy. Przez pierwsze trzy miesiące Nowego Roku będziesz jeszcze liczyć każdy gorsz i dokładnie planować domowy budżet, ale równonoc wiosenna przyniesie ci fantastyczną odmianę. Pojawią się nowe okazje do dorobienia, ktoś zaproponuje ci umowę na zastępstwo lub nadgodziny. Pieniądze posypią się także z umów o dzieło, zwrotów podatkowych i wszystkich innych, dodatkowych i nie branych przez ciebie pod uwagę źródeł.Najlepsze miesiące roku to kwiecień, maj i czerwiec. W tym czasie rzeczywiście będziesz mógł odetchnąć i zacząć wydawać pieniądze na przyjemności. W twoich sprawach zawodowych planety przygotowały dla ciebie sporą niespodziankę.
Po wakacjach możesz zmienić biurko, dział, a nawet całą firmę.

Jak widzisz, w mojej sytuacji która nie należy do standardowych ten horoskop ma bardzo mało sprawdzonych informacji, a właściwie nic.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Anastasia » 21 maja 2012, 16:44

A Ja mam wrażenie że do gazet wynajmują osoby które specjalizują się w dobrym wypisywaniu bzdur i nazw planet żeby je podać ,,dla wiarygodności". To że patrząc na horoskopy widzi się w jednym tekście jakby trzy stwierdzenia:
1. Będziesz miał pieniądze lub nie.
2. Będą problemy rodzinne lub nie.
3. Spotkasz życiowego partnera lub nie.
Naprawdę, nic nowego ani nic ciekawego. Aż mi się przypomniała parodia pewnego wróżbity - ,,Dzień dobry, Ja poproszę aby Pan w kartach przeczytał co padnie jutro w lotku." ,,Proszę Pana, Ja w kartach widzę..." ,,No, no, co?" ,,Że Pan gra w lotka." ,,Zgadza się." ,,A w lotku padnie wygrana. Dziękuję, poproszę następnego klienta!" ;)

Btw. - Nie wiem, jak Koty mogą zaszkodzić. No chyba że horoskop podejrzewa iż w nocy zedrą ze swoich właścicieli skórę i wypiją im krew.
,,Ludzie nieświadomi są jak takie wielkie, grube pisklaki. Tyle zjadły że nie zdają sobie sprawy z minięcia głodu, dalej żądając pożywienia które niczego nie zmieni."
Awatar użytkownika
Anastasia

Postautor: tadyszka » 22 maja 2012, 19:06

moja kolezanka bedac studentka pracowala wlasnie na opracowaniu takich horoskopow.
pic i fotomontaz jednym slowem.
kazano jej wymyslac cokolwiek i jakkolwiek by to brzmialo..
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: mateuss22 » 29 gru 2012, 22:49

Ja nie wieże macie racje szkada czytać i płacić za wróżby :D
mateuss22

Postautor: Melys » 30 gru 2012, 11:30

uwielbiam takie tematy tu. Jak i wszystkie radykalne poglądy.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi