Hola.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Hola.

Postautor: 000Lukas000 » 19 maja 2012, 12:37

Witam, wybacz mi moją szczerość, ale to jest jedna z moich wad które utrudniają trochę życie, ale za nic nie wierzę w twoją historyjkę, kilka rodzajów medialności w jednym człowieku gdy wiemy że rozwijając jedną inne mogą zanikać, mówisz że przeżyłaś i pamiętasz 548 wcieleń a nawet i więcej, że dorównujesz wiedzą swojemu opiekunowi, a z kolei twój język i styl pisania hmmmm raczej nie potwierdza tych informacji.

Po za tym twierdzisz że jesteś medium widzącym i słyszącym, i nie masz z tym ani nie miałaś nigdy kłopotów ani strachu, podczas gdy ludzie zawsze mają z tym problemy, przejaskrawiłaś swoją historyjkę.

Wybacz, moją szczerość, ale na prawdę nie wierzę w ani jedno słowo.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Anastasia » 19 maja 2012, 12:55

000Lukas000 pisze:Witam, wybacz mi moją szczerość, ale to jest jedna z moich wad które utrudniają trochę życie, ale za nic nie wierzę w twoją historyjkę, kilka rodzajów medialności w jednym człowieku gdy wiemy że rozwijając jedną inne mogą zanikać, mówisz że przeżyłaś i pamiętasz 548 wcieleń a nawet i więcej, że dorównujesz wiedzą swojemu opiekunowi, a z kolei twój język i styl pisania hmmmm raczej nie potwierdza tych informacji.

Po za tym twierdzisz że jesteś medium widzącym i słyszącym, i nie masz z tym ani nie miałaś nigdy kłopotów ani strachu, podczas gdy ludzie zawsze mają z tym problemy, przejaskrawiłaś swoją historyjkę.

Wybacz, moją szczerość, ale na prawdę nie wierzę w ani jedno słowo.

Od razu doczepię się jeśli chodzi o wcielenie - Napisałam, że pamiętam, ale na pewno nie wszystkie 584 bo to za dużo jak na człowieka. Co do rozwijania - Mogą zanikać, no chyba że dla każdej zdolności poświęci się ileś czasu na rozwijanie. Skoro widzę dusze od urodzenia, to czemu miałoby nagle zaniknąć, bo np. Zacznę więcej uwagi poświęcać ,,słuchaniu" niż ,,patrzeniu"? ;) I mowa o wiedzy ma się tyczyć Przewodniczki. I to chyba logiczne, że była to aluzja - Ponieważ miałam na myśli osobę która tutaj, na ziemi, mnie prowadzi. I uczy. (W ezoteryce.) A i przede wszystkim - To z językiem jest niczym ocenianie książki po okładce. Skoro na codzień do ludzi nie zwracam się oficjalnym tonem, wyrzucając z siebie prywatne przemyślenia i mądrości to od razu dyskryminuje moją wiedzę? Kiedyś byłam bardziej wylewna. Szkoda, że dostaje się za to zbyt często po łbie. To raczej nie jest motywacją do tego żeby pokazywać ludziom wokół wrażliwą część charakteru.
I gdzie napisałam że się nigdy nie bałam? Kiedy zapoznawałam się bardziej z duszami, bałam. Ale było to tak dawno, że już minęło. Po prostu się przyzwyczaiłam. Czasami odczuwałam strach przed nieznajomymi upierdliwcami niskich wibracji, ponieważ chamsko bawiły się moimi nerwami. Ale było to tak częste, że też się przyzwyczaiłam i po prostu zaczęłam ich olewać lub wyrzucać. Jako że jestem już zapoznana z tym co wokół mnie, nie odczuwam strachu.

Swoją drogą uwielbiam szczerość. :) Nie zmuszam, żeby wierzyć. Ale jak są jeszcze jakieś pytania - Śmiało.
,,Ludzie nieświadomi są jak takie wielkie, grube pisklaki. Tyle zjadły że nie zdają sobie sprawy z minięcia głodu, dalej żądając pożywienia które niczego nie zmieni."
Awatar użytkownika
Anastasia

Postautor: Sylwina » 19 maja 2012, 14:06

Witam :)
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Luperci Faviani » 19 maja 2012, 22:38

Cześć :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Mucho gusto de conocerle

Postautor: Pablo diaz » 20 maja 2012, 20:21

No me acabas de convencer,espero que andes por buen camino ,saludos Pablo
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Witamy!