Bum. Mamy kłopot. Chcesz zobaczyć i się przekonać = ciekawość. Udany seans będzie wtedy, gdy wszyscy w nim uczestniczący będą przekonani o tym, że Duchy mogą się z nami kontaktować, że istnieją i że CHCEMY SIĘ CZEGOŚ NAUCZYĆ, a nie robimy to, by się o czymś przekonać.

A czy nie od ciekawości się to zaczyna?Co innego moze pchać człowieka( laika) w te tematy. Poza tym tak jak juz pisałem ja w nie wierze i gdybym nie był przekonany nie prosiłbym o pomoc

Mysle ze chce dowodu bardziej bo sama wiara mi nie starczy.
Przytoczę tutaj zakończenie pewnej rozmowy wykładowcy z Einsteinem...
Czy aby uwierzyć w to, że ma się mózg, trzeba go zobaczyć?
Tak samo, czy aby móc w pełni uwierzyć w istnienie Duchów trzeba je zobaczyć czy spotkać?
W moim przypadku tak bo narazie wiara moja bazuje na opowiesciach mitach niektórym taka wiedza wystarcza nie chca isc dalej jedni ze strachu inni wiary czy poprostu nie maja potrzeby drazenia tematu .No ja sie do takowych nie zaliczam ja chce wiecej.Daze do prawdy i nie chce dalej polegac na słowach innych tylko sam sie przekonac ze w to co wierze istnieje

A co do mózgu człowiek wie ze go ma bo kiedy potrzasne głowa da sie wyczuc ze tam cos sie znajduje no czyms myslisz ale moge sobie TYLKO WYOBRAZIĆ co tak?Jak mózg wyglada naprawde.Bo nie mozna powiedziec ze jest nie odczuwalny w srodku naszej głowy a jesli było by mi mało dowodów chciałbym wiecej zawsze moge pójsc na sekcje zwłok i zobaczyc go w realu i upewnic sie ze on tam jest naprawde i zobaczyc nawet dotknąć czy nie tak jest? I mimo ze wiem ze tam sie znajduje jest tylko moim wyobrazeniem dopóki go nie zobacze o i tu mozna porównac moja wiare w duchy wiem ze sa ale chce je zobaczyć czy usłyszec ich działalność bo samo to ze teoretycznie sa mi nie wystarcza.

ps byłem tak miedzy nami na takiej sekcji i jest tam

widziałem wszyscy go mamy a ile go kto uzywa to inna historia.
Niewiele osób może dostrzec Duchy.
Ci, którzy mogą, nazywani są mediami widzącymi.
Tak słyszałem ze sa tacy ludzie no ja naj wyrazniej sie do nich nie zaliczam ale nie mozna miec wszystkiego na poczatek seans mi wystarczy reszte czas pokaze

Widze kolega dał kontakt więc moze jest szansa na to ze ktoś mi pomoze dzieki odezwe sie na pewno

Dzięki za uwagi .
Pozdrawiam