Czy ktos z Was wywoluje Duchy ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czy ktos z Was wywoluje Duchy ?

Postautor: charondas » 20 kwie 2012, 14:50

zastanawia mnie, czy spirytyści wywołują Duchy, jeżeli tak, to co Wam Duchy przekazały ?
charondas

Re: Czy ktos z Was wywoluje Duchy ?

Postautor: 000Lukas000 » 20 kwie 2012, 18:32

Niektórzy z tego co wiem byli obecni na seansach, ale niech sami powiedzą o tym, nie chce mówić za nikogo.

W Polsce spirytyzm jest młody, a do powstania grupy która mogła by nawiązywać pożyteczne kontakty to jeszcze trochę drogi zostało.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Angouleme » 20 kwie 2012, 20:42

Osobiście nie wywoływałem, ale moja babcie robiły to razem wielokrotnie :D Głównie zadawały pytania o ludzi których dawno nie widziały/nie miały kontaktu/nie wiedziały czy żyją ponieważ było to za czasów po-wojennych. Oczywiście przydarzyło się im też przywołać parę Duchów niższych siejących przez jakiś czas zamęt w domu np rozbicie talerza od wywoływania lub dziwne stukania i inne tego typu rzeczy. Z tego co mi obie mówiły Duchy z którymi dało się bez problemów porozumieć zawsze mówiły prawdę. To głównie dlatego zacząłem się takimi zjawiskami interesować, a Spirytyzmem już w szczególności :)
Awatar użytkownika
Angouleme

Postautor: Luperci Faviani » 21 kwie 2012, 22:55

000Lukas000 pisze:W Polsce spirytyzm jest młody, a do powstania grupy która mogła by nawiązywać pożyteczne kontakty to jeszcze trochę drogi zostało.

No, polski spirytyzm to może młody nie jest, ale my jesteśmy młodzi :mrgreen:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: 000Lukas000 » 22 kwie 2012, 08:46

Mam na myśli taki stricte ruch spirytystyczny, a nie mediumizm, który był od zawsze.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 22 kwie 2012, 08:57

Niektórzy to chyba młodzi(nomen omen) duchem... ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: tadyszka » 10 maja 2012, 16:54

ktos tu chyba sie postarza!
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi