czy ktoś jest w stanie mi pomoc?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: czy ktoś jest w stanie mi pomoc?

Postautor: Zbyszek » 07 mar 2012, 12:41

zalamany pisze: Dlatego moja decyzja jest ostateczna i bardzo dobrze przemyślana, jestem przygotowany psychicznie, próbowałem kiedys 2 razy popełnić samobójstwo ale to nie były przemyślane decyzje jak ta teraz

Jesteś egoista, samolubem i w ogólnie słabym człowiekiem. Pijaństwo, próby samobójcze to wszystko potwierdzają. Ta dziewczyna ma szczęście ze się od ciebie uwolniła, brak ci podstawowych zasad moralnych. Na pewno byś ja zamęczył swoja słabością. Dzięki temu ze popełnisz samobójstwo, już nigdy jej nie zobaczysz, gdyż twój poziom rozwoju na to nie pozwoli. Jedynym sposobem na zobaczenie jej, jest pogodzenie się z jej śmiercią, nauczenie się podstawowych zasad moralnych i poczekanie na godzinę końca swojej reinkarnacji.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 07 mar 2012, 15:31

Ludzie spokojnie to człowiek który podejmuję błędne decyzję, tak jak i my, popełnia błąd i wiem że i wy chcecie go od tego tym odciągnąć, owszem taka decyzja jest skażona egoizmem i trzeba o tym powiedzieć by dać do myślenia, ale nie oceniajcie od razu tak srogo i surowo, poniosły was emocję i zapomnieliście o podstawowych zasadach, co często się każdemu zdarza.

Mam nadzieję że ten człowiek wybaczy nam tą niedoskonałość, cóż ludzkie emocję, i zastanowi się nad tym co chce zrobić, bo to nie przyniesie szczęścia żadnemu z nich a ich spotkanie się przez to odwlecze w cierpieniach które zapewni i sobie i tej za którą tęskni i wielu innym osobą.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 07 mar 2012, 16:49

Zalamany no nie zalamuj mnie. Jestes mlody, zdrowy pewnie przystojny i chcesz sie zabijac? Dla mnie jedynym usprawiedliwieniem samobojstwa moze byc tylko bezbnadziejna choroba z beznadziejnymi nie do zniesienia bolami...ale w Twoim przypadku to nie jest wyjscie . To ucieczka i glupota bo w ten sposob nie rozwiazesz swojego nadmiernego przywiazania. mysle, ze Twoim problemem jest namierne przywiazanie sie , wrecz przyklejenie sie do formy tej osoby. Ona bedac duchem juz nie posiada tej formy....

na pewno sie jeszcze spotkacie moze w przyszlym wcieleniu. Badz cierpliwy i zaakceptuj te sytuacje...kto wie dlaczego tak sie stalo,....moez ktores z was juz kiedys püopelnialo samobojstwo ....i teraz sa takie dziwne karmiczne powiazania.

Mowie Ci nie rob tego....zycie jest tu i teraz i musisz dalej zyc aby sie rozwijac i podnosic swoj stan swiadomosci...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Voldo » 07 mar 2012, 17:25

Po pierwsze - on i tak pewnie już tego nie przeczyta, więc możemy sobie pisać...

Po drugie - Lukas - do niektórych można spokojnie, natomiast niektórymi trzeba bardzo mocno wstrząsnąć, by otworzyli oczy i nie robili głupich rzeczy.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 07 mar 2012, 17:28

Gwałt się może się odcisnąć tylko gwałtem, i nic się na tym nie zyska.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: orystes » 07 mar 2012, 18:13

Oj żeby tylko nie musiał powtarzać tej lekcji bo najwyraźniej ma zamiar iść na wagary.
orystes

Postautor: Kacper23232 » 16 kwie 2012, 14:07

Bajki o karze i torturach dla samobójców to kłamstwo ,skąd to wziąłeś kolego od księdza Natanka z ambony ? . Ludzie na Ziemi żyją tutaj czasami w takiej nędzy i cierpieniu albo chorobie że samobójstwo czasami jest usprawiedliwione (bardzo ,bardzo rzadko zaplanowane karmicznie ) i nie robią z tym problemów po drugiej stronie. Z całym szacunkiem dla dorobku Kardeca i Xaviera ale w moim odczuciu to doktor Newton najlepiej opisał co się dzieje z duchem po śmierci samobójczej.Takie wypisywanie się przed czasem w większości wypadków kończy się ,powtórką" z tymi samymi problemami w następnym wcieleniu ( o ile twoja dusza się zdecyduje na kolejną inkarnację na Ziemi)
Kacper23232

Postautor: 000Lukas000 » 16 kwie 2012, 14:17

Bajki o karach opowiadały dobre i sprawdzone pod względem wiarygodności duchy w różnych miejscach na świecie:)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 16 kwie 2012, 14:20

Człowiek odpowiada za zło, które uczynił. Mój znajomy popełnił samobojstwo dwa lata temu. Jego rodzina do tej pory nie może się pozbierać. Skutek jego decyzji jest gorszy niż perfidne, zamierzone zło, jakie tylko mógł wyprodukować jego mózg - w świetle powyższego nie rozumiem, dlaczego ktoś w takiej sytuacji miałby zostać zwolniony od odpowiedzialności i tak po prostu mógł zacząć nowe życie.
Oczywiście można mieć swoje zdanie, w tym przypadku w dużej mierze opieramy się na intuicji, ale właśnie intuicja podpowiada, że jeśli ludzki los jest zdeterminowany jakąś wyższą sprawiedliwością, nie może być od niej wyjątków. Chcę tu jednak zaznaczyć, że spirytyzm nie uważa, aby los samobójców był na wieczność zdeterminowany - dla każdego istnieje kolejna szansa i każdy może zacząć na nowo, ale nie znaczy to wcale, że można uciekać od problemów bez żadnych konsekwencji.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 16 kwie 2012, 14:29

Tak poczytałem o tym Newtonie, biografie ma ładną, ale skoro pozyskuje informację z hipnozy przeprowadzonej na ludziach, to mamy tu do czynienia z jeszcze jednym ważnym czynnikiem, który może być powodem różnic.

Mianowicie pozyskuje on tylko informację od duchów ziemskich czyli tych niskich, właśnie takich jak my, w związku z tym jego spektrum pozyskanych informacji może być zawężone przez nasze odczucia jako niższych duchów co może negatywnie wpływać na właściwą ocenę sytuacji , no chyba że pozyskuje również drogą mediumiczną informację z różnych źródeł i je porównuje.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi