śmierć wczasie snu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: śmierć wczasie snu

Postautor: Luperci Faviani » 04 gru 2011, 20:52

No właśnie.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: mateusso022 » 10 gru 2011, 22:17

Dziękuje wam za odpowiedz
W niedziele znowu dostałem złą wiadomość od rodziny kuzyn miał cięszki wypadek był pasarzerem uderzyli w słupy (lapy) w olsztynie nikt nie ucierpiał tylko on jest w spiączce wszczepili mu płytke by muzg mógł funcjonowac dawaja mu boćcie elekryczne czy coś takiego,w środe doiedziałem się że muz przestał puchnoć dziś że dostał od lezenia zapalenie płuc dziwnie to wróży moja babcia tez miała zapalenie od leżenia po roku umarła miała raka w płucach:( nie idena sylwestra nigdzie tylko z rodzina kuple mnie błagaja prubują pocieszyć,ale ja widzie że to wszysko z naszej winy żyjemy w rodzinie,jakoś tak każdy osobno za duzo spedzonych dni z obcymi osobami a rodzina jakby spychana gdzieś na margines,ciągle te pogrzeby co roku ktoś umiera umie jak nie od powieszenia..... a to od otrucia alkocholowego..... a to znowu smierć naturalna.... szukam w spirytyzmie sens zycia,bo dużo tego pośpiechu i ironi oraz egoizmu,nie raz sam się zastanawiam po co ja tak ciężko pracuje w zakładzie chronionym zastraszanm przez kierownicze ze sie tego nie zrobi to zwolnienie itp. sorki ze sie rozpisałem:(
Moje gg:40071604
Jesteś czymś więcej niż ciałem fizycznym
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: atalia » 11 gru 2011, 09:22

Moja zwyczajowa rada-na dobry poczatek przeczytaj jakaś ksiażke spirytystyczną,kóra zapozna Cie z mechanizmami rządzącymi losem ludzkim(prawo przyczyny i skutku)-moze to być np.moje ulubione "Niebo i piekło według spirytyzmu".
Uswiadomi Ci to,ze światem nie rządzi przypadek-wszystko co nas spotyka dzieje się "po cos".
Pozdrawiam. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: mateusso022 » 11 gru 2011, 12:04

Dzięki ;)
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: Leszek » 11 gru 2011, 16:13

Witam kolegę z Cieszyna,
widzę, że sporo doświadczyłeś w ostatnim czasie i te wydarzenia skierowały Cię w stronę spirytyzmu. Powiem Ci, że lepiej nie mogłeś trafić gdyż wszystkie cierpienia lepiej się znosi gdy rozumie się czemu tak się dzieje. Spirytyzm chyba najlepiej póki co wyjaśnia kwestie przyczyny i skutku. Tak jak powiedziała atalia musisz trochę poczytać a wiele Ci się rozjaśni.

Co do babci to u nas się zawsze mówiło, jakie życie taka śmierć. Po śmierci poznasz jakim kto był człowiekiem, szybka śmierć- dobre życie a śmierć we śnie to już chyba najlepsze co może człowieka spotkać. Najważniejsze i tak dzieje się już po śmierci.
pozdrawiam

P.S. Mateusso włącz sobie słownik ortograficzny w przeglądarce :P
Miłość, Prawda, Pokój, Nie Krzywdzenie, Właściwe Postępowanie
Leszek

Postautor: mateusso022 » 11 gru 2011, 17:34

Chyba będę musiał ten słownik ortograficzny włączyć,sorki czasami się rozpiszę i zapominam o poprawnej pisowni. :oops:
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: atalia » 12 gru 2011, 10:39

Powiem tak:od ortografii ważniejsze jest serce człowieka. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: oran » 12 gru 2011, 18:50

..."jakie życie taka śmierć. Po śmierci poznasz jakim kto był człowiekiem, szybka śmierć- dobre życie a śmierć we śnie to już chyba najlepsze co może człowieka spotkać. Najważniejsze i tak dzieje się już po śmierci."-ZUPEŁNIE SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM NIEMA REGUŁ PRZYNAJMNIEJ DO OSTATNIEGO ŻYCIA !!! Z tego co piszesz wynikało by że człowiek dobry umiera spokojnie i czasem we śnie a tak nie jest !!! To tylko mogą być nasze odczucia,przeczy to nawet ukrzyżowania Jezusa,z tego co piszesz wynikało by że jego śmierć...reszte sobie do powiedzcie.
Pozdrawiam w pokoju wszystkich.
oran

Postautor: atalia » 12 gru 2011, 18:54

Myslę,ze Oran ma sporo racji-nieraz naprawde dobrzy ludzie umieraja w męczarniach,chociazby spowodowanych chorobą nowotworową-sama znam wiele takich przykładów.
A co z niewinnymi dziećmi?
Oczywiscie pomijam tu wątek wielosci wcieleń.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 12 gru 2011, 22:09

Sposób umierania nie ma nic wspólnego z tym, jakim jest się człowiekiem.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi