Witam serdecznie wszystkich !!! 2 Pytania poczatkujacego.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam serdecznie wszystkich !!! 2 Pytania poczatkujacego.

Postautor: berliner » 01 kwie 2012, 12:16

Hej!

Moje zainteresowanie(nie praktykowanie:)) ta druga strona trwa praktycznie od dziecka. Juz od malolata chodzilem do mojego pra dziadka zeby on opowiaddal mi bajki nie o Czerwonym Kapciuszku czy innych Smerfach , tylko wlasnie o duchah. Moj dziadek nie wierzyl w niebo ,pieklo,a w szczegolnosci Ksiezy,
Pamietam jak pod koniec zawsze wlaczal Radio Maryja po to tylko zeby wyzywac na glos wszystkich nie cenzurowana polszczyzna :) Zawsze mowil mi ze jak umrze doo przyjdzie do mnie i powie mi jak tam jest....
Zmarl w2005r. Jego ostatnia wola bylo spalenie i pogrzeb bez Ksiedza. I tak tez bylo...
Nigdy do mnie nie przyszedl ... a ja sie zastanawialem co sie stalo z jego dusza czy poszedl dalej czy blaka sie nieszczesliwie na ziemi.
zaczelem czytac w interniecie wszystko co bylo zwiazane ze spirytyzmem , chcialem odprawic seans , ale jakos zabraklo mi odwagi . Przypadkowoo natknelem sie na strone Wandy Pradnickiej . Bylem nia zafascynowany te wszystkie artykuly na jej stronie i te komentarze ... Postanowilem kupic jej ksiazke zaplacilem za nia 40e i czekalem z niecierpliwoscia ponad miesiac. Zawiodlem sie bardzo , ta ksiazka byla niczym innym jak zachecaniem czytelnikow aby skorzystali z jej uslog. Wszytkiego rodzaju choroby od grypy po raka bylo spowodowane DUCHAMI , nalogi od a do z oczywiscie tez. Zlodziej , pedofil czy gej byli opetani przez duchy . a P.Wanda za oplata 500zl ma lekarstwo na te wszystkie dolegliwosci oczywiscie przez telefon i na odleglosc!!! Bardzo zniechecilem sie moim hobby po tej ksiazce i dalemm sobie spokoj. NIe dawno przypadkowo trafilem na wasze forum i jestem naprawde pod wrazeniem wiedzy jaka posiadaja niektoren osoby tutaj. Wiedzy popartej faktami oczywiscie.

Przepraszam ze sie tak rospisalem praktycznie nie na temat i za moja ortografie !!

dwa pytania :

Co sie dzieje z dusza czlowieka ktory odchodzi bez prawcziewgo pogrzebu(Ksiedza) ???

Co sadzicie o slawnej polskiej , swieckiej Egzorcystce Wandzie Pradnickiej ????
berliner

Re: Witam serdecznie wszystkich !!! 2 Pytania poczatkujacego.

Postautor: 000Lukas000 » 01 kwie 2012, 13:07

Witam na forum

To co się dzieje z nami po śmierci, nie jest tyle zależne od naszego pochówku co od naszego stanu ducha, ważne jest jak żeśmy żyli, jak zachowywaliśmy się w stosunku do innych, naszego stanu moralnego. To tak w skrócie ponieważ wpływa na to wile innych czynników.

Zdarzają się też przypadki że osoba tam mocno przyległa do ziemskich obrzędów, że wytworzy sama nieistniejącą przeszkodę, będzie myślała że dopóki nie odprawiony zostanie odpowiedni rytuał ona nie będzie mogła przejść dalej, z tego co pamiętam był na tym forum omówiony właśnie taki faktyczny przypadek.

Wiele osób tytułuje samych siebie mediami, egzorcystami itp. Jednak nie wielu w istocie takie zdolności posiada. Nie znam tej Wandy ale powiem ci o czynnikach które wpływają na to czy dana osoba jest otoczona duchami i czy te duchy są dobre.

Osoba która ma kontakt ze światem duchowym, by dowiedzieć się coś o zmarłym i jego rodzinie, nie potrzebuje absolutnie żadnych informacji, a kontakt nie zawsze może być pomyślnie nawiązany.

Dobre duchy jak te wyższe trzymają się z dala od osób które wyciągają od ludzi pieniądze, a sądząc po kwocie za "lekarstwo" 500 zł, to pani Wanda jest oszustką.
Najbardziej wiarygodne medium to medium bezpłatne, szczególnie że kontakt nie zawsze może dojść do skutku.

Publiczne pokazy, to kolejna rzecz której duchy dobre i wyższe nie darzą akceptacją, co z kolei umniejsza wiarygodność medium.

A gwoździem do trumny, jest to że medium mówi że jest zawsze i wszędzie zdolna skontaktować się z duchami i podjąć z nimi interakcję, to jest nierealne.

Nie odprawiaj seansu, seanse bez wiedzy i przygotowania mogą ciągnąć za sobą bardzo nieprzyjemne konsekwencję.
Podstawą jest intencja, jeśli kieruje tobą w znacznej mierze ciekawość, chęć zysków materialnych, chęć chełpienia się, chęć przeżycia dreszczyku to lepiej się za to nie zabierać, przyciągnie bowiem to niższe duchy.

A za naszych bliskich duchy niższe lubią się podszywać, więc najlepiej jest to robić wtedy kiedy zyskało się już opiekuna duchowego tych seansów, i zapytać się go dopiero czy jest możliwość skontaktowania się z naszym bliskim.

Te informację naturalnie są tylko wierzchołkiem góry lodowej, w dziedzinie mediumizmu.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: berliner » 01 kwie 2012, 14:00

Po twojej wypowiedzi jestem troche madrzejszy :)

tak jak mowilem chcialem odprawic seans , aby poprostu spytac sie czy jest wszystko wparzadku. Bylem bardzo zwiazany z i.ale gdy zaczelem troche czytac o seansach i ich skutach wolalem nie ryzykowac. , przez te 7 latpoo jego smierci nie dostalem zadnego znaku od niego . Nie mowie ze powinnem dostac jakis znak , bo to by bylo troche zbyt proste :) Ale przez ten czas nawet raz nie przysnil mi sie w zadnym snie , co uwazam za troche dziwne , niesprawiedliwe ... :(

Odnosnie tej Wiedzmy : www.egzorcysta.pl
berliner

Postautor: Zbyszek » 01 kwie 2012, 14:04

berliner pisze:Hej!

Moje zainteresowanie(nie praktykowanie:)) ta druga strona trwa praktycznie od dziecka.

Cześć!!
Jeżeli jesteś dobrym człowiekiem to znaczy, ze już po części jesteś Spirytysta praktykującym.
Spirytyzm polega na rozwoju moralnym i intelektualnym i twoje zainteresowanie nim, może wynikać z tego ze jest ci dane poznać działanie i funkcjonowanie świata duchowego. Dlatego polecam książki Allana Kardeca, na pewno cie nie zawiodą.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: berliner » 01 kwie 2012, 14:28

Czy jestem dobrym czlowiekiem ?! raczej nie mam nic na sumieniu ale nie wiem , to nie mi oceniac tylko innym ludziom :)

Jeszcze jedno chcialbym wiedziec, czy przez moje zainteresowanie moge jakos zwrocic uwage duchow lub innych bytow ???

Odnosnie tej ksiazki , zauwazylem ze bardzo duzo mowicie o niej na forum , i jestem bardzo napalony na nia , tylko problem w tym ze nie wiem gdzie ja zdobyc !?
berliner

Postautor: Voldo » 01 kwie 2012, 15:20

Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 01 kwie 2012, 16:37

berliner pisze:Jeszcze jedno chcialbym wiedziec, czy przez moje zainteresowanie moge jakos zwrocic uwage duchow lub innych bytow ???

Wybierając drogę rozwoju osobistego, wstępujesz na wyższy poziom wibracyjny, to znaczy ze oddalasz od siebie duchy niższe, które mogą być przyklejone do ciebie. Możesz w ten sposób zwrócić uwagę duchów dobrych, które powoli zaczną lepiej opiekować się tobą, pomagać w twoim rozwoju i lepiej chronić.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: berliner » 02 kwie 2012, 10:33

Ok. Zbyszek a moglbys mi wytlumaczyc jak moge wstapic na wyzszy poziom wibracyjny ?
Bo podejrzewam ze samo zainteresowanie tymi tematami nie wystarczy !?
Jak moge wykonac ten pierwszy krok ??
berliner

Postautor: berliner » 02 kwie 2012, 10:41

Voldo. Zadna z tych 2och strone nie wysyla za granice ,niestety.
A ja prawdopodobnie bede dopiero w Boze Narodzenie w kraju .
berliner

Postautor: cthulhu87 » 02 kwie 2012, 10:58

hej.

Na początek świetna jest książka ''Czym jest spirytyzm'' Kardeca. Na rivail.pl jest wysyłka za granicę.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Witamy!