Podszepty duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Podszepty duchów

Postautor: Zbyszek » 15 kwie 2012, 14:19

Odnośnie hipnozy warto sobie przeczytać książkę Carol Bowman, w której autorka opisuje regresje swoich dzieci i dzięki której wyzbywały się swoich fobii. Ale to odbywa się dużo trudniej w wykonaniu osoby dorosłej. W miarę dorastania tracimy, możność niewinnego powrotu, tak jak jest to w przypadku małych dzieci.

Tytuł książki; angielski - CHILDREN'S PAST LIVES
hiszpański - Las Vidas Pasadas De Los Niños
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Paweł2 » 15 kwie 2012, 23:07

atalia pisze:Kacprze,w Niemczech mieszka terapeutka Instytutu Newtona,Iwona Kupisz-Roepcke,która przeprowadza sesje do życia miedzy wcieleniami(Life Between Lives) po polsku.Problem w tym,ze trzeba jechać do Niemiec,ponieważ w Polsce bywa ona niezwykle rzadko.

Może i bym nawet z tego skorzystał.
Paweł2

Postautor: atalia » 16 kwie 2012, 08:08

Wpisz w wyszukiwarkę imię i nazwisko terapeutki,a z pewnościa znajdziesz kontakt.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 16 kwie 2012, 10:21

Kacper23232 pisze:Faktycznie blokada nakładana jest celowo ,ale zauważ że wiele problemów można rozwiązać tylko dzięki regresji między wcieleniami.Można zrozumieć sens i przyczyny problemów w aktualnym życiu .Problem w tym że nie nie znam dobrych hipnoterapeutów w Polsce ,dobrych wyszkolonych przed PD. Newtona (bo on jest w tej dziedzinie dla mnie największym autorytetem)

Słyszeliście o Andrzeju Kaczorowskim ? http://www.hipnoza.wroclaw.pl/
Właśnie czytam książkę autorstwa Pana Andrzeja "Reinkarnacja w hipnozie"
Mamy też kontakt do kolegi , który blisko współpracuje z Panem Andrzejem.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 16 kwie 2012, 11:49

Słyszałam,nawet rozmawiałam z p.Kaczorowskim przez telefon,niestety ,nie była to,bez wdawania się w szczególy,budująca rozmowa.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Paweł2 » 17 kwie 2012, 02:18

Jak chcecie to mogę wam pokazać kilka video, co można osiągnąć za pomocą hipnozy. Ale ostrzegam szczęka opada.

Chcecie to poszukam?
Paweł2

Postautor: Voldo » 17 kwie 2012, 03:35

Jeśli filmiki są warte obejrzenia - pewnie, bardzo chętnie :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Kacper23232 » 17 kwie 2012, 10:07

Znam tego pana ,to główny hipnoterapeuta z projektu Cheops.Przynajmniej na początku kiedy pani Lucyna potrzebowała pomocy hipnoterapeuty,ale to doktor Newton wykonał krok milowy jeśli chodzi o regresje między wcieleniami ,ten kto przeczytał jego książki ten wie o czym pisze.
Kacper23232

Postautor: 000Lukas000 » 17 kwie 2012, 16:48

A co sądzisz o projekcie Cheops i jego dążeniach Kacprze???
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Kacper23232 » 17 kwie 2012, 18:26

Śledze sesje z Lucyną od początku 2008 roku .W sumie na początku kiedy En-Ki przedstawił się jako syn Boga ,brat Jezusa ze swoim przesłaniem że trzeba aktywować piramidę bo ziemi grozi planeta X (nibru) która ponoć cyklicznie okrąża nasz układ słoneczny i trzeba nas ratować .Później twierdził że poza planetą X ,dochodzi również przebiegunowanie w grudniu 2012. Powiem szczerze że o ile regresja wiekowa ,Lucyny (która 2 tysiące lat była kapłanką) i miała pomóc w wykopaniu Chufu (wewnątrz którego miał się znajdować przyrząd ,narzędzie które ,aktywuje piramidę i uchroni Ziemię przed Apokalipsą) zrobiła na mnie wrażenie (nawet ich wsparłem finansowo wiem wiem naiwny jestem) to teraz czuje się oszukany. Z czasem sesje stały się coraz bardziej zagmatwane nie trzymające ze sobą a duch zaczął odpowiadać na pytania jak nasi politycy (czyli ogólnie lał wodę) to już sam nie wiem co myśleć. Ciekawe jest że przedstawił on teorię jakoby To on ,jego syn i Jezus mieli poprzez modyfikację dna stworzyć współeczesnych ludzi ,( po pierwotnie na Ziemi żyły prmitywne małpokształne (neandertalce) i oni wszepili im swoje dna robiąc współczesnych ludzi tak twierdził Samuel.Nie wiem co o tym myśleć ,swoją drogą to jego Syn Marduk ,ponoć bawił się bronią atomową (niezwykłe jak na wysoko rozwiniętą duszę) ,ale faktycznie Marduk sprawiał wrażenie niskiego ducha a nie 3 od Boga (Bóg-En ki-En li - Marduk i jeszcze jakaś siostra).Wracają do tematu ,to w sesji z 2008 wspomniał on o kryzysie gospodarczym i ciężkich czasach ,,finansowych" dla ludzi dając rade by inwestować w złoto :-) i diamenty ( to akurat się sprawdziło w 1001% procentach) patrząc na ceny złota hehe. Teraz okazuje się że wykopanie tego przedmiotu nie jest konieczne ,ponieważ wystarczyło się pomodlić w Egipcie i zostawić szklaną piramidkę (robioną na zamówienie) .Nie wiem czy oni ją włożyli do grobowca ,wiem tylko tyle że kiedy mieli to zrobić w Egipcie ktoś zapuśćił plotkę że Żydzi mają odprawiać modły w piramidzie hehe (wiadomo jak Arabowie kochają żydów) oczywiście to było kłamstwo ale ceremonie musieli odwołać. Jeszcze ponoć pod piramidą ma znajdować się skarbiec ludzkości ,stworzony przez Atlantów mapy ,przesłania itp.

Teraz Lucyna została zastąpiona Anną Dolińską ,bo ta 1 z racji wieku i stresu nie dawała rady.Generalnie powiem tak
Nibru z przesłań EN-Ki miała być widoczna już w 2009 ,mamy 2012 i nie ma żadnej planety widocznej która mogła by nam zagrażać
Pierwotnie mieli wykopać faraona ,ale okazało się szklana piramida robiona na zamówienie i modlitwa w Piramidzie Cheopsa wystarczy do aktywowania ,,zabezpieczenia"
Najbardziej do mnie przemawia teoria Patrica Geryla ,która nakłada się na przesłanie EN-Ki.Tsunami ,trzęsienia (Japonia ostatnio) i setki mniejszych kataklizmów w tym tysiącleciu jest niespotykana w histori Ziemi .Do tego niespotykana aktywność wybuchów na słońcu to wszysko miało mieć kulminację w grudniu ,ale ponoć ,,zabezpieczenie " jest już włączone.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 18:41 przez Kacper23232, łącznie zmieniany 1 raz
Kacper23232

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi